Samenvatting

Etten-Leur

Het was eindelijk weer zover. Na maanden rust te hebben gehad gedurende de winterstop mogen de mannen vandaag weer aantreden, en wel tegen Unitas’30 de nummer 2. Een ware topper dus. Dan gaat u, als trouwe lezer, er natuurlijk vanuit dat we volle oorlogssterkte richting Etter-Leur zouden trekken. Niets bleek minder waar.
Er waren een hoop afwezige, hele belangrijke afwezige ook. Om te beginnen was Enfant Terrible en sterkhouder Dennis niet aanwezig. Hij is op wintersport geweest en in dergelijke gebieden kan je wel eens tegen iets geks aanlopen maar Dennisie heeft het wel erg bond gemaakt. Hij is geveld. Ernstig geveld. De Gekke Gnoetjes Griep (hierna te noemen GGG) opgelopen. Een serieuze vorm ervan. Zo serieus dat die vandaag niet kon meedoen. Een waar gemis.

Nummer 14

Ook Stefan, de zelfbenoemde legendarische nummer 14 was afwezig. Hij is gestraft door de KNVB. De KNVB heeft zijn zo geliefde GPS-kilometertellende horloge in beslag genomen en uitgelezen. Hierdoor kwamen ze erachter hoe zijn speelstijl is. “ Iemand met zon conditie, snelheid en loopvermogen kan nooit presteren wat hij heeft gepresteerd. “ was de verklaring van Gijs de Jong( algemeen directeur van de KNVB. “ Zelden hebben wij een aantal wedstrijden uitgelezen bij iemand die zo ongelooflijk veel verkeerde keuzes maakt. Dit vroeg om een straf.Hij is een schande voor de voetballerij “ sloot hij af. Er werd daarom besloten niet lichtzinnig om te gaan met het verdict. Er werd besloten hem naar Marokko te sturen met zijn vriendin. “ Tuurlijk is dit een heftige en harde straf, maar in dit stadium volstaat een normale schorsing niet meer en moet de dader echt even mijn zijn grote gok op de duidelijke feitjes worden gedrukt” sloot de directeur betaald voetbal af.
Van nieuwkomer Patrick Stolk is niets meer vernomen sinds onze laatste wedstrijd in november. Er zijn geruchten dat die zijn hamstring nog aan het zoeken is op veldje B, andere mensen beweren dat die door de hoge druk van Koentje “ de muur van vlees” van Kalkeren niet meer in staat is te komen. “ Bijzonder jammer, ik had wel het idee dat blikkie stappen aan het maken was. Zijn trap werd steeds beter en ook stond hij wel eens op de goeie plek. Jammer dat die zich zo laat kennen” aldus KampiKoen. Overigens was Koen ook afwezig dit weekend. Hij zat op een naaktcamping voor vissers met oud elftal leider Alex Kooijman, mocht u een van de twee eens tegenkomen, vraag gerust om de foto’s.

Stanley Booij

U hoort het wel al met al geen ideale voorbereiding. Maar we hadden geen keus en moesten toch met genoeg mensen die kant op dus werd Stanley Booij weer opgeroepen.
Stanley “zero points” Booij hoor ik u denken, Ja, mensen die Stanley. We hadden geen keus en hoopte dat deze negatieve lijn doorbroken zou worden. Ook Timmie Scholes uit A1 was bereidt mee te doen met ons Waarvoor hartelijke dank. Goed te zien dat er nog jongens zijn die wel graag voetballen.
We vertrokken ruim op tijd waardoor we 21 minuten voor de aftrap het terrein van Unitas bereikte. Er werden nog even wat drankjes en hapjes gehaald. Reinier Happerom moest uiteraard weer 6 tosti’s naar binnen werken. Hierdoor miste die overigens bijna de aftrap maar hij redden het net in de gong. In de kleedkamer was er toch een bepaalde spanning merkbaar. Johan was erg ontstemd over zijn plek op de bank. “ Ik laat al het hele seizoen zien beter te zijn dat die prutser van een Olie.” Was zijn ietwat emotionele reactie. “ Maar als ik er inkom zal ik wel laten zien wie de echte nummer 9 van dit elftal is”.
De opstelling was al volgt: in de goal Soeteman, Jesper Jeroen Wappie en Martin vormde de verdediging. Het middenveld bestond uit Tim, Nick,Rory, Michel, Takkie en in de spits de dubbeldamse Arjan Robben: Errory “N3” Willemstijn.

