Samenvatting

TIEL – Tweedeklasser Theole bereikte door een 4-1 overwinning op zondagtweedeklasser Dubbeldam de volgende bekerronde. De Tielenaren schaarden zich net als buurman TEC bij de laatste 32 ploegen in district Zuid

Theole hoefde niet onder in de beugel om de volgende ronde te bereiken, daar speelde Dubbeldam te pover voor. Vooral in de eerste helft had Theole het betere van het spel. “We hebben onze doelstelling bereikt”, stelde Theole-trainer Marcel van Steenis nuchter vast. “We hebben geen blessures opgelopen, alleen Bob Metiary kreeg geel, maar die kaart heeft geen gevolgen voor de comptitie.”

Van Steenis greep het bekerduel aan om André Zondag en Flip Robeer wedstrijdritme op te doen. “Zij hebben het goed gedaan”, vond hij. Hierdoor week Van Steenis af van het systeem dat Theole normaal hanteert. Nu stonden Walter van Ommeren en Zondag in de spits met Henk Jan Ravestein en Francis Nijhof hangend op de vleugels. Vooral Nijhof, wel de meest creatieve speler, had daar moeite mee. Hij trok te veel naar binnen en was minder gevaarlijk dan normaal.

Het maakte overigens niet veel uit, Theole was veel sterker. “We hebben in de eerste helft niets weggeven”, vond Van Steenis. “En zonder subliem te spelen namen we voor de rust een 2-0 voorsprong.”

De 1-0 viel toch pas halverwege de eerste helft en met medewerking van de Dubbeldamse doelman. Nijhof ging op snelheid door op rechts en de doelman ging vervolgens onder zijn voorzet door. Voor Walter van Ommeren was het vervolgens een simpele klus: 1-0. Vijf minuten voor rust bereikte Nijhof Zondag in de zestien. Hij kapte zich keurig vrij en liet de doelman kansloos: 2-0.

De wedstrijd werd acht minuten na rust eigenlijk al beslist. Zondag vond Van Ommeren, die keurig om de doelman heen ging en de bal in een leeg doel schoof: 3-0.

Theole viel vervolgens ver terug zonder veel weg te geven. “Het was moeilijk voetballen met de verradelijke wind in de rug”, nam Van Steenis zijn ploeg in bescherming. “En ook het slechte veld nodigde niet uit.”

Even sputterde Dubbeldam nog tegen, met een beetje hulp van de scheidsrechter werd het 3-1. Ronald Boudewijk zette Dubbeldan-aanvoerder Onno van Weerden in de zestien de voet dwars, zodat de bal op de stip belandde. Sjoer Boutens benutte het buitenkansje: 3-1.

NadatVan Steen Bob Metiary en Annas Lahnine bracht voor Van Ommeren en Matthijs van der Donk kwam er nieuw elan. Vlak voor tijd rondde Lahnine een combinatie met Zondag en Metiary doeltreffend af, zodatde eindstand op 4-1 kwam.

Theole: Janssen, Robeer, Aliskan, Boudewijn, Amelink, Van der Donk (65. Lahnine), Nijhof, Van Gessel, Van Ommeren (65. Metiary), Zondag en Ravestein.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
22/1114:00KNVB Beker2009 - 2010

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Theole 14Win
Dubbeldam 11Loss

Theole 1

Dubbeldam 1

Arne van Weerden Verdediger
Sjoerd Boutens Aanvaller
  1
Goals
0
1
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

4 - 114:00
Theole 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Drumpt (Theole)
    4002 AH Tiel, Nederland