Samenvatting

Op sportpark Charlois deelden de thuisclub en het Delftse Full Speed de punten in de derde klasse Hoog B. Drie wedstrijden op rij heeft het team van het duo Warner/Broekhuizen niet gewonnen. In deze wedstrijd had daar zeker verandering in kunnen komen, maar scheidsrechter van Vliet had zeker een aandeel in het gelijke spel van de thuisclub.

Joop Warner was gefrustreerd na afloop: ‘Hij (de scheidsrechter) heeft mijn hele middag verziekt”. Het ’verzieken’ was de aanleiding van het feit, dat Van Vliet even na rust een doelpunt annuleerde en daarna Full Speed een onterechte strafschop gaf, waardoor zij gelijk kwamen. Aad Broekhuizen: „Bij de aanval van ons net na de rust op het doel van Full Speed vlagde de assistent-scheidsrechter voor buitenspel. De scheidsrechter wuifde naar hem, dat de aanval door kon gaan en negeerde zijn vlagsignaal en bij de treffer wat 2-0 betekende wees hij naar het midden. Toch ging hij naar de assistent en annuleerde alsnog de treffer. Ja, mag je dan boos zijn?“. Dit was inderdaad een vreemde gewaarwording. Van Vliet was verbaasd, dat hij daarover werd aangesproken in de bestuurskamer: „Voor mij was het een twijfelgeval. Ik liet inderdaad doorspelen, maar was aan het twijfelen geraakt, waardoor ik mijn assistent raadpleegde. Deze gaf aan, dat het buitenspel was en daarom moest ik het doelpunt alsnog afkeuren”. Dit was natuurlijk een rare beslissing, die in het nadeel van Charlois viel. In de eerste helft was het nog prachtig op voorsprong gekomen door Paulo Garcia Mendes, die eerst de keeper omspeelde en daarna de bal rustig tegen de touwen kon schieten. Wat volgde waren nog zeker drie opgelegde kansen, die niet verzilverd konden worden door Charlois. Een ruime voorsprong had zeker niet misstaan in deze eerste helft voor de thuisclub.

Strafschop
In de tweede helft kwam Full Speed terug door een penalty. Een onterecht gegeven strafschop veroorzaakt door een duel van invaller Bobby Schmidt was hier debet aan. Vriend en vijand waren verbouwereerd, echter Van Vliet niet. „Het was voor mij gewoon een strafschop”. Het douceurtje werd dankbaar aanvaard door de Delftse gasten. Tim Zeller haalde de trekker over en de sterk keepende Justin Poulisse was kansloos. Wat Charlois ook nog probeerde het lukte maar niet om weer op voorsprong te komen en mocht zelfs nog blij zijn, dat in de laatste fase een doelpuntrijke kans om zeep werd geholpen door een van de aanvallers van Full Speed. Hierna showde Van Vliet nog heel wat geel en na afloop rood voor Warner en verzorger Ed van Baarlen van de thuisclub voor aanmerkingen op de leiding respectievelijk: „Waarom nou zoveel kaarten trekken scheidsrechter en heb je niet je hand verzwikt met de kaarten trekken?”. Van Vliet reageerde: „Ik bemerkte vanaf de dertigste minuut in de tweede helft, dat de wedstrijd uit de hand ging lopen en daarom heb ik in totaal zeven gele kaarten en twee rode moeten geven aan Charlois. Ik moest gewoon anders optreden”.

Ongepast
Dat was een redenering, wat niet gepast was aan de wedstrijd. Twee teams, die wilden winnen, maar zoveel kaarten voor Charlois en eentje voor de gasten was totaal niet nodig en overdreven in deze sportieve wedstrijd. Warner berustte maar; „Wat moet je hier nu mee? Wat de wedstrijd betreft; de gehele wedstrijd hadden wij de overhand. Je wordt een doelpunt door je neus geboord en je krijgt ook nog eens een onterechte strafschop tegen. Ik weet zeker, dat zij dan nooit een doelpunt hadden gescoord. Maar wij moeten ook de hand in eigen boezem steken. De eerste helft hadden wij het af moeten maken. Pluspunt was ook, dat er meer energie door het team werd ingestoken als vorige week. Ja en het scoren, dat is een probleem”. Charlois likt haar wonden en dat werd zeker geopperd; zulke beslissingen van een scheidsrechter kan de hele vereniging benadelen in het verloop van deze competitie en in het komend seizoen wat betreft de veranderingen, die doorgevoerd worden door de KNVB.

Bron: facebook Charlois

Heel vaak gaat het verslag over het resultaat en wat randgebeuren van en rondom het 1ste elftal van Full Speed. Logisch omdat het vlaggenschip van de club die aandacht ook verdient. Tegelijkertijd kan je je ook afvragen waarom er wat minder aandacht uit gaat naar de mensen die de club ook zo mooi houden. Dan hebben we het over de mensen achter de bar, het damesteam, de onderhoudsploeg en de mensen die op zondag de tent sluiten op het moment dat het nodig is.
Weet iedereen bijvoorbeeld dat komende week de onderhoudsploeg de hand gaat leggen op de twee beachvolleybalvelden die aangelegd gaan worden? Een grote aanwinst voor onze accommodatie. Geef ze gerust een compliment als je iemand van de onderhoudsploeg tegen komt. Weet iedereen dat de club Full Speed blij is met een damesteam? Geef ook hun een compliment als je één van de dames tegen komt. Iedereen kent wel iemand die achter de bar staat. Geef elkaar een compliment als je elkaar tegen komt.