De wedstrijd

We begonnen lekker. Binnen 4 minuten lag de 1-0 erin. Van een meter of 45 legde een speler van Unitas’30 aan en onze keeper had op Youtube een filmpje gezien met als titel : De 16 is Lava. Helaas geloofde hij dit echt en durfde de 16 dus niet in. Hierdoor kon de bal vrij eenvoudig over hem heen worden gespeeld. 1-0. We wisten dus dat het een zware pot zou worden. Het spel was niet eens zo slecht van de sterren. Er was ruimte en tijd om te voetballen en dit werd dan ook wel geprobeerd wat leiden tot een mooie kans van Michel na een mooie kaats van Olie. Niet veel later was het diezelfde Olie die niet nadacht, iets wat hem erg goed afgaat trouwens, en een bal met rechts vol op de laat schoot.
Een paar minuten later was het door een ongelukkige eigen goal gelukkig wel raak. 1-1 Hierdoor kregen we we wat vertrouwen en er werd hard gewerkt en goed gecombineerd. Ook de thuisploeg kreeg wat kansen via twee gevaarlijke spelers maar geen grote kansen. Er werd een uitbal gegeven tegen ons die geen uitbal was, en daardoor ons een grote kans door de neus boorde. Nick bleef uiteraard zoals altijd gewoon rustig en accepteerde dit vonnis zoals een waar captain betaamd. Hij kreeg geel en dus 10 minuten wegens commentaar op de leiding. “Altijd lekker een mannetje minder. Hij staat immers toch alleen maar in de weg” Aldus Rory, broer van Nick.
Gelukkig zonder gevolg gingen de 10 minuten voorbij en was het weer 11 tegen 11. We kregen weer een aantal kansen en in de 38e minuut werd Nick in de 16 neergehaald door de nummer 2 van Unitas. De man met het lichaam van een lukraak leeggespoten tube purschuim haakte onze aanvoerder. De scheids twijfelde even maar legde de bal op de stip. Nick schoot de bal feilloos binnen. 1-2. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft

Na rust waren er nog geen directe veranderingen maar een kwartier na rust moest Tak er met een blessure van af en moest het er dan toch van komen. Stanley moest erin. 2 minuten later was het 2-2. “ Het achtervolgt me wel dit verhaal. Ik slaap er ook slecht van” aldus Stanley. Maar gelukkig 5 minuten na de gelijkmaker lag die er alweer uin aan de andere kant. Na een foutje van de keeper kon Michel profiteren en schoof de bal keurig binnen van een meter of 20.
Na de 2-3 hield Olie het voor gezien. Hij ondervond teveel last van zijn Liesblessure en Johan verving hem. Dit was het moment waarop iedereen zat te wachten. Johan was immers erg gretig door zijn reserverol en zou wel eens even laten zien wie de beste was. “ de eerste 28 minuten van mijn invalbeurt waren niet best. Het kan komen omdat ik mijn snowboard nog aanhad. Het kan komen door de conditie. Of doordat ik donderdag niet getraind heb. Hoe dan ook: ik ben erg teleurgesteld. De laatste 3 minuten toen Johan zijn eerste balcontact had gingen beter. Hij liep hierna nog 2 ballen over de zijlijn en nam 3 ballen verkeerd aan. “ Toen had ik wel het idee dat ik liet zien wie er inhoort.” Aldus Snowhan Bruijstens.
De laatste 20 minuten was puur overleven. Er werd keihard gevochten door iedereen maar helaas viel ook de 3-3 nog. Onze keeper nam niet vooruit keepen nu wel weer erg letterlijk en is de achterlijn niet afgeweest waardoor een van de boomlange spelers van Unitas vrij makkelijk in kon koppen. 3-3. Het was een terechte uitslag van deze verder sportieve wedstrijd. Stanley houdt overigens de verliezende streak keurig vast. Hij kwam er in bij 1-2. Het werd nog 3-3 dus Stan heeft gewoon weer 2-1 verloren. Keurig Stan. Misschien volgende week maar weer eens thuisblijven?
Wat wel erg treurig was dat Dick de Boeff wederom afwezig was. De ooit zo fanatieke vlagger begint zichzelf een klein beetje belachelijk te maken. “ Hij is aan het afvallen en is al 6 kilo kwijt” waren de woorden van zijn zaakwaarnemer Ries van A. “ Dat dat komt omdat die naar de kapper is geweest hoeft verder niemand te weten natuurlijk, vervolgde Ries van A. Wat ook erg opvallend was na de wedstrijd kwam er een Watsapp binnen van ene Coco of we wel even een goede cooling down wilde doen. Dit bericht liet ons uiteraard koud en we zijn naar binnen gegaan met een goed gevoel. Puntje uit. Max haalbare!
Volgende week moeten we wederom inhalen. Ditmaal tegen Victoria 03. Thuis. We verwacten uiteraard weer een bomvol Schenkeldijk Stadium komende zondag. Oppersupporter Ries van Andel, zondag ook aanwezig, verwacht wel een mannetje of 200. “ Je ziet het spel groeien. En als je zulke wedstrijden niet verliest, kunnen er wel eens gekke dingen gaan gebeuren.

Wie sponsort volgend jaar HET Sterrenteam?

Overigens is Sterrenteam Geep 3 nog op zoek naar een nieuwe sponsor vol komend seizoen,. Er zijn al vele geinteresseerde maar mocht u dit fantastische elftal graag in het nieuw willen steken kunt u zich aanmelden bij Captain en Ivoorzitter Nick W.

Graag tot volgende week!!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
28/0112:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Unitas’30 33Draw
Dubbeldam 33Draw

Unitas’30 3

1

Dubbeldam 3

Martin Bernhart Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Stanley Booy Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
Tim van den Enden Aanvaller
  2
Goals
0
2
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

3 - 312:00
Unitas’30 3
  Dubbeldam 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark De Lage Banken
    Concordialaan 20, 4874 NZ Etten-Leur, Nederland