Samenvatting

Dordrecht – Door donderdagavond thuis het inhaalduel met WCR met 2-1 te winnen heeft het Dordtse RCD nog altijd kans op een plek bij de eerste zes van de derde klas zondagvoetbal. Zo’n eindklassering betekent kwalificatie voor de zogeheten Voorjaarscompetitie om twee rechtstreekse promotieplaatsen naar de tweede klas.

In de lopende (halve) competitie staan er voor RCD nog twee uitwedstrijden op de agenda. Als de Dordtenaren zondag in Rotterdam winnen bij de puntloze hekkensluiter Pretoria dan naderen ze met nog één ronde (17 februari) te gaan het duo Taurus en SEP tot op één punt. RCD’s slotwedstrijd gaat tegen Charlois SV dat zich al kwalificeerde voor de promotiecompetitie. Ook Dubbeldam, Coal en Kethel Spaland hebben dat ticket al op zak.

RCD – WCR

Het duel van donderdagavond ging in het eerste half uur redelijk gelijk op, meldt onze man langs de lijn Alex Mulders. “WCR vond elkaar iets beter. Dat resulteerde dan ook in de 0-1. RCD wist kort daarop uit een corner de 1 -1 aan te tekenen. De maker hiervan was Ralph Amperse. Hierna nog wat speldenprikjes over en weer maar de ruststand was al bepaald. Tien minuten na rust bracht Tim Frank uit een goede corner de 2-1 op het scorebord. Hierna werd WCR wel iets sterker maar het kwam niet verder dan een paar vrije trappen die niet echt gevaar opleverden. RCD kreeg ook nog wat mogelijkheden uit de counter maar wist hier ook niet uit te scoren. De einduitslag was dan ook 2-1. Dus er is nog een klein hoop om bij de eerste zes te eindigen.”

Stand na donderdagavond wat betreft de twee resterende tickets: 5 Taurus 11-17, 6 SEP 11-17, 7 WCR 11-15, 8 RCD 10-13. De halve competitie bestaat uit 12 wedstrijden.

Bron: Stem van Dordt

RCD - WCR

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
07/0214:003e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
RKsv RCD 12Win
WCR 11Loss

RKsv RCD 1

WCR 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 114:00
RKsv RCD 1
  WCR 1

    Locatie

    Sportpark RCD
    Reeweg Oost 241, 3312 CP Dordrecht, Nederland