Samenvatting

De ochtend na de Hollandse Avond stond voor Dubbeldam 2 de uitwedstrijd tegen VVR in Rijsbergen op het programma.

De mannen van Paul Wols konden met het nodige vertrouwen in de auto stappen. In het bekertoernooi waren we ongeslagen gebleven met een prachtig doelsaldo. Het eerste competitieduel speelden we weliswaar gelijk, maar creëerden we voldoende kansen om gewoon de drie punten in Dordrecht te houden.

Tegenstander VVR was afgelopen seizoen kampioen geworden. Zij hadden echter het eerste competitieduel verloren, maar als je hun verslag mag geloven waren ze minimaal gelijkwaardig aan Groen Wit uit Breda.

Dubbeldam startte voortvarend en kwam al in de negende minuut op voorsprong. Uit een prachtige voorzet van Mischa Brassien schoot Davey Geschiere de 0-1 binnen.

Enkele minuten later verdubbelde Sjors Volder bijna de score. Hij had de pech dat zijn kopbal op de paal spatte. Extra zuur was dat drie minuten later de bal er wel aan de andere kant in ging. De scheidsrechter floot niet voor een overtreding op onze doelman Roy de Graaf en zo kon VVR heel eenvoudig gelijk maken.

Na een half uur spelen bracht Davey Geschiere zijn team weer op voorsprong. Davey wil duidelijk in de voetsporen van zijn broer treden als makkelijk scorende aanvalsleider en was met zijn tweede treffer binnen het half uur belangrijk voor zijn team.

Op slag van rust deelde Damian Pomper een mokerslag uit, door de 1-3 aan te tekenen. Een prachtig moment zo vlak voor rust.

Direct na de onderbreking had Corné Pellikaan de wedstrijd definitief kunnen beslissen, maa de keeper van VVR bracht op een schitterende manier toch nog redding.

Dubbeldam speelt zeker geen grootse wedstrijd maar krijgt voldoende kansen om de scoren verder uit te breiden. Dit gebeurt niet waardoor VVR hoop kan blijven houden op een goed resultaat.

Na 20 minuten in de tweede helft komt Fabian Kaljee voor Corne Pellikaan.

En daar waar Dubbeldam kansen blijft morsen, brengt VVR de spanning terug in de wedstrijd en scoort 20 minuten voor tijd de aansluitingstreffer. Zo brengt Dubbeldam zichzelf toch weer in de problemen.

Tien minuten voor tijd lijkt Sven den Engelsen de drie punten voor Dubbeldam uit het vuur te slepen. Hij is de maker van het vierde doelpunt en met een verschil van twee lijkt de wedstrijd wel gespeeld.

VVR denkt daar heel anders over en maakt gebruik van slapte in onze verdediging. Zeven minuten voor tijd maken zij de aansluitingstreffer 3-4.

Wat kunnen zeven minuten en wat blessuretijd toch verschrikkelijk lang duren, maar uiteindelijk weet Dubbeldam toch de overwinning uit het vuur te slepen. Drie heerlijke punten kunnen bijgeschreven worden.

Volgende week weer een wedstrijd op verplaatsing en wel tegen Groen Wit uit Breda. Zoals gezegd wonnen zij de eerste wedstrijd van VVR en wel met 1-0.

Verslag VVR:

Eerder viel Alexander al af maar nu moesten er nog eens 3 hun heil elders vinden. Dit werden Antoine, Laurenz en Tommie. Antoine onze Franse vedette was eind vorig jaar al aangehaakt, maar ging dit jaar vol voor zijn kans. Maar 7 jaar geen competitievoetbal te hebben gespeeld was toch net te lang. Laurenz had nogal een drukke zomer met verschillende activiteiten en heeft vanwege werk zelf gekozen om te stoppen.

Na een jaar of 7 selectie stopt de Pauw ook noodgedwongen, niet zijn eigen keus maar zeker niet omdat hij het niveau niet aan kan, maar er waren simpel weg te veel spelers, waaronder heel veel verdedigers. De pauw is jarenlang een gewaardeerd selectiespeler geweest, een speler waar elke verenging blij mee is. Komt altijd 2 keer per week trainen weliswaar altijd met een lange broek maar toch. Ook is Tommie altijd het lievelingetje geweest van de wasvrouw, weer of geen weer zijn broek was altijd even hagelwit. Wat wel wennen is in Rijsbergen is zijn grote liefde voor bloemencorso maar zo heeft iedereen zijn mindere kanten, wel is er respect voor dat hij er openlijk voor uitkomt. Zo zullen veel oud VVR 2 spelers zijn doelpunt herinneren tegen Beek Vooruit 2 maar vooral zijn uitbundige juichen en oerkreet (iets van FUCK YOU ALL) dit was vooral gericht aan zijn buurtschap omdat zijn ontwerp niet is gekozen, of ze het in 597 gehoord hebben lijkt me sterk.                        Tommie heeft vooral naam gemaakt tijdens trainingskampen door zijn wel bekende pauw geluiden en zijn liefdesuiting in de taxi naar zijn vader zal iedereen nog wel weten. Ook zullen veel subleague deelnemers de avond nog wel herinneren dat Tommie gekroond werd tot voorzitter. Pawel en zijn Poolse vrienden werden nog midden in de nacht opgetrommeld om het voorzitterschap te vieren in het Krisje. Goedkeurend keek Karel ook toe hoe de nieuwe voorzitter een shotje nam met tientallen subleague deelnemers. Wat dat betreft heeft hij ook alles meegemaakt: degradaties, kampioenschappen, wedstrijdje als keeper, voorzitterschap en een subleague winst (wel gewonnen op alfabet maar toch). Tommie, Antoine en Laurenz bedankt maar Jens dacht ook gestopt te zijn en stond de 2e competitie toch weer in zijn goal. Jens was ook direct van plan met meer risico te keepen en er een paar aanvallende acties uit te gooien, dit werd nogal snel uit zijn hoofd gepraat tijdens de bespreking voor de wedstrijd.

