Samenvatting

Allereerst even een serieuze noot in dit verslag ; onze trouwe supporter Piet van der Stel is deze week helaas overleden. Hij was iedere thuiswedstrijd bij ons aanwezig,en we hadden hem met zijn alle ontzettend hoog staan en staat zelfs nog op onze teamfoto van dit seizoen. Wij zijn dan namens Dubbeldam 3 ook erg treurig om dit verlies, en willen vanaf deze plek dan ook de nabestaande heel veel sterkte wensen. RIP Piet…
Het sterrenensemble van Dubbeldam 3 mocht vandaag weer aantreden bij de aartsvijand RCD. Voor de beker hadden de twee clubs elkaar al getroffen en hierin hadden de sterren van Dubbeldam de deksel op de neus gekregen, we waren dus gewaarschuwd, hoewel het een ander team betrof want dit keer stond RCD 4 op het menu en in de beker was het RCD 3 die te sterk bleek. Er is donderdag heel scherp getraind door de mannen dus het besef dat er vandaag uit een ander spreekwoordelijk vaatje moest worden getapt was duidelijk aanwezig. ” Het is ESSISIENT dat we vandaag 3 punten pakken” erkende Pim die dus ook het belang inzag van een drie punter. Er waren helaas wel een aantal afwezige vandaag. Reinier was helaas niet aanwezig die had een weekendje Zeeland gepland, en is natuurlijk sinds 21 maart 2008 al geblesseerd dus heel opvallend is deze mutatie niet. Wel een opvallende afwezige is onze rode motor en kilometervreter van weleer : Dickyvandernet! Hij heeft vorige week zijn man-of-the-matchschap moeten bekopen met een, wat lijkt heersen in de selectie, Klapkuit. Na Dick Le Boueff is is dus ook onze andere Dick geveld met deze blessure. Gelukkig was Karel klutsknie alias de strooipiet Patrick weer bereid gevonden onze selectie een kwaliteitsinjectie te geven. Patje speelde weer een fenomenale wedstrijd en strooide met ballen als een ware spielmacher, mag ook wel eens gezegd worden. hulde patrick, hulde!
Dan over naar de wedstrijd, we begonnen in de volgende opstelling, Soeteman vulde vandaag weer de goal, achterin begonnen we met Rocco Jeroen Patrick en de muur van vlees Koen. Op het middenveld waren Nick Stefan Rory Olie en Tak de mannen die het moesten doen met Johan als spits. Wissels vandaag zijn de Gnoe, Pim en Jesper. De minste speler van de wissels moet altijd vlaggen, dus Jesper pakte uitzich zelf al de vlag. De wedstrijd begon wat rommelig met weinig tot geen kansen aan beiden kanten. Dit kon ook komen door het veld. Wederom moesten de sterren het doen met een verlebt kunstgrasveld daar waar onze artiesten natuurlijk liever op een echte grasmat acteren. Naar mate de wedstrijd vorderde kregen we meer grip op de tegenstander en dus op de wedstrijd wat resulteerde in een aantal kansen. Helaas voor ons kreeg Stefan die kansen, die zijn scoring streak weer lijkt te zijn kwijt geraakt en twee 100% kansen hoogstpersoonlijk om zeep wist te helpen. Een met zijn hoofd en een met rechts. ” Ik zat met mijn hoofd toch al teveel bij Heel Holland Bakt, en daardoor miste ik de scherpte voor de goal”, was de verklaring van onze gemankeerde Dubbeldamse Pirlo.Wederom spelend met zijn eigen kousen. I-de-aaaal! Een vermeende buitenspelval werd door de scheids genegeerd en een schoot ging via de paal tegen danny zijn been aan. Gek genoeg een keer niet in de goal maar ernaast.Nog steeds de 0 dus voor Danny.  ” Het is spijtig te zien dat zelfs een scheidsrechter mij dus totaal niet serieus neemt” verzuchten Jesper uit.
Ook een ferme afstandpegel van Barry Baco ging helaas via de keeper over de goal heen. Een mooi uitgespeelde aanval werd door Tak nog even gedegradeerd tot achterbal en zodoende gingen we rusten met een 0-0 ruststand. In de rust gaf Koen aan dat hij niet verder kon, wat natuurlijk tot een hoop paniek leiden in de kleedkamer. Onze Lord Bijkie eruit, zou dit wel goed gaan? Enfin, het zij zo. En Pim verving hem in de rust. ” Het is een grote eer om zo’n speler te mogen vervangen”, gaf Pim aan de nodige mensenkennis te hebben.
