Samenvatting

Op deze “zomeravond” stond de tweede wedstrijd in de groepsfase van de KNVB beker op het programma. In Lage Zwaluwe moesten de mannen van trainer Gradus Roeland aantreden tegen Zwaluwe

Rob Kanters kon door werkzaamheden het begin van de wedstrijd niet halen, zodat er vandaag een plaatsje voor Kjeld Koster was ingeruimd. Verder kon de trainer over zijn vaste basis beschikken.

Opstelling: doel: Mark van Velzen achter: Jeroen Burgers, Walter Burgers, Reinier Wapperom en Arne van Weerden midden: Kjeld Koster, Jeffrey Stam, Diederik Derksen en Rory Willemstijn voor: Sjoerd Boutens en Charles de Vries.

Dubbeldam startte deze avond voortvarend. Binnen een minuut stonden onze mannen al op voorsprong. Een vrije trap werd door iedereen gemist. Vervolgens kwam de bal voor de voeten van Kjeld Koster en hij schoot de bal zuiver binnen.

Gelukkig ging Dubbeldam niet teruglopen en Zwaluwe werd continu onder druk gezet.
Een knappe actie van Sjoerd Boutens eindigde met een bal op de buitenkant van de paal.
In de loop van de eerste helft liet Dubbeldam zich intimideren door Zwaluwe en verloor daardoor de controle over de wedstrijd.

Na een zware overtreding op Rory Willemstijn kon een speler van Zwaluwe direct gaan douchen.

Om weer grip en rust in de wedstrijd te krijgen greep trainer Roeland nog voor rust in door twee wissels toe te passen. Na enkele minuten bleek dat Jeroen Burgers ook niet verder kon. Hij was eerder in de wedstrijd geblesseerd geraakt bij een eveneens zware overtreding.

In de tweede helft had Dubbeldam het geluk over een betrouwbare en uitstekende doelman te beschikken. Hij heeft zijn team meermalen gered.
Laat in de tweede helft was er een fraaie een-twee tussen Diederik Derksen en Patrick de Kievit. Laatstgenoemde lobde de bal prachtig over de keeper 0-2.

In de slotfase vonden spelers en begeleiders van de tegenparij toch nog gehoor bij de scheidsrechter. De gehele tweede helft hebben zij gevraagd om een rode kaart voor een speler van Dubbeldam. Een ongelukkige botsing tussen Rob Kanters en zijn tegenspeler leverde hem een tweede gele kaart op.

De laatste wedstrijd in de poulefase wordt zondag afgewerkt. Om 14.00 uur begint de wedstrijd tegen Terheijden aan de Schenkeldijk

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
26/0814:00KNVB Beker2008 - 2009

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Zwaluwe 10Loss
Dubbeldam 12Win

Zwaluwe 1

Goals
0
2
Assists
0
0
Yellow Cards
0
2
Red Cards
0
0

Live

0 - 214:00
Zwaluwe 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Zwaluwe
    Oude Weg 24-A, 4926 BV Lage Zwaluwe, Nederland