Samenvatting

PCP 5 4-7(8) Dubbeldam 5

Na een week van rust voor de vedettes van Dubbeldam Cinco stond er vandaag opnieuw een topper in de onderste regionen van het voetbal op de planning. PCP uit, altijd lastig!

Na de gebruikelijke wekelijkse voorbereiding op zaterdagavond in de stad wisten deze vallende sterren fris en fruitig aan de aftrap te verschijnen in het zonnige Breda. De opvallende afwezigen tijdens de voorbereidingen op zaterdagavond waren Andy, Thijs, Wesley, Bolte en Moorman. Iets met een vakantie naar Curacao en Frankrijk. Zoals u kunt zien, proberen wij Dubbeldam Cinco ook regelmatig in het buitenland te vertegenwoordigen. We zien het reisverslag van deze ontdekkingsreizen graag tegemoet! Gezien de vele afwezigen zijn onze troepen vandaag versterkt door Tim Luijten (Wim), Rooie Tim en Jörgen, waarvoor dank! Doordat ook Bom Badr Brandsma afwezig is, zal Kurvers vandaag tussen de palen staan.

Maar goed, er moest natuurlijk ook nog gevoetbald worden. Zoals we van Cinco gewend zijn, is de voorbereiding op zaterdagavond van een vele male hoger niveau dan de voorbereiding op zondagochtend. Waar iedereen half dronken komt aansjokken 25 minuten voor de aftrap en zich met moeite kan omkleden. Hier en daar wordt nog wat nagepraat en een enkeling controleert de reflex van zijn slokdarm door het achterstevoren te gebruiken net buiten de kleedkamer. Aan de aftrap deze morgen beginnen Kurvers, JJT, Bart, Jörgen, Rooie Tim, Molletje, Gerard, Ingzaghi, Kievit, Menno en Brian. 

Na een slap begin van Dubbeldam waardoor PCP na 20 minuten op een 2-0 voorsprong staat, begint het eindelijk ergens op te lijken. Na een weergaloos snelle actie van Brian krijgt Menno een kans voor open doel om de 2-1 binnen te schieten. Bij Cinco scouten wij op kwaliteit en omdat het moeilijker was om de bal op de paal te schieten dan te scoren, koos Menno de paal en laat zijn kwaliteit nog maar eens zien. Een aantal minuten later weet Kievit wel de 2-1 binnen te schieten met een droog schot in de hoek. Net op het moment dat het wat beter ging besloot Kurvers, de goalie van vandaag, dat PCP wel een doelpunt had verdiend. Uit een corner van PCP doet Kurvers net of hij de bal klemvast wil pakken, maar de schijn bedriegt. Hij vangt de bal om deze vervolgens in het eigen doel te laten rollen. Wellicht had de plakspray van onze vaste goalie hier uitkomst geboden. Alhoewel het bij Bom Badr Brandsma ook niet werkt, zo bleek tegen Papendrecht. Gelukkig bleef Dubbeldam wel voetballen en al snel wist JJT uit een corner met een omhaal de 3-2 binnen te schieten. JJT had de smaak te pakken en uit een volgende corner probeert hij het nogmaals met een omhaal, maar dit keer staat de keeper in de weg. Meer geluk dan wijsheid, maar de beste man heeft de bal. Een aantal minuten later weet Brian met een flitsende actie de 3-3 te scoren. Helaas ging het net voor rust nog fout en weet PCP de 4-3 te scoren. Dit is dan ook de ruststand.

Tijdens de rust zijn Menno, Brian, Ingmar, Molletje en Bart in de kleedkamer achtergebleven. In de kleedkamer werd besloten dat er absoluut niet van deze mannen verloren hoeft te worden. Eenmaal op het veld was hier de eerste 25 minuten helaas weinig van terug te zien. Gelukkig wisten de mannen van PCP het goal ook niet te vinden, waardoor alles nog mogelijk was. Na een goede steekpass op Wim weet hij na een buitenaardse sprint de bal in het doel te schieten, 4-4! Dit was ook met moment dat Ingzaghi het allemaal niet meer aan kon zien. Hij besloot zichzelf te wisselen om het eens even helemaal anders te doen. En wat heet? Het hele spelbeeld werd veranderd door welgeteld 4 balcontacten van deze reizende ster! Na 3 weergaloze assists waardoor JJT, Bart en Jörgen de bal feilloos in het doel konden werken wist deze architect der Nederlands voetbal de bal zelf ook nog tegen de touwen te schieten. Bij Ado hebben ze het Haags kwartiertje, bij Cinco hebben wij Ingmars kwariertje. Door deze achteloze acties van Ingzaghi werd de eindstand 4-8. Achteraf bleek dat de scheidsrechter een minder goede voorbereiding heeft gehad op zaterdagavond gezien hij de eindstand op 4-7 zet.

Volgende week staat er weer een spectaculaire wedstrijd op het programma tegen Beek Vooruit om 12:00 uur thuis. Voor de mannen van Cinco (voorheen OCHO) is dit een tegenstander met historie. De herinnering gaat uit naar de wedstrijd Beek Vooruit 11 – Dubbeldam 8 waar Dubbeldam met 1-10 wist te winnen. Ohja, en ook iets met doppen die kwijt waren in de Bijkerbus? Dat belooft wat voor aankomende zondag!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
07/1011:006e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
PCP 54Loss
Dubbeldam 57Win

Live

4 - 711:00
PCP 5
  Dubbeldam 5

    KO FT

    Locatie

    Sportpark De lage kant Noord (PCP)
    Lage Kant 1, 4817 GV Breda, Nederland