De tweede helft was eigenlijk het zelfde beeld als het eind van de eerste, een beter Dubbeldam met veel balbezit naarstig op zoek naar de goal. Na een minuut of 10 was dan de verlossende 0-1 een feit. Pim Sterrenburg had een verdwaald voorzetschot in de benen en de keeper wist hier geen raad mee en zodoende scoorde Pim zijn eerste goal sinds de invoering van het 3punten systeem. Er viel een last van de schouder en het besef dat we ook zonder Kanjer Koen konden scoren gaf de ploeg zichtbaar hoop. Niet veel later volgde ook de bevrijdende tweede treffer. Even nadat Rory nog een keer zijn naam N3 van der Meyde waarmaakte kregen we op rechts een vrije trap door een overtreding op N3. Nick Willemstijn alias ‘de Peer’ ging achter de bal staan en peerde de bal hard voorlangs goal in. 0-2. de ban was gebroken en er werd vooral veel gepraat over de nul. Zou het dan echt? Zou Danny voor het eerst in zijn leven de nul houden. Zijn wij hier met zijn alle getuigen van een memorabele middag? De supporters, in grote getalen gekomen trouwens, waarvoor dank, werden er een beetje opgewonden van, dit kon wel eens een hele mooie middag worden.
De Gnoe was inmiddels Johan komen vervangen. Wist je dat de Gnoe zijn voorpoten langer zijn dan zijn achterpoten? en wist je dat de gnoe bekend is om zijn lange trektochten die ze maken? Onze Gnoe staat vooral bekend om zijn lange tochten in de stad maar dit geheel terzijde.Enfin, we dwalen af. De gnoe bracht meer controle op het middenveld en hierdoor kregen we nog meer grip op de wedstrijd. De 3-0 volgde dan ook zeer spoedig, een balletje op stefan werd door een speler van RCD zelf de goal in gewerkt en deze kunnen we dus helaas niet op Stefans conto schrijven, maar 3 uit 3 is een prachtig moyenne Stefan! Er volgde nog wat kansjes en vooral de hinkstapsprong voor gevorderde van Tak deed de lachspieren langs de kant opspelen. Een aanname of 5, althans iets wat er mee door moet gaan, en nog was de bal niet onder controle en schoof de bal met links voorlangs. De 4-0 werd ingeleid door Jesper die de bal 4 x te ver voor hem speelde maar op wilskracht toch nog bij Tak kreeg die de bal via Olie bij Nick kreeg, die alleen op de keeper geen fout maakte , en op tergend langzame wijze op de keeper afstormde die geschrokken door zijn slachttanden, hoe vaak zie je immers een peer met slachttanden, de hoek in dook, de bal over de keeper heen wist te stiften. 0-4 was een feit en niet veel later floot de prima fluitende scheidsrechter ( weekend van de scheidsrechters dus moest dit schrijven, waarvan akte.)af.
Het was dus inderdaad een ongelooflijke middag geworden, Danny die de 0 houdt. Dat is nog meer bijzonder dan dat Stefan pas geleden ging scoren. Wat een dag wat een dag! Er werd ook massaal gestemd op Danny als MOTM. Het moet wel gek lopen als hij deze titel niet weer een week mag dragen. clean sheet danny wordt die al genoemd in de tabloids. ( dat zijn engelse kranten danny) Een mooie wedstrijd met wederom de 3 punten. Volgende week Virtus thuis. Wij hopen dan weer een hoop supporters te mogen verwelkomen en hopen de ongeslagen status door te trekken.Ook hopen we dan weer onze vlagger dirkie klapkuyt de boeff te zien schitteren langs de lijn zoals eigenlijk alleen hij dat kan.  Tot volgende week!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
08/1012:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
RKsv RCD 40Loss
Dubbeldam 34Win

RKsv RCD 4

Dubbeldam 3

Pim Sterrenburg Middenvelder
Rocco Bootsma Verdediger
Dennis Wols Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Koen van Kalkeren
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Patrick Stolk Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
  4 1
Goals
0
4
Assists
0
1
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 412:00
RKsv RCD 4
  Dubbeldam 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark RCD
    Reeweg Oost 241, 3312 CP Dordrecht, Nederland