Samenvatting

Het was weer zover. Zondag matchday! De mannen van Dubbeldam moesten weer belachelijk vroeg op de Schenkeldijk verzamelen om richting Brabant te vertrekken. En dan moest ook nog eens de klok een uur vooruit. Dus feitelijk moesten we om 7:45 aanwezig zijn als je het heel technisch bekijkt. “ Voor mij is dit heel gebruikelijk, ik zet altijd mijn klok een uur vooruit op zondag om te voorkomen dat ik een uur te laat ben” aldus Michel. Opmerkelijk was dat de aanvoerder/ leider/ iedereen attendeerde op het feit dat de klok vooruit ging en zelf te laat verscheen. Hier over later meer.
We gaan eerst even over naar de samenstelling van onze SterrenSquad. Er waren uiteraard weer de nodige mutaties. Onze clean sheet Danny om mee te beginnen belde smorgens af. Hij ondervond teveel last van migraine. De dokter dacht eerst een hersenschudding maar na een kort consult met onze keeper diagnoticeerde deze toch dat dit onmogelijk het geval kon zijn. Migraine dus. Wat te doen? Onze stand-in keeper Ferdy Overduin is namelijk zeer kort geleden weer vader geworden. Gefeliciteerd nog namens de hele selectie. Het probleem echter met Ferdy is dat hij net zoveel, zo niet meer, slaap nodig heeft dan een gemiddelde baby. Ofschoon hij wilde zich eigenlijk afmelden. Dit ging dus even niet door en zo kwam Ferdy met een gezonde dosis tegenzin toch naar Willibrord om onder de lat plaats te nemen. Veel meer dan dit zat er helaas niet in. Ook hierover later meer.
Ook ontbrak onze rots in de branding, sterspeler, de enige normale zoals die zichzelf altijd omschrijft, De Gnoe vandaag. Ook deze reden is niet helemaal duidelijk geworden. Er waren geruchten dat hij voor zijn werk dingen moest doen maar zelf heeft hij toch een andere verklaring. “ Het was dit weekend weer zover, verteld Dennis. De tweejaarlijkse Gnoe-opfriscursus. “ Als je de Gnoeriatrie opleiding hebt gevolgd aan het IGC (Internationale Gnoetjes College) moet je iedere 2 jaar een test afleggen om je papieren te behouden als volwaardig Gnoe” legt Dennis verder uit.
“ Een volwaardig Gnoe moet duizenden kilometers per jaar afleggen, en daar moet je wel het nodige voor laten. Ik ben dus gisteren halverwege mijn trektocht door bierdrinkend Dordrecht gestopt om deze test goed te kunnen afleggen.” Het is dan ook vreemd de de Gnoe een antilope-soortige is. Blijkbaar is niet alles te verklaren. Voor mensen die dit allemaal niet geloven gnoogle gerust een op Gnoe en alles is terug te vinden. En zo moesten we het dus ook stellen zonder Dennisie.
Behoorlijke aderlatingen dus zo op de vroege ochtend en dus moesten we beginnen met de volgende 11: Ferdy in de goal dus, achterin speelde Jeroen, Rocco , Wappie en Jeppie. Op het middenveld speelde Stefan, Dick, Axel en de gebroeders Willemstijn.En In de spits Johan.
Olie, Koentje en takkie waren nog te geblesseerd om mee te doen. Takkie kampt met een hevige jicht aandoening. Niet te verwarren met overgejicht, een gebrek aan overjicht en injicht.
