Samenvatting

Vandaag speelde Wilhelmus de eerste wedstrijd in de 3e klasse Hoog. Deze poule was samengesteld uit de top 6 van poule Q3 en Q4 met inzet een plek in de zondag 2e klasse. Tegenstander DHL was een oud bekende aangezien we deze al eerder waren tegen gekomen in de voorfase. Deze eerste ontmoeting in Delft had toendertijd een 1-3 overwinning opgeleverd.

Trainer Oscar Laguna Burgos had de beschikking over een fitte selectie en hierdoor ruime keus met welke 11 hij deze wedstrijd zou starten. Na het eerste fluitsignaal onstond er een soort wervelwind die over het eerste speelveld ging. Al na 30 seconde kreeg Wilhelmus een levensgrote mogelijkheid die ternauwernood tot corners verwerkt kon worden door 1 van de DHL verdedigers.

Wilhelmus bleef zijn tegenstander over het hele veld opjagen en het was verdediger Tomas Ruijrok die in de 8e minuut verwoestend uithaalde en zo de 1-0 op het bord zetten. Een kleine 10 minuten later was het wederom raak toen een aanval. Over diverse schijven voor de voeten kwam van verdediger Levi Schut die met een droge knal de bal in de touwen joeg.

Nog binnen het half uur werd de bal voorgeven en was het aanvoerder Mathijs Wartna die met een verlengde kopbal de 3-0 binnen knikte. Wilhelmus zat op rozen en DHL kon hier eigenlijk niets tegenover stellen.

Wilhelmus dicteerde de verdere eerste helft en bereikte dan ook met een ruime voorsprong de rust.

Na de rust probeerde DHL het wel maar na 2 minuten konden deze goede bedoelingen al de ijskast in toen aamvaller Kevin Besamusca de 4-0 op het bord schoot na een mooie aanval. Deze eerder genoemde Kevin Besamusca had gelijk de smaak te pakken want 4 minuten later kopte hij zijn 2e en Wilhelmus 5e treffer binnen. Hierna werd aan beide zijde veelvuldig gewisseld en kon de DHL doelman zich nog diverse malen  onderscheiden met diverse puike reddingen. Hiermee voorkwamen hij dat Wilhelmus er met een monsterscore vandoor ging.

Na de wedstrijd bleek dat er gelijk diverse verrassende uitslagen waren te bewonderen deze eerste speelronde.

Wilhelmus speelt 10 maart een uitwedstrijd bij Kethel Spaland en hoopt deze positieve lijn dan weer door te zetten
Bron: website vv Wilhelmus

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
24/0214:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
vv Wilhelmus5Win
sv DHL0Loss

vv Wilhelmus

sv DHL

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

5 - 014:00
vv Wilhelmus
  sv DHL

    Locatie

    Sportpark Westvlietweg
    Groene Zoom 2, 2491 EH Den Haag, Nederland