Samenvatting

Op deze troosteloze zondag mochten (lees: moesten) de mannen van Cinco aantreden tegen het altijd lastige Rijen.

De zaterdagavond had er bij vrijwel iedereen ingehakt, bij enkele zo hard dat ze niet in staat waren om present te zijn op zondagmorgen, ik noem hier uiteraard geen namen…..

Het gerucht ging dat er iemand geblesseerd was geraakt aan zijn knie in de Kazerne, dit is natuurlijk ook niet raar als je hier minimaal 2x per week de dansvloer onveilig maakt.

Een ander vond het rond 04:50 nog keurig op tijd om zichzelf af te melden voor de volgende morgen. Beide heren hebben inmiddels aangegeven dit aankomende zondag goed te maken, een verdere lijdensweg via deze weg blijft ze dan ook bespaard.

Uiteindelijk werd er met een krappe selectie van 13(!) man koers gezet richting Rijen.

Aangezien onze vaste sluitpost Marc ‘Bom’ Brandsma vandaag helaas niet kon keepen, en de keepers helaas niet in de rij stonden deze zondagmorgen moesten we binnen ons eigen team een vervanger zoeken.

Na zeer kort overleg bood Thijs zichzelf aan om vandaag tussen de palen plaats te nemen, grote klasse Thijs!

Na wat gepuzzel en geschuif werd begonnen we met de volgende 11: Thijs in de goal, Perry, Ingmar, Roy en Robert vormden de defensie, Jesse, Gerard, Patrick en Mark op het middenveld en Mol en Menno in de spits.

We begonnen redelijk aan de wedstijd maar uit het niets was daar de 1-0 voor Rijen, de spits kon randje buitenspel vertrekken en rondde netjes af. In plaats van de koppies te laten hangen besloten we er met zijn allen een tandje harder tegen aan te gaan. Er werden meer duels gewonnen, redelijk gecombineerd en ook aardig wat kansen gecreëerd. Het was wachten op de 1-1 en deze viel uiteindelijk ook snel door een mooie goal van Mol.

Hierna kreeg de grote Menno Burgers het op zijn heupen en maakte op fraaie wijze de 2-1 en 3-1. Dit was ook de ruststand. In de rust werd uitgesproken dat we nu hier absoluut niet wilden gaan verliezen en het goede spel van de eerste helft door moesten trekken naar de tweede helft. Dit bleek uiteraard makkelijker gezegd dan gedaan. In de tweede helft kwam onze alleskunner Stephan er in voor Mol en Tim voor Jesse. Na tien minuten nog redelijk gevoetbald te hebben daalde het niveau bij beide partijen. Ondanks dat kregen we toch nog goede kansen op de 4-1, Menno had helaas al zijn kruid verschoten in de eerste helft en slaagde er in de tweede helft er helaas niet in om zijn hattrick te voltooien.

In het tweede deel van de tweede helft ging de al eeuwen oude voetbalregel op, namelijk als je ze niet maakt doet de tegenstander het wel. Thijs kon op de eerste poging nog knap redden maar moest hierna toch twee keer vissen. En zo stond het opeens 3-3….. Nu we zo dicht bij de winst waren wilde we ook de volle buit mee naar huis nemen. Stephan moest helaas geblesseerd het veld verlaten en Mol kwam weer terug binnen de lijnen. In de slotfase probeerde Robert ‘’Riise’’ Moorman het nog met een fraaie poging van afstand en kreeg Menno nog een grote kans, helaas schoot hij deze hoog over.

Aankomend weekend spelen we thuis tegen Gilze 6, een pot die we moeten winnen om uit de onderste regionen weg te komen.

Wij rekenen dan ook weer op de steun van vele Dubbeldammers!!!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
02/1212:006e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Rijen 63Draw
Dubbeldam 53Draw

Rijen 6

Goals
0
3
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

3 - 312:00
Rijen 6
  Dubbeldam 5

    KO FT

    Locatie

    Sportpark De Vijf Eijken
    Sportparkweg 5, 5121 MP Rijen, Nederland