Samenvatting

Op sportpark Charlois was een heuse ‘Oldegaarde-derby in de derde klasse Hoog B’. In een 90 minuten durende storm konden beide teams tweemaal scoren en zodoende bleef het een wedstrijd zonder winnaar.

Na vijf minuten was het Charlois, dat Coal gelijk in het zadel hielp. Roger Congalves maakte een overtreding onnodig in het zestienmeter gebied op Sanin Stupac. Scheidsrechter Hamer, die behoorlijk wat gele kartonnetjes trok, maar zeker niet onverdienstelijk floot, wees gedecideerd naar de stip. Anes Beslija maakte dankbaar gebruik en liet keeper Dennis van Rosendaal, die zijn rentree maakte, na een uitstapje naar FC Boshuizen, kansloos; 0-1.
Een tiental minuten later kwam de thuisclub op gelijke hoogte. Remco de Neef profiteerde van een aantal kluts momenten; 1-1. Een aantal minuten voor de rust scoorde Charlois via Jeffrey Pols 2-1, maar mede op advies van de assistent-scheidsrechter werd de treffer geannuleerd.

Na de pauze was Charlois nog niet geheel wakker en door een overtreding begaand net buiten het strafschopgebied was het weer Beslija, die uit een vrije trap 1-2 scoorde. In de 58e minuut scoorde Coal nogmaals, maar ook deze treffer werd door Hamer geannuleerd. Toch kwam de thuisclub verdiend op gelijke hoogte. Aanvoerder Pols werd onheus bejegend in de zestienmeter en ook hier wees Hamer gedecideerd naar de stip. Paulo Garcia Mendes scoorde beheerst de gelijkmaker; 2-2. Na een aantal bloedstollende momenten voor beide doelen bleef de stand gehandhaafd in een zeker niet onaantrekkelijke wedstrijd. Coach Joop Warner van Charlois was tevreden: „Ik moet zeggen, dat Coal iets meer balvaste spelers in haar gelederen had dan wij. Bij ons speelden een aantal onder hun normale niveau en dat bracht soms Coal in betere scoringsposities. Moet toch zeggen, dat op basis van de gehele wedstrijd een gelijkspel terecht was. Ik was ook blij, dat de wedstrijd afgelopen was want ik had het stervenskoud op de bank. Die verdiende punt maakte het toch nog goed”.

Bron: facebook Charlois Han Steenbeek

charlois - Coal

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
10/0314:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
sv Charlois 12Draw
Coal 12Draw

sv Charlois 1

Coal 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 214:00
sv Charlois 1
  Coal 1

    Locatie

    Sportpark Charlois
    Oldegaarde 665, 3084 AA Rotterdam, Nederland