Samenvatting

Bron AD

Afgelopen zondag speelde koploper Wilhelmus tegen het op de 5e plaats staande Charlois Charlois had vorige week opzien gebaard door te winnen van de koploper HMSH. Zodoende kon Wilhelmus van laatst genoemde de koppositie overnemen in de competitie. Wilhelmus stond dan ook een heet middagje te wachten in Rotterdam De wedstrijd stond onderleiding van de ervaren scheidsrechter van Belkum. Deze kon precies om 14.00 uur het beginsignaal van de wedstrijd geven. Na een aftastend begin was het Wilhelmus dat op voorsprong kwam door een doelpunt van Kevin Besamusca in de 9e minuut.

Ondanks de voorsprong beet het fysieke Charlois stevig van zich af en kwam Wilhelmus moeilijk goed in de wedstrijd. Scheidsrechter Belkum had in die fase dan ook zijn handenvol om de wedstrijd in goede banen te leiden. Rond de 30e minuut kon de keeper van Charlois zich 2 maal onderscheiden met  prima reddingen. Eenmaal leek hij geslagen maar toen kreeg hij hulp van de paal om Charlois in de wedstrijd te houden De ruststand was dan ook 0-1

Na de rust bleef het spel opportunistisch en strijdvol en kon Wilhelmus zich hier onvoldoende onderuit voetballen. Ondanks dat kwam het elftal van Oscar Laguna Burgos nooit in de problemen maar bleef de spanning van een onverwachte gelijkmaker wel in de lucht hangen
In de 56e stond de wedstrijd even in brand toen Charlois speler Rogerio Congalves de Jesus zich vergreep in een duel met Wilhelmus spits Jake Smart. Het naschoppen verdiende al de rode kaart om het bespugen bij het verlaten van het speelveld maar te verzwijgen.

Hierna speelde Wilhelmus een gewonnen race en was het vooral aan het slordige spel te wijten dat het niet eerder 0-2 werd. In de 70e minuut viel  een tweede rode kaart toen Charlois speler Danny van Gastel zijn emotie niet in bedwang kon houden na een overtreding en hij de bal bij rechtsback Thomas Ruijgrok in het gelaat gooide. De scheidsrechter kon niets anders doen dan hem zijn 2e gele kaart dus rood tonen.
Met 11 tegen 9 had Wilhelmus een enorm veldoverwicht maar bleef het spel slordig. Toch was het Jacky Adam die de verlossende 0-2 voor Wilhelmus op het bord zetten in de 78e minuut.

Dit bleek later de eindstand Door dit resultaat zakte Wilhelmus naar de tweede plaats omdat het door HMSH gepasseerd werd op doelsaldo
De strijd bovenin blijft ongekend spannend in de 3e klasse Hoog

Bron: HaagsAmateurvoetbal

Op sportpark Charlois werd in de derde klasse 3 Hoog B de topper gespeeld tussen de thuisclub en koploper Wilhelmus uit Voorburg. Charlois had vorige week medekoploper HMSH verslagen en hoopte opnieuw weer toe te kunnen slaan. Helaas voor het team van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen werden de punten meegenomen naar Voorburg.

Maar het verloor dubbel. Behalve de punten kregen in het venijnige duel Roger Congalves de rode kaart en Danny van Gastel twee gele kaarten; dus rood. Vanaf minuut 69 moesten de Oldegaarde bewoners nog strijden voor een resultaat voor minimaal één punt. Dat was echter niet gegeven. Broekhuizen na afloop: „Ja, twee dure uitsluitingen. Zeker met het oog naar de volgende wedstrijden toe”. Een pluspunt voor Charlois is wel, dat dan weer de geschorste Jeffrey Pols acte de préséance kan geven. Charlois begon voortvarend en na drie minuten was het echter Paulo Garcia Mendes, die geheel vrijstaand de bal hoog over schoot. De voetbalwet trok na negen minuten in werking. Als jezelf niet scoort doet de tegenstander het wel. Kevin Besamusca draaide de bal fraai in de kruising; 0-1. Toch bleef Charlois goed de druk houden op de zijde van Wilhelmus kant, maar creëerde niet genoeg om te doelpunten. Iets na het halfuur brak Remco de Neef goed door, maar een verdediger van Wilhelmus blokkeerde De Neef fors. Waar een ieder een uitsluiting verwachtte voldeed scheidsrechter van Belkum, die de tweede helft strooide met kaarten naar beide teams, hier niet aan, maar deelde slechts geel uit. Niet veel later kreeg De Neef ook nog een goede kans, maar schoot te gehaast hoog over.

ROOD
Na de pauze was het zeker nog niet gedaan voor de thuisclub. Hoewel de opponent iets beter en feller werd reageerde Roger Goncalves niet goed in het belang van zijn team. Een natrappende beweging naar zijn tegenstander kostte hem de rode kaart. Bijna een kwartier later kwam Charlois zelfs met negen spelers te staan. Danny van Gastel kreeg zijn tweede geel. Het provocerende Wilhelmus maakte hier dankbaar gebruik van en een dikke tien minuten voor tijd produceerde het 0-2 door Jacky Adam, na een duur misverstand in de verdediging van Charlois. Bewonderenswaardig was wel het feit, dat Charlois toch trachtte de aanval te zoeken en probeerde de score te verkleinen. Wilhelmus had het hier dan ook niet makkelijk mee, maar het geluk en het juiste vizier ontbrak bij de thuisclub. Broekhuizen zag toch nog wel positieve kanten: „Het eerste kwartier speelden wij echt goed, maar wij vergeten te scoren en dan maak je het jezelf moeilijk. Ook was het met negen spelers nog mogelijk geweest om te scoren wat helaas niet lukte. Dat was jammer, maar wij gaan ons nu opmaken en toewerken naar de eerstvolgende wedstrijd. De competitie is nog zeker niet verloren voor ons”.

bron: Facebook Charlois

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
14/0414:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
sv Charlois 10Loss
vv Wilhelmus2Win

sv Charlois 1

vv Wilhelmus

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 214:00
sv Charlois 1
  vv Wilhelmus

    Locatie

    Sportpark Charlois
    Oldegaarde 665, 3084 AA Rotterdam, Nederland