Samenvatting

In de 3e klasse Hoog B van het zondagvoetbal stond de kraker tussen ODB en Wilhelmus op het programma. Het nog ongeslagen Wilhelmus ging bij het nog ongeslagen ODB op bezoek. ODB moest winnen om dichterbij de top van de ranglijst te komen. Wilhelmus kon bij winst daar blijven waar het al stond, bovenaan.

Het was lekker druk in de Alberdastraat. Veel supporters van beide ploegen onder een stralend zonnetje.

Tijdens de warming up deed zich een hartverwarmend tafereel voor. Het leuke zoontje van ODB speler Hans Dessing jr. (Dean bijna 3) liep mee met de spelers van Wilhelmus en deed ook mee met hun de warming up. Was dit om de spelers van Wilhelmus in de war te brengen of vond hij het geel-zwarte tenue mooi. We zullen het nooit weten, maar leuk was het wel.

Wedstrijdverloop
De wedstrijd begon met een makkelijk combinerend Wilhelmus. De ploeg van trainer Oscar Laguna Burgos liet zien dat het de 3e klasse is ontgroeid en kreeg kans op kans. Herman van Maren was echter in die fase onklopbaar en hield zijn ploeg in de race. Samen met ploeggenoten en de paal, bleef het in die fase 0-0. Wilhelmus liet de teugels ietwat vieren en ODB kwam halverwege de eerste helft in de wedstrijd. Het kreeg ook kansjes echter Wilhelmus bleef de bovenliggende partij. In de 35e minuut kreeg ODB een vrije trap te nemen, Wesley van Wijk schaarde zich achter de bal, leek de bal voor te zetten maar toen de keeper van Wilhelmus een stapje naar voren deed, schoot hij de bal over de keeper in de kruising. Wedstrijd op zijn kop en Wilhelmus moets in de achtervolging.

Wilhelmus pakte de draad weer op, zette ODB vast en probeerde de gelijkmaker te forceren. Met hangen en wurgen en een enorme inzet, haalde ODB met 1-0 de rust.

Na rust een nog feller Wilhelmus. ODB werd steeds verder teruggedrongen en de logische 1-1, al na 2 minuten in de tweede helft was een logisch vervolg. Mathijs Wartna gaf het laatste tikje naar een scrimmage voor de doel. De 1-1 gaf Wilhelmus vleugels en er ontstond een prachtig voetbalgevecht tussen beide ploegen. Dit gevecht werd uitgevochten op het scherpst van de snede.
In de 57e minuut ontsnapte een aanvaller van ODB aan de aandacht van de Wilhelmus verdediging. Vlak buiten de 16 meter kon hij alleen ten koste van.een overtreding gevloerd worden

Bron: Haaglanden Voetbal

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
31/0314:003e klasse Hoog2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
HVV ODB3Win
vv Wilhelmus1Loss

HVV ODB

vv Wilhelmus

Live

3 - 114:00
HVV ODB
  vv Wilhelmus

    Locatie

    Den Hout
    Houtse Heuvel 18-A, 4911 AW Den Hout, Nederland