Samenvatting

De eerste competitiewedstrijd voor Dubbeldam sinds 18 november 2007 was tegen JEKA, de nummer vier van de competitie. Voor Dubbeldam was de eerste competitiehelft teleurstellend verlopen, maar zoals Arne van Weerden afgelopen zaterdag al schreef in De Dordtenaar is er nog genoeg vertrouwen voor het tweede deel. Het moest dan vandaag gaan gebeuren op het splinternieuwe complex van JEKA. Bij de afwezigheid van trainer Gradus Roeland was het Fred Koster die de opstelling op papier had gezet.

Deze luidde:

doel: Mark van Velzen achter: Jeroen Burgers, Walter Burgers, Reinier Wapperom en Arne van Weerden middenveld: Perry van Eijken, Diederik Derksen, Jeffrey Stam en Rob Kanters voorhoede: Sjoerd Boutens en Charles de Vries.

Op een heel open veld had de harde wind veel invloed op het spel.

Dubbeldam startte voortvarend en de tegenstander werd steeds snel onder druk gezet. Dit leidde tot kleine mogelijkheden voor onze jongens, maar als het niet meezit dan gaan ook deze ballen er niet in.

Aan de andere kant werd een overtreding gemaakt op Rob Kanters. De scheidsrechter floot echter niet en we kwamen dan ook goed weg dat het schot van JEKA op de paal naast Mark van Velzen belandde en dat de overtreding op Jeffrey Stam

rebound ook niet afgemaakt werd.

Daarna was het alleen nog Dubbeldam dat de klok sloeg, maar kansen van Sjoerd Boutens werden echter of door de goede goalie van JEKA gekeerd of gingen net naast.

De rust werd dan ook met 0-0 bereikt.

Na de onderbreking moest Dubbeldam tegen de wind inspelen, maar deed dit al even hartstochtelijk als de eerste helft.

Na tien minuten startte Jeffrey Stam een rush van eigen helft. Hij kroop goed voor zijn tegenstander en werd in het strafschopgebied neergehaald waardoor de scheidsrechter niets anders restte dan naar de stip te wijzen. De sluitpost probeerde Charles de Vries uit zijn concentratie te halen door de bal te verleggen. Dit kwam hem op een gele kaart te staan. Of het van invloed is geweest, zullen we nooit weten. De strafschop werd door Charles de Vries snoeihard ingeschoten maar via de handen van de keeper belandde de bal op de paal. De rebound kon door een verdediger van JEKA net voor Charles zijn voeten weggehaald worden.

De jongens bleven echter knokken voor iedere meter om hier een goed resultaat neer te zetten en iedereen voelde ook dat het vandaag mogelijk was.

Maar ook de tweede helft leverde het zelfde spelbeeld op. Dubbeldam maakte het spel, maar kansen van Perry van Eijken, Sjoerd Boutens, Jeffrey Stam gingen er allen niet in.

Vervolgens probeerde Fred Koster door wissels nieuwe impulsen aan het team te geven. Rory Willemstijn, zo snel na de dramatische openingswedstrijd verscheen binnen de lijnen voor Sjoerd Boutens. Bij zijn eerste actie was het ook bijna raak maar de bal ging net langs de verkeerde kant van de paal.

Na een corner probeerde hij de afvallende bal binnen te schieten, maar het schot ging net over. Aan het eind van de wedstrijd kwam er wat vermoeidheid in de met krachten smijtende jongens. Dit leverde een paar grote kansen op voor JEKA. Ook bij hen stond het vizier niet op scherp of vonden zij de uitstekend keepende Mark van Velzen op de weg.

Smet op de wedstrijd was de rode kaart voor Perry van Eijken in de slotfase van het duel.

Als in de resterende wedstrijden van de competitie zo wordt gestreden als vandaag dan moet dat zeker punten op gaan leveren.

De volgende wedstrijd is op 10 februari. Dan staat er een thuiswedstrijd tegen RKTVV op het programma en die week daarna wederom thuis tegen Steenbergen.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
27/0114:003e klasse2007 - 2008

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
JEKA 10Draw
Dubbeldam 10Draw

JEKA 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 014:00
JEKA 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Tussen de Leijen
    Beukenlaan 21, 4817 Breda, Nederland