Samenvatting

Voor de eerste keer deze voorbereiding kon trainer Gradus Roeland beschikken over een volledige selectie.

En dus stuurde hij voor de eerste bekerwedstrijd van het seizoen 2008-2009 de volgende elf mensen het veld in doel: Mark van Velzen achter: Jeroen Burgers, Walter Burgers, Reinier Wapperom en Arne van Weerden midden: Rob Kanters, Jeffrey Stam, Diederik Derksen en Rory Willemstijn en voor: Charles de Vries en Sjoerd Boutens.

In de eerste helft had Dubbeldam duidelijk een overwicht en hoefde onze keeper Mark van Velzen nauwelijks in actie te komen. Ook Dubbeldam wist geen grote kansen te creëren. Een schot van Diederik Derksen ging hoog over en een schot van Rob Kanters kon door de verdediging van Pelikaan geblokt worden.

Bij een doorbraak van Rory Willemstijn kon de keeper van Pelikaan ternauwernood redding brengen.

In de 22ste minuut was het dan toch raak voor Dubbeldam. Een diepe bal van Walter Burgers werd door iedereen gemist. Zo kwam onze spits Charles de Vries ineens vrij voor doel en hij schoot heel koelbloedig binnen. Net voor rust had Sjoerd Boutens de voorsprong kunnen verdubbelen, maar zijn schot ging net voorlangs.

Direct na rust passeerde Rory Willemstijn zijn tegenstander en gaf de bal voor. Er was helaas niemand meegelopen om de bal binnen te schieten.

Twee minuten later was het wel raak, wederom een geweldige mooie voorzet van Rory Willemstijn. Dit keer was Sjoerd Boutens goed meegelopen en hij kopte de voorzet snoeihard binnen.

In de loop van de tweede helft gingen de spelers van Dubbeldam de wedstrijd van donderdagavond tegen FC Dordrecht waarschijnlijk voelen, maar er werd ook te gemakkelijk over deze wedstrijd gedacht.

Zo gaf men steeds meer ruimte aan onze Zwijndrechtse tegenstander en zij maakten daar optimaal gebruik van.

Twee keer werden fouten van Dubbeldam afgestraft en was de stand weer gelijk.

Dubbeldam kon de knop niet meer omzetten en zo eindigde de wedstrijd in 2-2.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
21/0814:00KNVB Beker2008 - 2009

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Pelikaan 12Draw
Dubbeldam 12Draw

Pelikaan 1

2
Goals
2
2
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 214:00
Pelikaan 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Bakestein (ZBC'97)
    Voltastraat 1, 3335 KK Zwijndrecht, Nederland