Samenvatting

Na de zeer verdiende eerste ‘driepunter’ van het seizoen, afgelopen weekend tegen Unitas’30, stond zondag 14 oktober de wedstrijd tegen Virtus 2 op het programma. De ultra’s zijn gewaarschuwd, aangezien de kleiboeren uit Zevenbergen met 9 punten, 10 voor en 0 tegengoals, de maximale score hebben behaald tot dusver.

Een aantal wijzigingen ten opzichte van vorige week. Bladje Voes (Bulkfase @ Preston Palace) en Gewon Gewon (“Ja gewon weekendje weg”) zijn een weekendje weg. Don Dwayne Dwaps (DDD) was nog niet nuchter en bleef ook buiten de selectie. Daar tegenover staat de aanvulling vanuit het vlaggenschip: Roel, Fernando en Tobias. Laatstgenoemde keert deze zondagochtend samen met de Kromme precies op tijd terug van familie weekend. Wij zijn benieuwd wie er dit jaar ten huwelijk is gevraagd. De belangrijkste rentree deze ochtend was echter die van onze zeer geliefde ‘Skytec’ (LaurenZ bedankt hiervoor). Omkleden tijdens veel te snelle en vreemde overgangen van Bizzey tot Techno doet de ultra’s goed. Sjoukie en D’n Trainert toverden de volgende 11 namen tevoorschijn: Tom de alcoholist; Tjaans, Veen, Baarlo, Nerfando; Kromme, Fiem, Rietje; Flensjes, Tjin, Haspel.

11:55
Henk zet de ultra’s op scherp. Na het controleren van de pasjes verteld Henk, die aangesproken wenst te worden als ‘scheids’, dat hij voor het laatst in 2000 bij VVR is geweest. Tobias herinnert het zich nog als de dag van gisteren. De rest was toen nog niet geboren. Henk maakt tevens duidelijk, en dat is gebleken, dat hij situaties vanaf een afstand zal beoordelen.

11:59
Miscommunicatie. De ultra’s pakken een retourtje kleedkamer-veld en verruilen het maagdelijk wit alsnog voor het blauwe thuistenue. Dit zijn extra meters, maar meters maak je nu eenmaal voor jezelf. Voorbode voor een ultiem kelderklasse duel, of laten de ultra’s zich niet van de wijs brengen?

VVR 2 start goed aan de wedstrijd en drukt Virtus terug op eigen helft. Er zijn een aantal aardige combinaties en het lukt dan ook om de openingstreffer te maken. Roel ‘Veen’ komt goed door over de rechterflank, komt naar binnen en drukt met links af. Koning kluts Haspel is er als de kippen bij om de rebound binnen te knikken: 1-0. In het vervolg van de eerste helft komt Virtus niet verder dan een aantal speldenprikjes. VVR heeft de overhand maar weet op slag van rust helaas niet de 2-0 te maken via Tobias of Fiem.

VVR 2 gaat met een verdiende voorsprong de rust in en start de tweede helft met de intentie de drie punten binnen te slepen. Het lukt echter niet om dezelfde druk en duelkracht te leveren als in het eerste halfuur. Virtus komt na circa 55 minuten spelen langszij: een lange bal wordt op de borst aangenomen door de rechtsbuiten en middels een omhaal in de hoek gewerkt: 1-1. Zoals de mannen van Dubbeldam ons twee weken geleden echter vertelde: 1-1 is eigenlijk hetzelfde als 0-0. ‘Niks aan de hand gewoon doorgaan’ dus. Haspel begrijpt dit. Na het wegdraaien en klutsen tussen twee tegenstanders in (inclusief panna) speelt hij zichzelf knap vrij voor de keeper. De bal belandt helaas in het zijnet. VVR moet geduld bewaren en hopen dat de volgende kans wel wordt afgemaakt. De wedstrijd krijgt echter een andere wending als Virtus met een strafschop de 1-2 maakt. De ultra’s gaan meer risico nemen (uiteindelijk één-op-één) in de hoop de 2-2 te maken. Onder andere Tom en Milan (snoeptomaatje) zijn dichtbij. Helaas valt de gelijkmaker niet meer en blijft VVR 2 steken op 3 punten uit 4 wedstrijden. Een oorzaak is moeilijk aan te wijzen. De ultra’s gaven te weinig druk vooruit en waren onzuiver in de passing de tweede helft. De tropische temperaturen, het was de warmste 14 oktober ooit gemeten in Nederland (bron: rtlnieuws, geraadpleegd op 15-10-2018), speelde hierbij zeker een rol. Wat zal Gewon Gewon gezweet hebben.

Zondag 28 oktober pakt VVR 2 de competitie weer op met een uitwedstrijd naar Roosendaal 2 (eveneens 3 punten uit 4 wedstrijden). Een belangrijke wedstrijd om alsnog de weg omhoog in te slaan en een vervolg te geven aan de goede eerste helft tegen Virtus 2.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
14/1012:00reserve 2e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
VVR 21Loss
Virtus 22Win

VVR 2

Virtus 2

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 212:00
VVR 2
  Virtus 2

    Locatie

    Sportpark VVR
    Laguitensebaan 56, 4891 XR Rijsbergen, Nederland