Samenvatting

Twee dode spelmomenten brengen EBOH op voorsprong tegen een hardwerkend Dubbeldam dat deze klap niet meer te boven komt.

Opstelling: Marc van Velzen, Jeroen Burgers, Arne van Weerden, Reinier Wapperom, Diederik Derksen, Rory Willemstijn, Bob Timmermans, Wesley Borsboom (Patrick de Kievit), Bart Boutens (Kjeld Koster), Sjoerd Boutens (Pieter Bosua), Rob Kanters

Vooraf was er al veel gezegd en geschreven over deze wedstrijd. De buurmannen EBOH en Dubbeldam spelen op het hoogste niveau in Dordrecht en vechten twee keer per jaar een heuse Schenkeldijkderby uit.

De spelers van Dubbeldam kwamen stuk voor stuk met strakke hoofden rond half een de kantine binnen. Winnen van de buurman die zich afgelopen zomer flink versterkt heeft, zou een geweldige opsteker voor het team zijn.

Klokslag twee uur werd afgetrapt bij EBOH.

Dubbeldam kon in deze wedstrijd niet beschikken over Diederik Jiskoot. Tijdens een ongelukkige botsing op de training heeft hij zijn neus gebroken en staat vier weken langs de kant.

Vanmorgen had assistent scheidsrechter Joris Booij zich ziek afgemeld. Hoge koorts verhinderde hem aanwezig te zijn, beterschap Joris.

Dubbeldam speelde afwachtender dan in de andere wedstrijden en liet EBOH het spel maken. EBOH trachtte Dubbeldam in de beginfase te overlopen om vervolgens de pot makkelijk uit te spelen. Zij lieten zien over veel voetbalkwaliteiten te beschikken, maar in tegenstalling tot de afgelopen weken stond onze verdediging als een huis. Laatste man Reinier Wapperom had controle over zijn defensie en greep in daar waar nodig.

Daarnaast werkten al onze eerste elftalspelers weer voor elke meter.

Zo kon het gebeuren dat EBOH in het eerste half uur wel veel goed en snel voetbalde, maar toch zelden gevaarlijk kon worden voor onze keeper Marc van Velzen.

Een keer sloeg de schrik vele Dubbeldammers om het hart. Uit een vrije trap kon simpel binnengekopt worden, maar de scheidsrechter had al afgefloten vanwege duwen.

Na een half uur zakte het tempo af bij EBOH en kwam Dubbeldam ook meer tot aanvallen toe.

Een schot van Rory Willemstijn werd iets van richting veranderd en ging zo net langs de verkeerde kant van de paal.

Na drie kwartier voetbal zochten de spelers met een 0-0 stand de kleedkamers op.

In de tweede minuut na rust moest onze keeper de bal al uit het net halen.

Na een afgeslagen corner werd de bal van rechts opnieuw ingebracht en mocht een van de kleinste spelers van EBOH ongehinderd binnenkoppen.

Dit was het sein voor Dubbeldam om aanvallender te gaan denken.

Na een goede actie van Rory Willemstijn mocht Bart Boutens een corner nemen.

Hij plaatste de bal recht op het hoofd van zijn broer Sjoerd. Deze kopbal vloog net over de lat.

Vervolgens bracht trainer Gradus Roeland spits Patrick de Kievit voor middenvelder Wesley Borsboom in de hoop de gelijkmaker te kunnen forceren.

Dubbeldam had een goede kans op de gelijkmaker kunnen krijgen als Bart Boutens een goede voorzet op zijn geheel vrijstaande broer had af kunnen leveren. Reinier Wapperom stuurde Bart goed diep, maar hij kon zoals gezegd de bal niet bij zijn broer afleveren.

In de 74ste minuut scoorde EBOH op identitieke wijze als de 1-0 ook de 2-0.

In eerste instante belandde een corner op het hoofd van Rory Willemstijn. Hij raakte hierbij geblesseerd, maar de tegenstander speelde verder en bracht de bal opnieuw in. Bij de tweede paal mocht kopte de nummer drie van EBOH de bal in de lange hoek achter de kansloze Mark van Velzen.

Nog geen minuut later moest onze trainer zijn speelwijze alweer aanpassen toen spits Sjoerd Boutens met liesklachten het veld moest verlaten.

Dubbeldam probeerde uit een vrije trap de aansluitingstreffer te forceren.

In plaats daarvan kwam de bal in de voeten van een speler van EBOH. Zij counterden verschrikkelijk snel terwijl Dubbeldam veel spelers voor de bal had.

Bij de tweede paal kon vervolgens Gijs Bregman de 3-0 scoren.

Dit was binnen twee minuten een mokerslag voor het jonge team van Dubbeldam.

Toch hebben zij tot het laatst toe geknokt en kon zodoende de schade verder beperken.

Dubbeldam heeft in deze wedstrijd weer veel karakter getoond en keihard gewerkt.

Volgende week wacht een hele belangrijke wedstrijd voor onze mannen tegen Moerse Boys.

Een zege zal dan heel welkom zijn. Als we dezelfde concentratie en werklust op kunnen brengen als vandaag moet dat ook zeker lukken.

Wij rekenen dan ook weer op veel supporters om 14.00 uur aan de Schenkeldijk

EBOH - Dubbeldam

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
11/1014:002e klasse2009 - 2010

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
EBOH 13Win
Dubbeldam 10Loss

EBOH 1

3
Goals
3
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
2
Red Cards
0
0

Live

3 - 014:00
EBOH 1
  Dubbeldam 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland