Samenvatting

Iets later dan de bedoeling was, hier dank toch een verslag tussen de nummers vier en vijf van de competitie resp Dubbeldam en FC IJsselmonde. Tot nu toe hadden beide teams een keer verloren, alleen Dubbeldam heeft een keer meer gescoord.
Aangekomen op sportpark Varkenoord zien we de schitterende nieuwe accommodatie van de fusieclub. Op last van de Gemeente hebben ze echter onlangs de opening weer uit moeten stellen. Maar met een kantine op de eerste verdieping doet de gedachten van vele Dubbeldammers afdrijven naar onze nieuwbouwplannen. Wat zouden wij blij zijn als we al zo ver waren…… Maar goed voorlopig maakt FC IJsselmonde nog gebruik van de oude kantine van Maasstad Tediro waarvan de staat overeenkomt met onze kantine alleen vele malen kleiner. De wedstrijd wordt op het trainings- en kunstgrasveld gespeeld.
Rick de Graaf is gelukkig weer hersteld van zijn blessure en
20160320 FY4G8398
zit vandaag weer bij de selectie. Hij begint als reserve.
De volgende elf spelers verschenen aan de aftrap: Robin van Dijk, Stan van Pelt, Dennis Stam, Kevin Bosman, Fabian Kaljee, Enzo van de Vossenberg, Rory van der Weijden, Jeffrey Stam, Jurgen Abrahamse, Jerry van Ingen en Dennis Geschiere
Al na een paar minuten slaat de schrik de Dubbeldammers als Dennis Geschiere langdurig behandeld moet worden. Onze spits is de laatste weken goed op dreef en was meer dan eens de man die voor Dubbeldam de wedstrijd opende. Verzorger Joey Bakker weet hem gelukkig toch op te lappen, kan hij de wedstrijd al is het nog moeizaam lopend, de wedstrijd vervolgen.
We moeten wachten tot de achtste minuut alvorens het eerste schot op een doel valt te noteren. Jerry van Ingen schiet vanaf de rand van de zestien maar het ontbreekt aan snelheid en kracht om de doelman te verontrusten.
Daarna volgt een gelijkopgaande wedstrijd. FC IJsselmonde heeft meer balbezit om dat wij in de passing slordig zijn, maar de aanvallen van Dubbeldam zijn gevaarlijker en doelgerichter dan van de IJsselmonders.
Na een mooie voorzet van Fabian Kaljee krijgt Dennis Geschiere de bal net niet goed op zijn hoofd, waardoor hij onvoldoende kan richten. Een ook op een zeer knappe steekpass van Jurgen Abrahamse komt onze spits net iets te kort om gevaarlijk te worden.
FC IJsselmonde combineert goed, maar is zelden echt gevaarlijk. Een groot compliment voor onze defensieve krachten Stan van Pelt, Dennis Stam, Kevin Bosman en Fabian Kaljee. 
Slechts een keer is de ploeg van Varkenoord gevaarlijk maar het schot gaat net over het doel van Robin van Dijk.
Op een belangrijk moment net voor rust komt Dubbeldam toch op voorsprong. Enzo van de Vossenberg neemt een prachtige vrije trap die bij de eerste paal door onze spits wordt gemist. Bij de tweede paal komt routinier Rory van der Weijden echter goed ingelopen en tikt heel knap de o zo belangrijke openingstreffer binnen.
Nog voor rust raakt Stan van Pelt geblesseerd na een forse charge van een van de Rotterdammers. De uitstekend leidende scheidsrechter fluit direct voor de rust en dit kwartier blijkt voldoende om Stan weer op te lappen voor de tweede helft.
Direct na rust deelt Dubbeldam een reuze dreun uit aan de ploeg uit Rotterdam. 
Stan van Pelt stuurt Dennis Geschiere met een schitterende pass de diepte in. Onze spits is zijn verdedigers te slim af en schiet vervolgens verwoestend binnen 0-2.
Deze voorsprong werkt bevrijdend voor Dubbeldam. We gaan steeds meer duels winnen en de tweede bal is steeds vaker voor onze mannen zodat we meer druk op de Rotterdammers kunnen uitoefenen. Rory van der Weijden is hier heel bepalend in en stuurt zijn medespelers waar nodig.
Het is jammer dat een prachtige hakbal van Jerry van Ingen net Enzo van de Vossenberg niet bereikt. Anders zou onze middenvelder vrij baan hebben naar het doel van FC IJsselmonde.
