Samenvatting

De wedstrijd tegen de nummer twee van de ranglijst Dubbeldam was er een met twee totaal verschillende helften. Was in de eerste helft Dubbeldam heer en meester in het veld, in de tweede helft kwamen de bezoekers er nauwelijks meer aan te pas en was W.D.S.’19 de betere ploeg. Dat er toch verloren werd, zat in het feit dat de thuisclub steeds dat beetje geluk ontbeerde dat de bal goed viel en tegen het einde van de wedstrijd werd verrast door een counter van Dubbeldam.

Het overwicht van de gasten uit Dordrecht was het beste af te leiden uit het aantal hoekschoppen, dat Dubbeldam kreeg te nemen in de eerste 20 minuten: een zestal, waaruit uiteindelijk toch niet gescoord werd. De beste kansen op het openingsdoelpunt waren ook daarna voor Dubbeldam , dat in hun aanvoerder een levensgevaarlijke spits had, die voor constante dreiging zorgde en met wie de verdedigers van de thuisclub veel moeite hadden. Het eerste half uur waren er voor beide ploegen geen noemenswaardige kansen, totdat in de 30ste minuut via een goed uitgevoerde combinatie Charles de Vries in stelling gebracht werd. Zijn diagonale schot werd nog wel getoucheerd door keeper Wesley van de Broek van W.D.S.’19, maar toch belandde de bal in de touwen voor de op dat moment verdiende voorsprong voor Dubbeldam: 0-1. Na deze goal kregen de gastheren nog enkele kleine kansjes. Een schot van Nenad Ristanovic van veraf zeilde over de goal, terwijl aanvoerder Tim Jongbloed de bal niet hard genoeg raakte na een vrije trap van Martijn Vermolen. In de laatste minuut voor de rust werd een vrije trap van Ilie Kodra door Guus van Eil (goed spelend) overgeschoten.

Na de thee kwam de van een langdurige blessure herstelde Lukas Eppinga in het veld voor Deny Konig. Een schot van hem in de 48ste minuut werd door de keeper gepakt. In de 71ste minuut ging W.D.S.’19 een-op-een spelen. Barry Mulders werd vervangen door spits Michael Clerx. Hiermee werd wel een bepaald (ingecalculeerd) risico genomen. Na een half uur in de tweede helft speelde spits Dennis Brugel zich knap vrij, maar zijn schot van dichtbij werd geblokkeerd. Ook een schot van Lukas Eppinga en een kopbal van Tim Jongbloed leverden niet de verdiende gelijkmaker op. Uiteraard was Dubbeldam levensgevaarlijk in de counter. In de 83ste minuut kreeg de aanvoerder door matig uitverdedigen van W.D.S.’19 een schietkans. Zijn schot belandde op de paal, een geluk voor de thuisploeg. Een minuut later redde Jeffrey van Hal zijn team door de bal van de lijn te halen en beheerst in de handen van de keeper terug te leggen. In deze fase van de wedstrijd ging het spel op en neer tot een minuut voor tijd. Uit een nieuwe counter van Dubbeldam scoorde Roy van der Weijden, nadat er overigens even daarvoor een overtreding begaan was door een medespeler. De scheidsrechter liet doorspelen en terwijl de gelijkmaker verwacht werd, viel de goal aan de andere kant en was de wedstrijd beslist: 0-2. In de laatste minuut voorkwam Wesley van de Broek nog de 0-3 met een prima reflex.

Het is geen schande om van de nummer 2 te verliezen en de manier waarop dit gebeurde biedt zeker perspectief voor de overige wedstrijden van deze competitie. Als het team in zichzelf blijft geloven en iedereen bereid is voor elkaar de mouwen op te stropen, is er nog steeds hoop om het vege lijf te redden.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
12/0313:374e klasse2005 - 2006

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
WDS’190Loss
Dubbeldam 12Win

WDS’19

Dubbeldam 1

Rory van der Weyden Middenvelder
Charles de Vries Aanvaller
  2
Goals
0
2
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 213:37
WDS’19
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark WDS'19
    Ganzerik 83, 4822 RK Breda, Nederland