Samenvatting

Na 2 heerlijke overwinningen op rij tegen de koplopers komt op deze dag degradatiekandidaat naar de Schenkeldijk. Op deze zondag mochten we aantreden tegen DVVC, wat met 0 punten en een doelsaldo van 6-56 de laatste plek op de ranglijst mocht opvullen. Na een goed bezette en heel serieuze training op de vrijdag (waar zelfs onze nieuwe aanwinst Patrick de Kievit voor het eerst op het trainingsveld te bewonderen was) is er bij hoge uitzondering besloten om dit weekend niet te drinken. Wij konden het ons uiteraard niet veroorloven om na 2 keer een koploper verslagen te hebben, nu punten te laten liggen tegen een degradatie kandidaat.
Dit weekend werd er dus een hoop geld bespaard en wij begonnen deze zondag allemaal fit aan de wedstrijd. Wij waren geheel compleet en zelfs de voorzitter Dees Durinck was bereid om te fluiten.
Om 13:00 uur was het moment daar, Dees floot voor de aftrap en wij gingen direct fel van start. De juichende menigte die op deze derby af was gekomen stonden te rillen van de kou, maar ons spel zou ze warm houden deze zondag middag. Tellen was helaas niet mogelijk, maar om een klein beeld voor u te schetsen; er stonden meer mensen langs het F-veld vandaag dan enkele weken geleden bij Dubbeldam – RCD langs het hoofdveld.
Ik zou heel de wedstrijd uitvoerig kunnen bespreken, maar omdat er ook een hoop doelpunten zijn gevallen wilde ik het beperken tot de goals. Mocht u nog vragen hebben over momenten die onsamenhangend voor u zijn doordat ik punten over sla, kunt u contact opnemen met onze aanvoerder, verzorger, leider en trainer Koen Boutens. Hij staat u graag te woord en komt de wedstrijd graag in een persoonlijk gesprek toelichten. Let op; door verwachte drukte kan er enkele weken levertijd op dit gesprek zitten.
minuut 08: 0-1. Na een achterbal van de keeper van DVVC is het hun razendsnelle links buiten die de bal met de hak aanneemt, en in deze aanname onze HandremMike door de benen speelt. Mike was gezien! Maar HandremMike zou HandremMike niet zijn als hij hier niet even stevig aan de handrem zou trekken, en jawel, met een vliegende tackle, waarvan 1 schoen op de rechterkuit, en de ander op de linkerenkel van de tegenstander kon hij de linksbuiten stoppen. Zoals meestal raakt Mike hier geen bal bij, waardoor deze doorrolde richting de 16 van onze keeper BOM. onze SE SE SE JUSTIN NELSON dacht hier op het gemakje uit te kunnen verdedigen, maar de spits van DVVC liep hier nog tussen en deze schoot de bal magistraal vanaf een meter of 20 in de kruising.
Het ging toch niet waar zijn? Gingen we hier punten laten liggen?
Minuut 44: 1-1. Na een prachtige combinatie is het over de linkerflank is het Jesse die de bal voorgeeft, hier staat 4 man van DVVC om uit te verdedigen, maar het is het anker van Dubbeldam OCHO, Wesley ten Braak, die hier met zijn schoenen van €10,- nog een doelpuntje uit weet te slepen. Hij duikt tussen de 4 man op en met een prachtige omhaal weet hij de keeper te verschalken.
Gelukkig, na een zinderende eerste helft konden we met een gelijkspel naar de thee, maar er moest nog een hoop ebeuren!!
Minuut 46: 2-1. Aftrap Dubbeldam OCHO. Onze man van glas Menno speelt de bal terug op keeper BOM. Menno en Brian de Butternator stuiven direct naar de keeper van de tegenstander toe. Heeft Dubbeldam OCHO dan toch ook nog tactieken? BOM speelt de bal op Roy, Roy naar onze aanvoerder, verzorger, leider en trainer Koen Boutens, en Koen, met zijn fluwelen trap, legt deze bal over circa 40 meter op de borst bij de Butternator. Deze neemt de bal in één keer mee, en terwijl deze op snelheid is loopt hij vanaf de linkerflank de 16 binnen. Hier doet de keeper net enkele stappen uit zijn goal en de Butternator stift hem hier heel beheerst overheen.
Minuut 50: 3-1. Corner Dubbeldam OCHO. De kleinste man van het veld Roy neemt de trap, legt hem zoals altijd exact tussen de 5 meter en de penaltystip in, en hier begint de flipperkast. DVVC probeert uit te verdedigen (lees: bal wegmaaien) en Dubbeldam OCHO probeert dit te voorkomen. Voet, knie, kuit, rug, knie voet en zo bij onze Bart voor zijn voeten. Bart (Oud speler oa. Sparta Rotterdam, maar door gebrek aan motivatie en discipline weggegaan, en om dezelfde reden van harte welkom bij ons) omspeelt zijn tegenstander, en schuift de bal zeer beheerst in de verre hoek.
