Samenvatting

Scoreverloop: 18. Johan Kiele 0-1; 20. Sjoerd Boutens 0-2; 27. Dennis Geschiere 0-3; 57. Mohamed Boulahyan 1-3; 86. Michel van Pelt 1-4

ROOSENDAAL . Dubbeldam had gistermiddag geen kind aan het één klasse lager spelende RBC in het voor geen tien procent gevulde Herstaco-stadion in Roosendaal. De ploeg van de trainers Roy de Bruin en Fred Koster won met 1-4. Halverwege was de strijd bij een 0-3 tussenstand in feite al beslist.

Een uurtje voor de aftrap had de bekerwedstrijd RBC-Dubbeldam voor de Dordtse bezoekers nog een hoog schoolreisje-gehalte. De spelers vergaapten zich bij aankomst in Roosendaal aan het Herstaco-stadion. Met 4800 zitplaatsen het kleinste aan alle kanten gesloten stadion van Nederland. In de eerste dertien jaar van deze eeuw nog de thuishaven van de voormalige profclub RBC Roosendaal en sinds 2014 ook weer het onderkomen van de amateurs. ,,Fantastisch toch om in zo’n decor te mogen voetballen,’’ aldus Sjoerd Boutens.

Vanaf de aftrap was er van enige vorm van respect voor de entourage en de tegenstander geen sprake meer. Dubbeldam, zonder sterkhouders Rob Kanters en Jerry van Ingen en met tweede keeper Leon van der Weijden in het doel, was gedreven, scherp en had haar zaakjes in organisatorisch oogpunt prima op orde. Toch was de eerste kans voor de gastheren. De handige pingelaar Mohamed el Moussaoui haalde vrij voor Van der Weijden snoeihard uit maar de redding van de Dubbeldamse keeper was van hoog niveau.

In de achttiende en twintigste minuut werd het verschil aan kwaliteit op het veld wel in Dubbeldamse doelpunten uitgedrukt. Eerst vloog een ‘mislukte’ voorzet van de 19-jarige vleugelverdediger Johan Kiele in de verste kruising en twee minuten later liet Sjoerd Boutens RBC-doelman Arthur van den Broek kansloos: 0-2.

Binnen het half uur maakte Dennis Geschiere aan alle Brabantse illusies een einde door een vrije trap van een metertje of twintig snoeihard via de binnenkant van de paal raak te schieten. ,,Alles klopte in de eerste helft,’’ aldus aanvoerder Jeffrey Stam. ,,We speelden ook als een team en we maakten natuurlijk drie fantastische doelpunten. Trouwens te gek om hier te voetballen. Die gasten van RBC maakten soms best wel herrie. Nee, onder de indruk waren we niet. We worden ook steeds volwassener.’’

Alleen na rust was de motivatie aan Dubbeldamse zijde een stuk minder. RBC dat richting de sterk uitgedunde maar bij vlagen nog steeds fanatieke eigen aanhang aan de Volta-side voetbalde, probeerde er weer een wedstrijd van te maken. Dat lukte ook binnen het uur toen invaller Mohamed el Boulahyan van dichtbij Van der Weijden verschalkte: 1-3. ,,We zijn nog steeds niet in staat om negentig minuten goed te voetballen,’’ aldus Stam.

Trainer Roy de Bruin bracht zijn geroutineerde verdediger Rob Kanters, die en weekje met buikgriep op bed had gelegen, alsnog in, waarna de bezoekers geen kans meer weggaven en zo af en toe zelf weer gevaarlijk werden. Invaller Michel van Pelt bepaalde in de slotfase de eindstand op 1-4. Stam: ,,We willen zo ver mogelijk komen in de beker. Een ander doel is de titel. Ondanks dat we de eerste periode hebben gemist, durf ik dat best hardop uit te spreken.’’

De zeer sportieve wedstrijd eindigde in mineur toen RBC-verdediger Skender Memisi in de slotseconde rood kreeg en daarna scheidsrechter Horst uit Eindhoven een kopstoot gaf. Het feestje van de Dubbeldammers, even later in de catacomben van het knusse stadionnetje, was er echter niet minder om.

Opstelling RBC: Van den Broek; Van Oeveren, Mathijssen, Gino, Memisi; Numanovic (46. Boulahyan), Alderson, Voogd, Van der Kruijssen (46. Vromans); El Moussaoui, El Allaoui.

Dubbeldam: Van der Weijden; Kiele, Borsboom (64. Kanters), Dennis Stam, Van Weerden; Jeffrey Stam, Geschiere, De Graaf; Boutens (69. Van Ingen), Volder (76. Van Pelt), Abrahamse.

Bijzonderheden: Geel voor Rob Kanters, Johan Kiele, Dennis Stam (allen Dubbeldam). Geel en rood voor Skender Memisi (RBC).
Bron: AD/De Dordtenaar

RBC - Dubbeldam

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
16/1114:00KNVB Beker2014 - 2015

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
RBC 11Loss
Dubbeldam 14Win

RBC 1

Dubbeldam 1

Dennis Stam Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller
Rick de Graaf Verdediger
9Dennis Geschiere Aanvaller 27'
Wesley Borsboom Middenvelder
Sjors Volder Aanvaller
Jeffrey Stam Middenvelder
Arne van Weerden Verdediger
Johan Kiele Verdediger 18'
Sjoerd Boutens Aanvaller 20'
Rob Kanters
Michel van Pelt 86'
Jurgen Abrahamse Aanvaller
  4 3
Goals
0
4
Assists
0
0
Yellow Cards
0
3
Red Cards
0
0

Live

1 - 414:00
RBC 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO 18 20 27 64 69 76 86 FT

    Locatie

    Herstaco Stadion (RBC)
    RBC Stadion, Borchwerf 4, 4704 RG Roosendaal, Nederland