Samenvatting

Ruud van Son53’
Jeroen Visser13’
0’Rory Willemstijn

Dubbeldam had meer verdiend tegen RKDVC

Deze zondag stond een uitwedstrijd tegen RKDVC op het programma.
Enkele jaren geleden zijn we deze tegenstander in de Derde Klasse ook tegengekomen, maar vandaag dus een wedstrijd in een hogere klasse.

Jeffrey Stam was nog steeds te geblesseerd om te spelen en zelfs een reservebeurt behoorde niet tot de mogelijkheden. Jeroen Burgers kon wel spelen, nadat een blessure opgelopen in de wedstrijd tegen EBOH hem twee weken aan de kant heeft gehouden.

Aldus startte trainer Gradus Roeland met de volgende formatie: doel: Mark van Velzen achter: Jeroen Burgers, Walter Burgers, Reinier Wapperom en Arne van Weerden midden: Diederik Derksen, Mitchell Stam, Rob Kanters en Rory Willemstijn voor: Sjoerd Boutens en Charles de Vries.

Dubbeldam zette de tegenstander vanaf het beginsignaal direct onder druk. Dit leidde tot enkele kleine overtredingen. Tweemaal mocht Rob Kanters van rand zestien meter aanleggen. De eerste keer zocht hij het doel iets te hoog en de tweede keer strandde zijn schot in de muur.

In de elfde minuut gooide Charles de Vries weer enorm ver in. Verlenging was er van Diederik Derksen, maar weggewerkt door een verdediger van RKDVC.
Vervolgens kwam de bal voor de voeten van Rory Willemstijn. Hij bedacht zich niet en haalde vernietigend uit. De keeper stond er bij en kon er slechts naar kijken 0-1.

Helaas duurde de vreugde van dit doelpunt niet lang. Een fout in de organisatie achterin gaf de vrijheid aan de spits van RKDVC om de stand weer gelijk te trekken 1-1.

Dubbeldam liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenslag en zocht waar mogelijk de aanval. Onze spitsen hebben weer kilometers afgelegd en ook van achteruit was er continu druk.
Een kopbal van Charles de Vries miste op een haar naar het doel en ook Sjoerd Boutens was dicht bij een doelpunt.

Aan de andere kant was het voor het doel van Mark van Velzen ook regelmatig alle hens aan dek en kwam Dubbeldam goed weg, toen een speler van RKDVC de bal op de paal mikte.

Kort voor rust leek Dubbeldam weer op voorsprong te komen. Een kopbal van Sjoerd Boutens na een vrije trap werd nog gekeerd door de keeper, maar Sjoerd bleef attent en schopte de rebound binnen. De assistent-scheidsrechter van RKDVC had echter geconstateerd dat Sjoerd zich bij de kopbal in buitenspelpositie bevond. Deze treffer werd dus geannuleerd en zo werd de rust met een 1-1 stand bereikt.

In de zevende minuut na rust werd een corner van RKDVC binnengekopt en zo keek Dubbeldam tegen een achterstand aan 2-1.

Weer rechtten onze mannen hun rug en gingen op zoek naar de gelijkmaker. Door de gehele ploeg werd er veel arbeid verricht. Even leek het helemaal verkeerd af te lopen. Een te zachte terugspeelbal op keeper Mark van Velzen kon door RKDVC worden onderschept. Deze speler passeerde ook onze goalie, maar vlak voor doel ging hij op de bal staan, zodat Reinier Wapperom nog redding brengen.

Halverwege de tweede helft ging trainer Gradus Roeland risico nemen door een verdediger te offeren voor een extra spits Patrick de Kievit. Even hiervoor waren Jeroen Burgers en Mitchell Stam al gewisseld voor Diederik Jiskoot en Wesley Borsboom.

Dubbeldam kreeg hierna meer kansen. Charles de Vries kopte hoog over, maar ook Diederik Derksen, Sjoerd Boutens en Rory Willemstijn probeerden de verdediging van RKDVC te breken. Een minuut voor tijd verdiende Dubbeldam een penalty toen Sjoerd Boutens binnen de zestien naar beneden werd getrokken, maar de verder goed leidende scheidsrechter was dit ontgaan.

In blessuretijd was er een knappe aanval van Dubbeldam over links. Uit de voorzet kopte Diederik Derksen de bal net naast. Deze aanval had beslist een beter lot verdiend.

De ploeg heeft vandaag echt gestreden voor een goed resultaat en had zeker een puntje verdiend. De tegenstander sprong alleen iets zorgvuldiger om met de geboden kansen.

Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen Oosterhout, hopelijk kunnen we dan de punten in huis houden.

RKDVC

In een prachtige najaarszon speelden de thuisclub en de gasten uit Van Dubbeldam (Dordrecht) een sportieve en aantrekkelijke wedstrijd. Daar waar RKDVC het beste voetbal op de mat legde, wist Dubbeldam daar met veel lengte in de ploeg op de juiste manier te anticiperen met vooral veel kopkracht. Verdedigend stond de thuisclub echter zijn mannetje, met veel overtuiging heersten zij op het veld met jubilaris Marcel van Hulten als sluitpost. hij verdedigde voor de 250e maal zijn doel.
De wedstrijd opende met op en neer gaand spel, reeds na 11 minuten scoorde Rory Willenstyn fraai uit een aanval over de rechterflank, 0 -1. RKDVC antwoordde hier direct op, twee minuten later trok Jeroen Visser de stand gelijk uit een voorzet van Joris Hendriks net vanaf de achterlijn op rechts 1-1. Hierna wist RKDVC voor rust nog diverse kansen te scheppen via, Joris Hendriks en Ruud van Son, echter zonder succes.
Ook na rust werd met snel spel de defensie van Dubbeldam onder druk gezet maar paal keeper, paal en wisten stonden in de weg. Uit een hoge corner vanaf links Kwamen Ronald Steenbeek en Ruud van Son gelijktijdig “aanvliegen” bij de tweede paal, Ruud kopte fraai de 2 – 1 binnen. Doordat de thuisclub daarna verzuimde om afstand te nemen bleef de wedstrijd tot het einde spannend. De overwinning kon toch gevierd worden.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
21/0914:002e klasse2008 - 2009

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
RKDVC 12Win
Dubbeldam 11Loss

RKDVC 1

Goals
0
1
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 114:00
RKDVC 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark RKDVC
    Sportlaan 10, 5151 RK Drunen, Nederland