Samenvatting

Ondanks de barre weersomstandigheden werd er toch om 14.30 uur afgetrapt in Terheijden. Dubbeldam kon niet beschikken over de geschorste Charles de Vries. Daarbij heeft Jeffrey Stam deze week een scheurtje in zijn hamstring opgelopen. Trainer Gradus Roeland kan zodoende 6 weken geen beroep op hem doen. We wensen Jeffrey een spoedig herstel.

De volgende elf spelers moesten proberen de drie punten veilig te stellen, zodat het degradatiegevaar verder uit zicht zou raken en de hoge positie in de derde periode gehandhaafd zou worden doel: Mark van Velzen verdediging: Jeroen Burgers, Walter Burgers, Reinier Wapperom en Arne van Weerden middenveld: Rory Willemstijn, Perry van Eijken, Rob Kanters en Diederik Derksen aanval: Nick Stam en Sjoerd Boutens.

De wedstrijd werd gekenmerkt door doorschietende ballen en hele zware omstandigheden. Met name de behendige middenvelders van Dubbeldam wisten hier van te profiteren. Enkele fraaie aanvallen begonnen bij Rory Willemstijn en Perry van Eijcken. Na weer een goede aaanval van Rory mocht hij een corner nemen. De goede voorzet kwam op de rand van de zestien meter terecht. Daar stond Sjoerd Boutens klaar. Hij kopte de bal hard maar vooral zuiver in 1-1.

Lang kon Dubbeldam niet genieten van deze voorsprong. De aanvallers van Terheijden kregen te veel vrijheid om te spelen. Na een persoonlijke fout achterin kon Terheijden simpel de 1-1 binnentikken.

Even was Dubbeldam het initiatief kwijt in de wedstrijd. Gelukkig hervond men zich ook weer snel. Rond het half uur spelen mocht Dubbeldam net over de middellijn op de helft van Terheijden een vrije trap nemen. Reinier Wapperom nam plaats achter de bal. De keeper van Terheijden rekende ongetwijfeld op een voorzet. Reinier besloot echter anders en krulde de bal prachtig in de linker bovenhoek 1-2.

Bij een volgende vrije trap, ditmaal van Perry van Eijken, kon dezelfde keeper maar ternauwernood een corner weggeven. Na een mooie aanval over links kwam de bal goed voor. Een verdediger van Terheijden kopte de bal maar net langs het eigen doel en ook Rob Kanters kon de bal bij de tweede paal net niet binnentikken. Zo konden de kleedkamers met een 1-2 voorsprong opgezocht worden.

Daar zal trainer Gradus Roeland er ongetwijfeld op gewezen hebben dat de aanvallers van Terheijden minder ruimte geboden moest worden.

Direct na rust had Rob Kanters een mooie solo in huis over de linker kant. Hij gaf de bal voor. De keeper zat hier gehinderd door een verdediger niet goed bij. De bal kwam hierdoor voor de voetten van Nick Stam. Hij mikte echter te hoog. In plaats van de voorsprong te vergroten mocht Terheijden een vrije trap nemen. De bal belandde bij de tweede paal. Daar stond een speler van Terheijden dik buitenspel en kon de bal dus simpel binnenkoppen. De scheidsrechter negeerde daarbij het vlagsignaal van Joris Booij 2-2.

Na een diepe bal op Sjoerd Boutens was er een misverstand tussen de verdediger en keeper van Terheijden. Sjoerd Boutens was zeer alert en kon Dubbeldam in de elfde minuut na rust weer op 2-3 koppen.

Waar je zou denken dat een voorsprong rust zou geven, bleek het tegenovergestelde waar te zijn. Dubbeldam ging weer achteruitlopen en gaven de tegenstander veel te veel ruimte. Na een fout bij een corner konden de Brabanders simpel de gelijkmaker binnenkoppen. Niet veel later gaf Dubbeldam weer te gemakkelijk een cornerbal weg. Bij deze corner werd er niet goed gedekt, want de aanvaller van Terheijden kon de bal geheel vrij inkoppen 4-3.

De laatste 20 minuten ging Dubbeldam meer risico nemen en werd continu de aanval gezocht. Daarbij kwam Patrick Kievit Nick Stam aflossen.

Over de flanken kwamen Rob Kanters en Rory Willemstijn regelmatig goed langs hun tegenstander. De voorzetten waren ook goed, maar het ontbrak vaak aan een beetje geluk bij de afronding.

Uiteindelijk werd er 5 minuten voor tijd hands gemaakt in het strafschopgebied van Terheijden. De strafschop werd door Reinier Wapperom verzilverd 4-4.

Daarna kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

Gezien de andere uitslagen had Dubbeldam vandaag goede zaken kunnen doen voor behoud van het derdeklasserschap. Ook in de strijd om de derde periode zijn twee dure punten verloren. Dat was tegen deze tegenstander niet nodig geweest als we iets scherper waren geweest.

Tweede Paasdag staat de inhaalwedstrijd uit tegen Rijen op het programma.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
16/0314:003e klasse2007 - 2008

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Terheijden 14Draw
Dubbeldam 14Draw

Terheijden 1

Goals
0
4
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

4 - 414:00
Terheijden 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Ruitersvaart
    Ruitersvaartseweg 1, 4844 PH Terheijden, Nederland