Samenvatting

Na twee goede wedstrijden tegen de nummer 1 en 2 moest Gastel op een drassig en hobbelig veld aantreden tegen VVR 2, de nummer 3 van de competitie.
Gastel haddoor de goede wedstrijden van de laatste weken vertrouwen en het eerste half uur waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. VVR kwam op voorsprong uit een corner maar al snel daarna schoot Bert van Dongen uit een afvallende bal de 1-1 binnen. Gastel dacht met de 1-1 gezien de harde tegenwind een mooie stand bij rust te bereiken. Echter net voor rust werd compleet onnodig de wedstrijd uit handen gegeven. Eerst bleef een diepe bal op de wind hangen waardoor Gastel uit positie was en VVR makkelijk 2-1 kon maken. Daarna hielp de scheids niet voor het eerst en laatst vandaag VVR op weg.
De bal werd achterin bij Gastel onderschept na een aanval van VVR en direct diep gespeeld om te counteren. Echter de scheids was niet attent (of wel ..) en blokte de bal en legde hemstil voor VVR om de 16 inte sluipen en te scoren. Hij kon er niks aan doen ze g maar…. Prima eerste helft en weer dik achter, het verhaal van het seizoen!
Na rust waren beide ploegen weer aan elkaar gewaagd zonder echt gevaarlijk te worden. Rob Deijkers kopte nog op de paal en was dicht bij de aansluiting. Omdat VVR de wedstrijd niet kon beslissen greep de scheids in. Een vrije trap werd in de muur geschoten en tot iedets verbazing zag de scheids hands in de 16. Tot ieders verrassing en frustratie,  een penalty. Door te veel protest en een onberispelijke penalty 4-1 en 11 tegen 10. Voor beide partijen daarna de wedstrijd uit spelen. Vlak voor tijd dacht Gastel ook een penalty te krijgen toen Joost Ossenblok op de goal kopte tegen de hand van zijn tegenstander. Echter blijkbaar is echt hands geen hands en een twijfelachtige bal op de rug wel. Tot overmaat van ramp scoorde VVR uit de counter nog 5-1. Compleet geflatteerd, een scheids die in een sportieve wedstrijd 10 kaarten geeft en Gastel druipt wer gefrustreerd af!

Website sc Gastel

Vandaag staat de wedstrijd tegen hekkensluiter SC Gastel 3 op het programma. Op papier een makkelijke tegenstander, maar deze ploeg heeft in de vorige confrontatie bewezen een lastige tegenstander te zijn voor De Ultra’s. Het uitduel eindigde namelijk in een teleurstellend gelijkspel. Vandaag dus een kans om revanche te nemen!

10:45
De Ultra’s druppelen allen de kantine binnen. De een nog fitter dan de ander. Dit is overigens weleens anders geweest. Waar er bij aanvang van sommige vorige wedstrijden tientallen AA’tjes en worstenbroodjes over de toonbank gingen, bleef het vandaag rustig.

De Ultra’s, die momenteel in een goede vorm verkeren, moeten wel een van haar sterspelers missen de komende weken. Bladje Voes liep in het duel tegen Terneuzen 2 een lelijke blessure op, waardoor hij de komende weken helaas niet inzetbaar is.

10:48
Keurmeester Don Dwayne Dwaps gaat naar buiten om de velden te keuren. Alhoewel hij het wel redelijk ‘drassig’ vindt, is hij van mening dat er gewoon gevoetbald kan worden.

11:00
Feest DJ Kroepoek slingert de SkyTech aan. Onder het genot van wat Nederlandstalige volksmuziek worden de tenues aangetrokken. DDD en Friemeke maken weer eens ruzie om broekje negen zonder touwtjes. Enfin, eenmaal omgekleed toveren D’n Trainert en Sjoukie de volgende elf namen uit hun hoed:

Motje,

Gewon Gewon, Baarlotelli (C), Kafke, Nerfando

Kroepoek, Friemeke, Rietje

El Frisos, DDD, Héro

Bank: Biljartbal, Kersje, Badr Arie

12:00
Na een scherpe warming-up mag er om klokslag 12:00 afgetrapt worden door de gasten. Het is een rommelige beginfase. Beide ploegen hebben moeite om de bal in de ploeg te houden. Hierdoor raakt een speler van Gastel ligt gefrustreerd, hij besluit Baarlo te bijten in zijn bovenbeen. Na een klein opstootje krijgen beide mannen een gele prent van de scheidsrechter. Volgens onze opponent onterecht, hij beet ten slotte “per ongeluk”. Desondanks weten De Ultra’s toch op voorsprong te komen. Een goed genomen hoekschop wordt prima ingekopt door Nerfando: 1-0. Een aantal minuten na de openingsgoal valt na een mislukte voorzet de bal opeens panklaar voor een speler van Gastel: 1-1. De Ultra’s laten zich echter niet van de wijs brengen en weten al snel weer op voorsprong te komen. Na een geweldige assist van onze Rietje, wordt Héro één op één voor de doelman gezet: 2-1. Diezelfde Rietje tekent later ook nog voor de 3-1.

13:00
Na een lekker bakje thee mogen de Ultra’s beginnen aan de tweede helft. Het is een zeer matige tweede helft. Het geloof bij de spelers van Gastel is verdwenen en De Ultra’s lijken het zo wel prima te vinden. Toch weet VVR nog twee keer het net te vinden. Rietje maakt middels een strafschop zijn tweede doelpunt in de wedstrijd en Kersje weet na goed voorbereidend werk van Badr Arie ook nog een doelpunt mee te pikken. Eindstand: 5-1.

14:15 – 00:00
Na de overwinning worden er uiteraard de nodige gouden pretcilinders genuttigd. Alle Ultra’s kijken deze middag uit naar een event dat wordt georganiseerd door de gebroeders Van Dun: ‘The Cat From House Party’. Na een aantal biertjes in de kantine te hebben gedronken, pakt gros van het team hun tweewieler om is even flink los te gaan bij Ut Krisje. Eenmaal gearriveerd wordt MOBICEP hard aan het werk gezet: de ene na de andere bak Juup wordt besteld. Voor menig speler veranderen de aanwezige dames in een prooi. Andere gasten besluiten met een barkruk op hun hoofd te gaan dansen. Sjoukie besluit daarentegen het podium te betreden om alle aanwezigen even duidelijk te maken wie ‘de beste’ is. Het doet mij denken aan een speech van Louis van Gaal in München: “Wir sind die Besten!”

Het was weer een geslaagde zondag. Volgende week staat alweer de derby tegen Zundert te wachten. Hopelijk kunnen De Ultra’s de goede reeks doorzetten!

Getekend,

El Frisos

Bron: vvrijsbergen.nl

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
17/0312:00reserve 2e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
VVR 25Win
SC Gastel 31Loss

VVR 2

SC Gastel 3

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

5 - 112:00
VVR 2
  SC Gastel 3

    Locatie

    Sportpark VVR
    Laguitensebaan 56, 4891 XR Rijsbergen, Nederland