Met het inbrengen van nieuwe spelers hoopt de trainer van FC IJsselmonde het tij te keren. Slechts eenmaal ontstaat een gevaarlijke scrimmage voor ons doel. Het is tot twee keer toe onze doelman Robin van Dijk die met uitstekende reflexen inzetten van dichtbij weet te keren. Vorige week werd hij al verkozen tot man of the match, maar dit waren weer hele belangrijke reddingen. Een tegentreffer zou de tegenstander moraal geven en de tweede helft voor onze mannen lastig.
Niet lang daarna is het Dubbeldam dat het duel definitief op slot gooit. Een uittrap wordt door Rory van der Weijden op het middenveld doorgekopt. Dennis Geschiere verlengt de bal op Jerry van Ingen. Onze snelle buitenspeler trekt op richting de achterlijn en houdt goed overzicht. Hij ziet dat Dennis Geschiere goed meegelopen is en vindt zijn maatje voor wie het vervolgens een koud kunstje is om de 0-3 binnen te schieten. Heerlijke aanval.
1 Jeffrey 15102017Dubbeldam gaat steeds makkelijker voetballen en de weerstand bij de IJsselmonders is gebroken. Een mooie voorzet van Jeffrey Stam wordt door Jerry van Ingen net naast geschoten. Niet veel later weer een schitterende aanval van Dubbeldam maar Enzo van de Vossenberg schiet recht op de keeper.
Daar onze middenvelders Jeffrey Stam, Rory van der Weijden en Jurgen Abrahamse ook hun verdedigende taak niet schuwen en vele kilometers afleggen, is het voor FC IJsselmonde onbegonnen werk nog dreigend te worden.
Trainer Brasco Tuvaljevic beloont vervolgens Sven den Engelsen voor zijn succesvolle invalbeurten van de laatste weken en hij komt in het veld voor Jurgen Abrahamse. Niet veel later komt de van een blessure herstelde Rick de Graaf voor Jeffrey Stam.
Onze invallers weten elkaar gelijk goed te vinden. Het is Rick de Graaf die een voorzet geeft op Sven den Engelsen, maar onze supersub kan net niet genoeg vaart aan de bal meegeven om de keeper te verrassen.
Dan komt ook nog Wesley Borsboom binnen de lijnen voor Dennis Geschiere die met twee treffers weer belangrijk was vanmiddag.
Als Enzo van de Vossenberg een vrije trap mag nemen vanaf de middenlijn ziet hij de doelman ver voor zijn doel staan. Bij deze tussenstand waagt hij een poging, maar de bal gaat maar net over.
Toch is het nog niet gedaan voor de middag, want Jerry van Ingen omspeelt knap zijn tegenstander. Deze ziet geen andere mogelijkheid dan hem met een overtreding binnen de zestien af te stoppen. Jerry van Ingen verzilvert zelf dit buitenkansje en brengt de stand op 0-4.
Hiermee is het nog niet gedaan voor deze middag. FC IJsselmonde mag nog een vrije trap nemen en die lijkt bij de tweede paal door de Rotterdammers naast gekopt te worden. Dit denkt de scheidsrechter ook en hij fluit voor het einde van de wedstrijd. De supporters gaan op zoek naar hun auto, maar ondertussen ziet de scheidsrechter dat hij de kopbal toch niet goed heeft waargenomen en telt de treffer terecht alsnog 1-4.
Wederom een prima overwinning van Dubbeldam op een hoogvlieger in de derde klasse D. Zondag staat de derby tegen de nummer drie van de competitie RCD op het programma. Dit zijn altijd bijzondere wedstrijden. Dubbeldam zal zich weer goed voor moeten bereiden want in de laatste derby’s tegen de bewoners van de Reeweg-oost hebben we het steeds erg moeilijk gehad.
Uiteraard rekenen onze mannen op de steun van vele Dubbeldammers!!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
29/1014:003e klasse2017 - 2018

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
FC IJsselmonde 1011Loss
Dubbeldam 1224Win

FC IJsselmonde 1

Dubbeldam 1

Dennis Geschiere Aanvaller
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Jerry van Ingen Aanvaller
Jeffrey Stam Middenvelder
Dennis Stam Verdediger
Fabian Kaljée Verdediger
Kevin Bosman Verdediger
Rory van der Weyden Middenvelder
Stan van Pelt Verdediger
Robin van Dijk Keeper
Rick de Graaf Verdediger
Wesley Borsboom Middenvelder
Sven den Engelsen Middenvelder
  4
Goals
0
4
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 414:00
FC IJsselmonde 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO 67 67 84 FT

    Locatie

    Sportpark Ijsselonde
    Buitendijk 110, 3078 XC Rotterdam, Nederland