Verder was er nog de wedstrijd tegen Dubbeldam, en we begonnen met de volgende elf:
Bijna papa Jens, Kroepoek – Gewon Gewon – Baarlo – Joery – Kromme – de voorzitter – Rietje – Bladje – El Frisos de vieze – Tommeke (reserve Koning van de klutst, Gilli en Ex vlagger Thijs).

We begonnen de wedstrijd met volle moed en gingen drukzetten en gewoon lekker voetballen. Vorige week tegen Groen-Wit kwamen we niet verder dan tegenhouden en hopen op een counter. Vandaag was het gelukkig anders en mochten we voetballen en deden dit ook goed. We creëerden een kans of 6 en Dubbeldam 3. Helaas scoorde Dubbeldam er 3 en wij maar 1. Maar het voetbal was goed en er werd hard gewerkt voor elkaar.

In de rust was er nog even een discussie om gelijk 1 op 1 te spelen of om op dezelfde voet door te gaan. De keuze was snel gemaakt en we gingen gewoon door op dezelfde manier.

We creëerden nog een hoop kansen en werkten hard, maar Dubbeldam was een stuk geslepener dan wij (speelde vorig jaar nog 1e reserveklasse, en dat verschil is toch nog te groot). Jappie en Gilli kwamen er nog in voor Friso en Kromme en dit zorgde voor extra gevaar voorin en resulteerde in 2 doelpunten van Jasper. Alleen Dubbeldam scoorde ook nog een keer. Dus het eindigde in 3-4. Ondanks het verlies gaan we toch met een vertrouwen naar Etten-Leur volgende week.

Getekend,
Baarlo

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
30/0912:00reserve 2e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubUitslag
VVR 2Loss
Dubbeldam 2Win

VVR 2

 

Dubbeldam 2

Roy de Graaf Keeper
Sjors Volder Aanvaller
Damian Pomper Middenvelder 45'
Ricardo Arkes Verdediger
Fabian Kaljée Verdediger
Arne van Weerden Verdediger
Koen Boutens Verdediger
Sven den Engelsen Middenvelder 80'
Mischa Brassien Middenvelder
Davey Geschiere Aanvaller 9', 29'
Corné Pellikaan Verdediger
Sjoerd Boutens Aanvaller
Mike Behr
  4 1

Teammanager: Dennis Oeben
Hoofdtrainer: Paul Wols
Leider: André Sleeking
Assistent-scheidsrechter: Johan Kayen

Goals
3
4
Assists
0
1
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

6 - 812:00
VVR 2
 • onbekend 17'
 • onbekend 71'
 • onbekend 84'
Dubbeldam 2
 • Davey Geschiere 9', 29'
 • Damian Pomper 45'
 • Sven den Engelsen 81'
 • 84'

  toch weer spannend .... 3-4

 • 81'

  Sven den Engelsen vergroot voorsprong 2-4

 • 71'

  VVR maakt de aansluitingstreffer 2-3

 • 65'
  wissel

  Fabian Kaljee komt voor Corne Pellikaan

 • 46'
  Corne Pellikaan

  Knappe redding keeper bij kans Corne Pellikaan

 • 45'

  Vlak voor rust scoort Damian Pomper 1-3

 • 29'
  Davey Geschiere

  Davey Geschiere zet Dubbeldam weer op voorsprong

 • 17'

  Na een overtreding op onze doelman scoort VVR en de scheidsrechter keurt de actie goed 1-1

 • 14'
  paal
  Sjors Volder

  Sjors Volder kopt op de paal

 • 9'
  Davey Geschiere

  Uit een voorzet van Mischa Brassien scoort Davey Geschiere 0-1

Officials

Scheidsrechter KNVBAssistent scheidsrechter
Dhr AdanJohan Kayen

KO KO 9 17 29 45 65 71 80 85 86 FT

Locatie

Sportpark VVR
Laguitensebaan 56, 4891 XR Rijsbergen, Nederland