vs

Samenvatting

Bij UVV’40 ging zo’n beetje alles fout, wat maar fout kon gaan. Verdedigend wankel, geen opbouw op het middenveld en voorin machteloos. De echte kansen waren voor de thuisclub. Hinderpaal was lang UVV’40-keeper Luc van Dongen, die met zijn imposante lijf de 1-0-achterstand verhinderde.

Tot de 23ste minuut. Dom balverlies op het Ulvenhoutse middenveld werd afgestraft door Erwin Timmermans. Na de 39ste minuut, toen Tim van Dongen uit een corner van Erwin Aerts de 2-0 binnenschoot had arbiter Briene net zo goed af kunnen fluiten. Want veel viel er niet meer te zien. Wel het volledig uitvallen van het scorebord, dat geen 2-0 vermeldde en alleen nog de gespeelde minuten telde.

Zonder zes vaste eerste elftalspelers borduurde een iets veerkrachtiger UVV’40 voort. Omdat ook Irene’58 ver terugviel leverde dat af en toe een klein kansje op. De riantste was voor invaller Sven Kusters. Bij zijn eerste actie kreeg hij geel, niet veel later miste de onfortuinlijke invaller oog-in-oog met Irene’58-doelman jammerlijk. Bij 25 graden zakte het humeur van trainer Gabriëls zichtbaar onder nul. “Nee, ik werd er niet vrolijk van,” gaf hij toe. “Het wordt dit seizoen zoeken naar de goal. Daar moeten we hard aan werken.”

Pupil van de week Liam Blauwiekel kreeg de lachers op zijn hand om al voor de thee aan trainer Van Dijk te vragen of hij in mocht vallen. Na een aai over de bol keerde de jonge belofte terug naar een bloedhete dug-out.
Bron: BN de Stem

Het was warm in Den Hout, waar de bezoekers uit Ulvenhout het nog benauwder kregen toen Irene de lakens uit begon te delen. Op alle fronten waren de oranjehemden sterker dan The Boys in Green. De Bredase dorpelingen konden niks uitrichten tegen de gastheren, die twee goals zouden maken uiteindelijk. Dat het bij die treffers bleef was te danken aan de boomlange uitgoalie: Luc van Dongen. Hij haalde als één van weinigen een voldoende in het hol van de leeuw.

De ploeg van trainer Johan Gabriëls draaide al een belabberde bekerpoule, waarin het werd uitgeschakeld na een paar verliespartijen op rij tegen lager geklasseerde clubs. Maar zondag werd pijnlijk duidelijk dat Jonathan van Eerd een onaangename erfenis achter heeft gelaten. De doelpuntenmachine speelt sinds deze zomer bij Almkerk en bij UVV zit nu geen wate goalgetter. Het zou dus bij 2-0 blijven.

Na de zeperd sprak Voetbalinbreda.nl met twee verliezers die een echt UVV-hart hebben. “We hadden te veel geblesseerden. Twee keer komen ze er goed uit. Na rust kansen genoeg, maar we scoren niet. Door twee fouten kwamen we achter. Irene die de bus parkeert, zie er dan maar doorheen te komen en te scoren”, aldus Rolf Snepvangers. Zijn kompaan Sjoerd Den Dekker uitte zijn zorg. “Het wordt een zwaar seizoen.”

Komend weekend krijgt UVV de kans op revanche, dan wacht de wedstrijd thuis tegen Gilze.

Irene ’58 – UVV ’40 2-0 (2-0)
1-0 en 2-0 Irene ’58.
Bron: voetbalinbreda.nl

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
22/0914:003e klasse2019 - 2020

Ground

Sportpark Irene'58
Molenakker 9, 4911 BC Den Hout, Nederland

Resultaten

ClubDoelpunten
Irene’58 12
UVV’40 10
Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 014:00
Irene’58 1
    UVV’40 1