Samenvatting

Voorburg – Afgelopen zondag stond de topper in de 3e klas Wilhelmus – COAL ( 1-1) op het programma. In een saaie stroperige wedstrijd deelden beide teams de punten. COAL blijft zo (op afstand) derde staan. Het kampioenschap gaat uiteindelijk tussen HMSH en Wilhelmus. Op 19 mei treffen beide teams elkaar bij HMSH.

Nadat eerst een minuut stilte in acht werd genomen wegens het overlijden van oud Wilhelmus speler en trainer, Chiel Jansen (78) floot de arbiter voor de wedstrijd. Vanaf de aftrap nam de thuisclub de regie in handen die liet de teugels pas in het verloop van de tweede helft vieren.. De opening was sterk doordat zowel Bas de Bree  als Kevin Besamusca, als een mes tussen de warme boter, door de COAL verdediging glipten. Nadat COAL er via een counter even onderuit kon voetballen leek het in de 12e minuut raak. Spits Jake Smart was zijn verdediger te slim en te snel af en kwam oog in oog met de sluitpost van COAL. Echter die redde met de voet waardoor de Wilhelmus spits opzichtig faalde. Nadat Kevin Besamusca na een kwartier weer een kans voorbij liet gaan, was het halverwege de eerste helft dat Wilhelmus wederom niet sterk acteerde in het strafschopgebied. Yuri Bruno uitgeweken naar de rechterkant liet een droom voorzet los. De mee opgekomen verdediger Dylan Kasius kopte weliswaar raak, maar zijn inzet ging naast. In deze fase verzuimde de thuisploeg meerdere keren toe te slaan. Wilhelmus was slordig in de passing en niet effectief genoeg voor het doel. Bij rust was de stand daarom, niet verwonderlijk, 0-0.

Tweede bal

De tweede helft werd een kopie van de eerste alleen was Wilhelmus niet meer zo dominant in het creëren van kansen. Toch drie minuten na rust was daar de bevrijdende(?) 1-0. Invaller Kamiel Grapendaal scoorde. Wilhelmus ging er niet beter door voetballen, want bij 2-0 zou de buit echt wel binnen zijn. Sterker, halverwege de tweede helft kwam COAL op 1-1. Geen coaching achterin bij Wilhelmus waardoor de spits van COAL vogelvrij in kon koppen. Wilhelmus had daarna de macht niet meer om de wedstrijd te beslissen. Alle tweede ballen waren voor COAL, die zelfs nog loerde op de zege. Zover liet Wilhelmus het niet komen en door dit resultaat blijft COAL op de 3e plaats staan. Het kampioenschap zal gaan tussen Wilhelmus en HMSH, die wel wonnen (3-1) van Dubbeldam

“Niet somber”

“Natuurlijk wilde ik winnen van dit COAL en natuurlijk moet die 100% kans erin van Jake Smart erin. Maar echt heel veel kansen hebben wij ook niet gekregen. We komen wel op voorsprong en moeten de 2-0 maken dan is die pot binnen. Maar ons centrum oogde ook minder en geven in feite de 1-1 weg. Daarna wordt het minder van onze kant en zijn de 2e ballen niet meer voor ons. Ligt ook aan de warmte. En een slecht veld en de warmte dat waren geen ingrediënten op een prima pot voetbal op de mat te leggen. We hebben COAL niet verder op achterstand kunnen zetten, anderzijds blijft COAL op de 3e plek staan Zij krijgen nog HMSH en ODB. Ik zie het dus helemaal niet somber in, alleen hadden we wel een stap kunnen zetten”, aldus Oscar Laguna Burgos, trainer van Wilhelmus.

Bron; Haags Amateurvoetbal.nl

Bron: AD

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
22/0414:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
vv Wilhelmus1Draw
Coal 11Draw

vv Wilhelmus

Coal 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 114:00
vv Wilhelmus
  Coal 1

    Locatie

    Sportpark Westvlietweg
    Groene Zoom 2, 2491 EH Den Haag, Nederland