Samenvatting

Op Sportpark Charlois was de thuisclub te sterk voor het Haagse HMSH. De koploper vond haar ‘Waterloo’ op de Oldegaarde. De eindstand werd al voor de rust bereikt. Met 3-2 zegevierden de mannen van het duo Joop Warner/Aad Broekhuizen.

Een glimlachende Aad Broekhuizen na afloop: „Wat een geweldige en een verdiende overwinning. Heerlijk”. Daar was niets mee miszegd. Charlois was vanaf het begin sterk bezig en zette de Haagse opponent onder druk. Na elf minuten kopte aanvoerder Jeffrey Pols de 1-0 binnen. Lang kon men echter niet genieten van deze voorsprong. Niet veel later was het al weer gelijk door Okan Yüngül. Charlois herpakte zich en Paulo Garcia Mendes schoot de bal geheel vrij hoog over. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel en zo geschiedde. Na wat mistastten in de achterhoede was het Ahmet Akbulut, die zijn team op voorsprong zette; 1-2. Zoals eerder aangehaald kon Charlois toch weer het spel naar zich toetrekken. Met Pols in de hoofdrol in zowel positieve- als negatieve zin.

HATTRICK
Pols reageerde adequaat op twee voorzetten en deponeerde twee kopballen, die de Haagse doelman kansloos liet; 3-2. Een regelrechte hattrick in één helft. Na de pauze kwam de thuisclub goed weg. Vlak na de pauze werd een schot op doel gelost, die keeper Justin Poulisse gelukkig nog kon aanraken en via de lat het veld weer inkwam. Vlak daarna verzuimde Charlois verder op voorsprong te komen. Steven de Miranda mistte geheel op vijf meter van het doel na een perfecte voorzet van Oda de Burgo.

ROOD
Een kwartier voor tijd kwam het negatieve van deze wedstrijd in beeld. Na wat geduw en getrek en gemekker trok de goed leidende Van den Hurk voor de tweede maal geel voor Adem Akbulut en geel voor Pols. Bij het opstootje liet Pols zich nog eens provoceren wat hij beantwoordde met een duw. Van den Hurk trok nogmaals geel en de wedstrijd voor Pols was ook ten einde. Pols: „Ja, niet slim, maar met ziektes naar mij schreeuwen werd voor mij teveel. Niet slim. Dit kost mij wel volgende week de wedstrijd tegen Wilhelmus”. De wedstrijd ging dus verder met 10-10. Gescoord werd er niet meer. Hoewel Charlois nog wel kon scoren. De terecht toegewezen penalty na een handsbal werd echter niet benut door Garcia Mendes en vlak voor tijd toucheerde de bal nog op de lat bij Poulisse. Maar met 3-2 zegevieren tegen deze ploeg was en is zeker niet verkeerd. Broekhuizen: „Wij hebben verdiend gewonnen en zeker tegen een goede tegenstander. Onze inzet was perfect en daar kunnen we verder op voortborduren. Het enige minpuntje waren de twee doelpunten tegen. Dat was zeg maar zwak verdedigd, maar met het overige kan ik alleen maar tevreden zijn”.

Bron: Facebook Charlois

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
07/0414:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
sv Charlois 13Win
HMSH2Loss

sv Charlois 1

HMSH

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

3 - 214:00
sv Charlois 1
  HMSH

    Locatie

    Sportpark Charlois
    Oldegaarde 665, 3084 AA Rotterdam, Nederland