Minuut 59: 4-1. Nog niet genoemd, maar uiteraard vandaag ook weer niet te vergeten. Onze MOLDINHO. Eerst furore gemaakt bij Dubbeldam 3, maar gelukkig daarna nog bereid gevonden om een balletje bij ons te trappen. Moldinho zoals gewoonlijk over de rechterkant, na nog maar 14x balverlies gehad te hebben (Ja, eerste helft deed die met Dubbeldam 3 mee, dit tellen we niet mee) sprint hij met bal richting de achterlijn. Met de oude vertrouwde oogkleppen op haalt hij de achterlijn, slingert de bal voor de goal, duikt zelf de reclameborden in, en geloof het of niet, de bal kwam nog aan bij een zwart-witte! Onze man van glas MENNO had zijn ouwe dieselmotor aangeslingerd en kon hier bij de eerste paal de bal tegen de touwen rammen! Het beest is los!
Minuut 77: 5-1. Dubbeldam OCHO onder druk. DVVC krijgt grip op de website. Rond eigen 16 komt een steekpass van DVVC net niet aan en komt bij ons KANON Gerard de Kovel voor de voeten. Deze legt de bal een eind over de middelijn, tussen de laatste man en de keeper van DVVC in. Maar, wie kent hem niet. Hier loopt onze Dusty nog! Dusty, ook wel DIESELDUSTY genoemd, is op snelheid. Als een ware Arjen Robben kapt hij de Sergio Ramos van de tegenstander uit, en ook de Iker Casillas van DVVC weet hij te verschalken. Uitvoetballen die pot!
Minuut 85: 6-1. Dubbeldam Ocho in balbezit. Speelt simpel rond op de helft van de tegenstander, ter hoogte van de middenlijn. Bal terug naar Justin, centraal achterin welke op zijn beurt onze middenvelder Patrick de Kievit in speelt. Deze geeft een weergaloze steekbal op inmiddels de linksbuiten Andy. De man met vormcrisis. Zou hij het dan ook waar gaan maken? Krijgt hij de vorm terug zoals vroeger ? Andy lijkt wat meer moeite te hebben met de transfer dan zijn vader. Waar zijn vader (weliswaar als toeschouwer) vanaf dag 1 zijn draai had gevonden op de Schenkeldijk, krijgt Andy zijn oude vorm maar lastig terug. Enfin, misschien vandaag. Andy krijgt de bal die van Patrick, draaft op langs de lijn en met een 3-dubbele schaar zet hij zijn eerste tegenstander te kijk. In een bijzonder creatieve actie duikt hij de 16 in, en met een Zidane-draai passeert hij in één keer nog 2 tegenstanders. Vervolgens krult hij met een bekeken schot de bal zo in de verre hoek. Wat gaat deze dag ons nog meer brengen??
Minuut 90+8: 7-1. Dees Durinck fluit maar niet af.. De spelers zijn er al wel klaar mee, maar hij is zijn horloge verloren dus weet nog niet of die al af kan fluiten. 1 voordeel voor Dees, hij kan in ieder geval niet buiten de middencirkel liggen. Dit biedt Dubbeldam OCHO daarentegen wel de kans om nog lekker aan het doelsaldo te werken. Dit is het moment waar de hordes mensen meer dan anderhalf uur voor in de kou hebben gestaan. Dit is waar ze op gewacht hebben, en dit is de reden dat zij een kaartje gekocht hebben voor deze wedstrijd. Patrick de Kievit krijg op de middenstip de bal, 4 man van DVVC op onze helft, de rest op de eigen helft. Patrick krijgt het op zijn heupen, en waar menig speler de bal af zou leggen, kiest Patrick ervoor om zelf even op avontuur te gaan. Alsof die heel de week zijn krachten heeft gespaard voor deze wedstrijd, omspeelt hij zijn tegenstanders. Na een volle wedstrijd is hij de enige met de discipline die dit nog uit zijn lichaam kan krijgen. Hij schuift door de verdediging alsof ze er niet staan, en alsof dat nog niet erg genoeg is maakt hij twee meter voor de keeper een schijnbeweging, de keeper valt om, en Patrick schiet de bal in de andere hoek. Wat een wedstrijd. Dubbeldam OCHO speelt een droomwedstrijd.
Letterlijk een droomwedstrijd natuurlijk. Het volledige bovenstaande verslag is gebaseerd op fabels en onwaarheden. Helaas had onze tegenstander last van de bekende ‘Schenkeldijk-vrees’ en kwamen deze niet opdagen. Omdat dit pas om 12:15uur bekend werd waren we allemaal al op de club aanwezig en hebben we besloten om toen maar een biertje te gaan nuttigen. Ik was alleen bang dat als ik dit direct in het verslag zou benoemen dat mensen misschien een raar beeld van onze fantastische club zouden krijgen. Desondanks telt de winst natuurlijk wel en mogen wij onszelf momenteel op de 3e plek op de ranglijst zien. Vanaf nu is het omhoog kijken, met misschien wel een mooie afloop aan het einde van het seizoen?

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
26/1112:006e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 87Win
DVVC 51Loss

Live

7 - 112:00
Dubbeldam 8
    DVVC 5

        KO FT

        Locatie

        Sportpark Schenkeldijk
        Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland