Samenvatting

Slechts twee dagen na de zwaarbevochten zege tegen Beek Vooruit stond er alweer een wedstrijd op het programma voor de mannen van Dubbeldam 3. De oude brozen spieren moesten weer in werking worden gebracht en ditmaal stond de uitwedstrijd tegen Virtus op het programma. We hadden deze tegenstander nog niet eerder getroffen door een aantal afkeuringen dus veel wisten we niet van deze tegenstander. 
Het begint eentonig te worden maar er waren wederom een aantal mutaties in de sterrenselectie te vermelden. Zo had Errory teveel last van een aantal ondefinieerbare blessures opgelopen tijdens Koningsdag en kon helaas niet aanwezig zijn. “Ik weet niet precies wat er gebeurt is maar ik werd wakker met een aantal blauwe plekken op mijn been en het was niet de kuip dus het is iets nieuws” vertelt Errory. ” Ik heb wel in een uur 3 bier op dus het kan zijn dat het daar mis is gegaan, ik heb weer verloren van de fles” aldus Errory. Ook van Koentje ontbrak ieder spoor. Hij is hevig teleurgesteld over zijn blessure dat hij het niet kon opbrengen om te komen kijken. Hij wilde verder geen commentaar geven maar volgens zijn vriendin ligt die al 6 dagen naakt huilend in een hoekje met een bal onder zijn arm in de foetushouding te schreeuwen: Ik ben geen muur meer ik ben geen muur meer.”Het is niet meer mijn KampiKoentje, hij is zjuust de wegkwijt, amai ik weet niet goed hoe ik hier mee om moet gaan” vertelt zijn belgische druifje Jolieneke.
Gelukkig konden we wel weer rekenen op Johan “the Butcher” Bruijstens en ook de Gnoe was weer aanwezig. Ook Michel was weer aanwezig dus we hadden weer een kwalitatief sterke selectie voor handen wat de volgende elf mensen als basis opleverde:
Soeteman in de goal, achterin keerde Jesper weer terug in de basis elf samen met Jeroen Wappie en Dick. Op het middenveld stonden Tak, Stefan, Nick, Gokinho en Axel en in de spits Johan. Op de bank namen Michel, de Gnoe, Ferdy en Rocco plaats.
De wedstrijd was nog maar 53 seconde onderweg of we hadden al een 1-0 achterstand te pakken. Een lange bal op de spits van Virtus werd verkeerd ingeschat door Soeteman die als een doldwazedoelman uit kan rennen en zodoende kon de nr 11 hem over hem heen loppen. Axel probeerde de bal nog van de lijn te halen maar Axel stond nog in zijn vrij en kwam dus net te laat om de bal nog van de lijn te kunnen halen. Een lekker begin dus weer voor de mannen. We hadden vervolgens zeker het betere van het spel en meer balbezit maar helaas kwamen er geen hele grote kansen uit voort. Via Gokinho waren we wel steeds dreigend maar telkens ontbrak het aan de eindpass. Na een minuut of 20 kreeg Jeff nog wel een aardige kopkans maar hij kon net zijn gok niet goed tegen die bal aan krijgen.” Ik was even bang dat er iets zou gebeuren met mijn Gok, en het is toch mijn handelsmerk, dat ding is miljoenen waard” aldus Gokinho. En ook Tak verprutste op geheel eigen wijze een goede pass van Jeff en Nick kreeg ook zijn voet niet lekker tegen een bal aan waardoor het lang 0-1 bleef. De gifbeker was echter nog niet leeg. Na wederom een cornerbal maakte de thuisploeg nog de 2-0 ook geheel tegen de verhouding in. Uitgerekend Jesper liet zijn mannetje de 2-0 binnenkoppen. Jammer dat nou uitgerekend hem dit moest overkomen. In de rust heeft  hij nog wel uitgelegd dat het in principe niet zijn fout was maar dit verhaal moet wel geloofwaardig blijven dus hier gaat de verslaggever niet in mee. 2-0 met de rust dus.
De tweede helft begon met een aantal personele wisselingen. Zo ging Johan eruit en maakte plaats voor Michel, en Rocco kwam in de ploeg voor Jesper die op dit moment nog in kleedkamer zat om het verhaal over die corner nogmaals goed uit te leggen. Het waren 5 fantastische minuten voor Michel. Hij kwam zag en vertrok. Na een al dan niet gegeven vrije trap kreeg hij een woordenwisseling met de ietwat in het voordeel van de thuisploeg fluitende leidsman en kreeg de gele kaart getoond. En zoals jullie allemaal weten is michel een heus kaarten en postzegelverzamelaar en wilde deze kaart graag eventjes nader inspecteren. ” Het was een vrij bijzondere zag ik zo van een afstandje. Ik meen een exemplaar uit 1991 en in dat jaar zijn er maar een stuk of 20 uitgegeven van dit merk, een echte musthave dus voor verzamelaar Michel. Helaas vatte de scheidsrechter dit verkeerd op en stuurde Nietgeellan toch van het veld.
Niet veel later had tak dit keer een ontsteking in zijn ogen want hij wilde Rocco aanspelen maar de spits van Virtus zat er tussen en ging er met de bal vandoor en was ongeveer 20 x sneller als Tak wat opzich geen hele grote prestatie is want een gemiddeld schildpad met lepra haalt die meestal ook niet meer in. De bal werd breed gelegd en kon  ingeschoten worden. 3-0 dus. Vanaf dit moment werd het spel erg slordig en alleen via de ingevallen Gnoe werden we een aantal keer gevaarlijk. We werden nog even in het zadel geholpen door een voorzet ban rechts die door hun nummer 8 in een vlaag van verstandsverbijstering werd geklemd en de scheids kon deze bal echt niet doorlaten gaan en gaf met pijn in zijn hart een penaal die door Nick werd verzilverd. Even was er hoop. Maar we moesten nu meer risico nemen en er kwamen dus ook meer ruimtes achter de verdediging te liggen en met 2 counters werd het zelfs nog 5-1. De moed zakte ons nu wel echt in de schoenen. We hadden nog maar een troef in handen: Ferdy. Die werd er ingebracht voor Axel. Dit bleek de kwaliteitsinjectie die we nodig hadden want er ontstonden een aantal kansjes voor de Gnoe, Jeff en Nick. Nick die even dacht dat die bergkamp was en wilde stiften daar waar een schuiver wellicht een betere optie had geweest. Niet veel later bracht de Gnoe nog de stand op 5-2. Maar het bleek een race tegen de klok te worden. Nick maakte niet veel later nog wel de 5-3 maar helaas was de comeback te laat ingezet en hadden we al teveel kansen laten liggen. Al met al erg zonde want deze nederlaag kunnen we zeker als onnodig betitelen.
Wel was er een opvallende supporter aanwezig bij de wedstrijd. In navolging van Jock worden er toch meer mensen nieuwsgierig naar de prestaties van de sterren. Niemand minder dan Joris “Joco Ono” Booy was aanwezig.” Ik had een dagje ijsvrij en was erg nieuwsgierig geworden na alle verslagen en de aanwezigheid van Jock, vertelt Joris. ” Helaas was het vandaag niet goed maar ik heb ook hele goede dingen gezien.” zegt Joris. Dat hij op dat moment naar het verkeerde veld aan het kijken was hebben wij  hem maar niet verteld, je wilt toch niet zijn ijsvrije dag verpesten.
Helaas een verliespartij dus en de kans op het eventuele kampioenschap is nu eigenhandig om zeep geholpen. Het is nu een kwestie van de resterende 4 wedstrijden lekker uit te spelen. Hopelijk met een aantal leuke partijen. Komende zondag staat RCD 4 op het programma en daarvoor hoeven we uiteraard niemand te motiveren. We rekenen dan weer op alle steun van alle trouwe supporters om ons weer naar een driepunter te schreeuwen.
Hopelijk wil onze vlaggen Dick Le Boeuff dan ook weer zijn vlag (90 min) ten handen nemen want vandaag was hij door de vele regenval helaas niet in staat te vlaggen. “Ik heb watervrees” waren zijn enige woorden. Nu is het wel zo dat Dick vrij makkelijk en veel vocht vasthoudt dus niemand was echt boos op zijn beslissing. Zondag geven ze droog weer op dus is onze vochtvasthouden vaste vlagger weer van de partij.
Tot zondag met hopelijk weer de volle buit!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
29/0412:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Virtus 35Win
Dubbeldam 33Loss

Virtus 3

Dubbeldam 3

Michel Nainggolan Aanvaller
Rocco Bootsma Verdediger
Dennis Wols Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Axel Bruystens Middenvelder
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Ferdy Overduin Middenvelder
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Jeffrey Stam Middenvelder
  3
Goals
0
3
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

5 - 312:00
Virtus 3
  Dubbeldam 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark Baardwijk
    Akkerlaan 4, 5143 ND Waalwijk, Nederland