De wedstrijd begon een beetje als de aanloop naar dit duel. Ongelooflijk onrustig en rommelig. Zeg maar gerust slecht. Nickslukt Willemstijn was daarin exemplarisch. Iedere bal vloog tenminste 10 meter van de voeten en iedere inspeelbal kwam terecht bij de tegenstander. Het enbleem van de tegenstander schijnt ook te zijn veranderd naar Rood-Wit WIllemstijn want ook Rory zijn lieve jongen broertje had het ogenschijnlijk niet helemaal. Ongelukkig zou je kunnen zeggen, maar ongelooflijk slecht zou je het ook kunnen noemen maar dat doen we natuurlijk dus ongelukkig dan maar. In mum van tijd stonden we dan ook met 3-0(!!) achter. Zoals gezegd maakte onze keeper een niet al te gretige indruk en zo nam die de titel stand-in wel erg letterlijk. Hij stand-in de goal maar verder ook niks. “ Het is gewoon de schuld van Jesper” zei Ferdy zonder hier verder heel veel argumenten aan toe te voegen. De gasten bleven vrolijk door combineren en hadden verreweg het beste van het spel en Dubbeldam heeft niet een behoorlijke aanval op de mat weten te leggen. Ook de 4-0 volgde nog. Deze was ook voor Ferdy schier onmogelijk om tegen te houden. De snelheid werd gemeten of 7 km/u en helaas niet houdbaar voor Ferdy dieoveralOverduik.
In de rust is er in de kleedkamer behoorlijk tekeer gegaan denk ik zo want er kwam een heel ander dubbeldam de kleedkamer uit. Het was namelijk nog slechter dan de eerste helft, indien mogelijk. De ballen werden weer vrolijk ingeleverd bij de rood witte opponent die hierdoor kans op kans kreeg maar deze ballen werden allemaal wel gekeerd door onze keeper. Na een kleine 20 minuten kwam Michel erin voor Johan. En langzaamaan werd er soms wel 2 a 3 keer overgespeeld. Een hele prestatie voor de mannen. Wat uiteindelijk ook de 4-1 opleverde. Michel kwam goed door met een individuele actie en schoot de bal droog in de hoek.
Iets erna had Dubbeldam nog een penalty verdiend omdat Nick in de rug werd geduwd. Helaas zag de scheids er niets in. “ Jammer, maar de scheids maakt een keus en dat moet je gewoon respecteren. Die man doet ook gewoon zijn best en we zijn allemaal mensen dus daar maak ik mij dan niet zo druk om” waren de woorden van Nicksginggoed Willemstijn. Ook Errory legde zich prima neer bij de beslissingen van de scheids. “ Hij kan nooit meer fouten hebben gemaakt dan ik dus dan mag je niks zeggen, erkende onze tita Tattoonaar.
De wedstrijd ging tergend langzaam richting einde en Dubbeldam wist via een goed schot van Michel die in de rebound werd benut door Nick nog de 4-2 aan te tekenen maar verder dan dit kwamen de mannen niet. Een troosteloze ochtend in ST Wilibrord. Gelukkig scheen de zon voor de meegereisde supporters en was dat het enige lichtpuntje van vandaag. Snel vergeten en op naar de volgende wedstrijd. Met pasen hebben we vrij. Wat opzich wel prima is want het paasen ging vandaag ook niet al te best. (oke, sorry voor deze hele slechte grap, ik ga me met het niveau;-) )
Dus eindelijk eens een vrij weekend.
Hopelijk is dit vrije weekend de ommekeer voor het sterrenteam. Want het begint nu toch steeds meer op vallende sterren te lijken. De volgende wedstrijd is dus 8 april thuis tegen Roosendaal 5. Dan moet er uit een ander vaatje getapt worden . Wij verwachten dan weer een massale opkomst aan supporters om ons door deze moeilijke periode heen te helpen. Fijne Pasen en tot volgende week zondag.
Dubbeldam 3

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
25/0312:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Rood Wit W 34Win
Dubbeldam 32Loss

Rood Wit W 3

Dubbeldam 3

Michel Nainggolan Aanvaller
Rocco Bootsma Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
Koen van Kalkeren
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Rory Willemstijn Middenvelder
  2
Goals
0
2
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

4 - 212:00
Rood Wit W 3
  Dubbeldam 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark De Heikant
    Heikantsestraat 37b, 4841 ES Prinsenbeek, Nederland