Samenvatting

WCR speelde zondag voor de competitie uit tegen sv Charlois. Beide ploegen draaien bovenin mee zodat het een leuke wedstrijd zou kunnen worden. Maar WCR begon niet al te best aan de wedstrijd. Te veel randzaken die wellicht de spelers bezig hielden. Charlois was de gehele eerste helft de bovenliggende partij maar werd ook nooit echt gevaarlijk. Er was slechts één hachelijk moment maar Charlois zag geen kans de score te openen door goed optreden van keeper Joey Driest en de verdedigers.

De tweede helft was het spelbeeld omgedraaid. WCR ging eindelijk weer voetballen, waardoor er diverse kansen gecreëerd werden maar het doel werd nog niet gevonden. Met nog zo’n twintig minuten op de klok kwam Edmelson Santana voor Serdar Kolay in het veld. En Santana stond nog geen vijf minuten op het veld of hij werd aan de zijkant diep gestuurd. Met een perfect afgemeten voorzet wist hij Jeremy v/d Ent te bereiken die beheerst de 0-1 binnenschoot.

Charlois ging hierna met meer aanvallers spelen en pompte de bal nog vaker de zestien dan dat zij daarvoor al deden. WCR wisselde nog twee keer. Sven van Deelen en Victor Ramos kwamen voor Jeffrey van Veen en Frank Weeda. WCR bleef goed verdedigen en Charlois werd niet gevaarlijk. Tot in de allerlaatste minuut van de blessuretijd. De gevaarlijkste man bij Charlois zorgde voor de 1-1. Het was de scheidsrechter die de goal goedkeurde maar bij Charlois stonden vier spelers ruim buitenspel. De leidsman kon vanaf de middencirkel zien dat zij niet buitenspel stonden en keurde de goal goed. Tot ongeloof van WCR werden zij hier beroofd van de overwinning en de drie punten.

Overigens eindigde WCR de wedstrijd ook nog eens met tien man. Kevin de Groote kreeg na een schreeuw van een speler van Charlois een rode kaart.

bron Albrandswaardsdagblad

ROTTERDAM – WCR (zo) leek afgelopen zondag de volle winst te kunnen pakken tegen het Rotterdamse Charlois maar zag de thuisploeg toch nog langszij komen.

Extra zuur was de constatering dat aan het Rotterdamse doelpunt tenminste een luchtje van buitenspel hing en dat de ploeg uit Rhoon ook nog eens met 10 man de wedstrijd moest uitspelen omdat de Groote van de leidsman voortijdig de kleedkamer mocht opzoeken.

Eerder leek het voor WCR allemaal nog een stuk beter uit te pakken. Zeker na rust liet WCR het betere van het spel zien en toen van der Ent de eerste Rhoonse treffer scoorde leek de winst binnen. Charlois perste er uiteindelijk nog een slotoffensief uit met het vermeende buitenspel doelpunt tot gevolg.

Bron: rtvalbrandswaard.nl

Charlois - WCR

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
25/1114:003e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
sv Charlois 11Draw
WCR 11Draw

sv Charlois 1

WCR 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 114:00
sv Charlois 1
  WCR 1

    Locatie

    Sportpark Charlois
    Oldegaarde 665, 3084 AA Rotterdam, Nederland