Zondag 24 maart was een dag met een aantal belangrijke wedstrijden. Om 10:00 uur begon het al met de wedstrijd van de Veteranen tegen MSV ’71. De Veteranen staan boven aan en iedere gewonnen wedstrijd brengt de ploeg wat dichter bij het kampioenschap. Ik durf nu al te roepen dat de Veteranen kampioen gaan worden en ik adviseer iedereen om “the day after” vrij te nemen. Er circuleren al artiestennamen en de wedstrijd van het 1ste elftal zal hoogstwaarschijnlijk uitgesteld worden. Het is maar een tip, maar neem hem wel serieus. De Mannen, met de hoofdletter M, wonnen simpel met 4-1 en nestelden zich nog vaster op de koppositie in de Eredivisie van het veteranenvoetbal.
Om 11:00 uur begonnen er twee wedstrijden. Full Speed 3 speelde bij Oliveo en Full Speed 2 speelde thuis tegen de koploper HBS. De routiniers van Full Speed 3 hebben een surplus aan kwaliteit, maar een tekort aan conditie. Dat maakt die wedstrijden mooi, want je ziet soms mooi voetbal en soms hachelijke momenten die net niet leiden tot een tegendoelpunt door die surplus aan kwaliteit. Uiteindelijk werd het 2-2 en mochten beide teams tevreden zijn. Op hetzelfde tijdstip begon ook het 2e elftal van Full Speed in haar thuiswedstrijd tegen koploper HBS. Bij het 2e elftal zie je misschien wel het tegenovergestelde van Full Speed 3. Een surplus aan strijdvaardigheid, maar een tekort aan vernuftigheid. Full Speed 2 kwam keurig op een voorsprong, maar wist de drie punten toch niet in huis te houden.
Ondertussen had het damesteam ook een punt gepakt en koersten we richting Rotterdam om de wedstrijd van het 1ste elftal te bekijken. Full Speed 1 speelde tegen Charlois en Full Speed had slechts één opdracht en dat was de lijn voortzetten die vorige week in was gezet in de wedstrijd tegen Wilhelmus. Iedereen wist precies wat hij vorige week deed, dus die opdracht mocht geen probleem zijn. Niets was minder waar. Het aanwezige publiek van Full Speed, en dat waren er echt veel, zagen een matig opererend team in de 1ste helft. Er was geen surplus aan strijdvaardigheid en er was geen surplus aan kwaliteit. Het was ook niet zo vreemd dat de ruststand 1-0 was in het voordeel van Charlois. De trouwe supporters vertrouwden in de toespraak van de heren trainers en wisten dat Full Speed wel vaker achter hadden gestaan. De 2e helft was nog een vijf minuten bezig toen het leek dat Full Speed al met 2-0 achter zou staan. Door daadkrachtig optreden van de grensrechter werd dat doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Vanaf dat moment was Full Speed een beetje wakker geschud en ging men op jacht naar de gelijkmaker. Er waren wat omzettingen in de opstelling en je zag dat spelers iets meer op hun gemak voetbalden. Charlois is zeker geen slechte ploeg, want daar lopen een paar behendige voetballers in. Ik zag een passeeractie van een speler die zelfs de toeschouwers van Full Speed tot een applaus dwongen. Toch was het de strijdlust van de 2e helft die de gelijkmaker betekende. Joey Donkers ging maar door en de verdediger van Charlois kon niets anders doen dan Joey tegen het gras te werken. Het ging allemaal zo snel dat de verdediger niet in de gaten had dat hij al in zijn eigen strafschopgebied was. Penalty dus. Een nieuwe penaltynemer, want Danny Hoogendoorn was al gewisseld. Zijn naam is Tim Zeller. Strijdlustig, technisch en zeer doelgericht.


Binnenkort volgt een interview. Hij schoot de bal er keurig in en de stand was 1-1. Wat er daarna nog gebeurde zou een mooi script zijn voor een jongensboek. Veel kansen voor Full Speed, veel kansen voor Charlois, zeven gele kaarten voor Charlois, één gele kaart voor Full Speed en twee rode kaarten voor Charlois. Het was een echt xxx-kwartiertje, maar vooral voor de scheidsrechter. Respect voor de man dat hij full time consequent wilde zijn en ook was, maar het zal hem niet in dank afgenomen zijn.

Bron: website Full Speed

Full Speed - Charlois

Full Speed - Charlois

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
24/0314:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
sv Charlois 1001Draw
Full Speed001Draw

sv Charlois 1

Full Speed

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 114:00
sv Charlois 1
  Full Speed

    Locatie

    Sportpark Charlois
    Oldegaarde 665, 3084 AA Rotterdam, Nederland