Samenvatting

Er moest vandaag gespeeld worden tegen het altijd stugge Kethel Spaland in Schiedam. Dit keer ging de autorit goed. Gelukkig waren er nu borden die aangaven hoe te rijden naar mooie complex. Het is toch wel een raar gezicht om een voetbalveld boven een kantine te zien. Gelukkig was het een kunstgrasveld.
Eigenlijk hadden ze het eerste veld ook wel kunnen voorzien van een laagje kunstgras. Aan sommige spelers kan je wel zien dat zij liever op kunstgras spelen. Het gras was niet altijd egaal, zodat men vaak ruzie met de bal had. Men moet anders spelen op gras dan op kunstgras. Gras lijkt ook meer voor de karakter jongens van ODB.

Het elftal van Henk Baggerman was weer verzwakt. Veel blessures en afmeldingen in de ochtend. Zo moest trainer Henk Baggerman dus weer toveren. In de eerste helft ging het gelijk op. Weinig kansen aan beide kanten. ODB probeerde te voetballen maar het verdedigingsblok van Kethel Spaland stond als een huis. Er was haast geen doorkomen aan. Maar ook de verdediging van ODB stond goed. Enkele schoten van Kethel Spaland verdwenen hoog over het goal van keeper Herman van Maren. De ploegen gingen dus ook rusten met een 0-0 stand.

In de 2e helft werd ODB sterker. Er werd op jacht gegaan naar het bevrijdende doelpunt. Bijna was die gevallen. Een buitenkantje voet voorzet van Wesley van Wijk kwam bij spits Dennis Wille terecht. Dennis Wille kopte de bal, maar helaas kwam de bal naast de goal terecht.

Dit was dan ook de enige grote kans voor ODB waar Kethel eigenlijk geen enkele kans op een doelpunt kreeg in de tweede helft.

Zo eindigde de wedstrijd in 0-0. Jammer dat de niet altijd consequent fluitende scheidsrechter in de laatste minuut nog een 2e gele kaart gaf aan aanvoerder Maurice Boevink. Hierdoor is hij volgende week geschorst. Buiten de andere blessures is dit een grote aderlating.

De jongens die vandaag speelden, want uiteindelijk waren er precies 11, knokten voor elke meter. Sommige half geblesseerd of niet helemaal fit. Toch grote complimenten voor de inzet en mentaliteit.

Opstelling ODB:
van Maren, van Nierop, Moes, Boevink, Pearson, de Jager (Danner), Conradi, Linnenbank, Koegler, Wille, van Wijk.

Bron: haaglandenvoetbal.nl

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
24/0314:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Kethel Spaland 10Draw
HVV ODB0Draw

Kethel Spaland 1

HVV ODB

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 014:00
Kethel Spaland 1
  HVV ODB

    Locatie

    Sportpark Willem Alexander
    Zoomweg 2, 3123 EP Schiedam, Nederland