Samenvatting

Dubbeldam CINCO heeft op deze mooie zondagmiddag niets heel gelaten van Beek Vooruit. De gasten uit Breda werden compleet dronken gespeeld op veld F. De teller stopte pas bij 9 doelpunten waaronder één van ……Stephan Kloens!!!

Op deze prachtige zondag mocht Dubbeldam Cinco het opnemen tegen Beek Vooruit 11, we wisten dat ons een pittige wedstrijd te wachten stond aangezien Beek Vooruit de winst had gepakt tegen Papendrecht, waar wij 7-4 van verloren hadden.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee hoor ik u denken, helaas was niets minder waar en werd op de nacht van zaterdag op zondag de horeca in Dordrecht en omstreken weer goed gesponsord.

Voordat we konden aftrappen tegen onze gasten uit Breda moest er eerst een scheidsrechter worden gestrikt. Dit blijft iedere thuiswedstrijd weer een lastige opgave, gelukkig werd Good-Old Depa Dees (na goedkeuring van de vrouw) bereid gevonden om deze kraker in goede banen te leiden. Bij deze nogmaals bedankt Dees!

In de kleedkamer viel op dat de brakheid bij de meeste spelers snel verdween en dat iedereen er zin in had, bijna iedereen want onze vaste telaatkomers….. Justin, Patrick en Roy kwamen zoals bijna iedere week een kleine 20 minuten later. Dit werd gedoogd omdat zij op het laatste moment nog een mogelijke versterking moesten ophalen, deze versterking wil liever niet met naam genoemd worden, dit respecteren wij uiteraard en daarom zullen we zijn identiteit geheim houden (hij werd in de rust al aan de bar gesignaleerd).

Na een intensieve warming up onder leiding van onze grote kleine man Roy Klijn begonnen de volgende 11 namen aan de wedstrijd: Bom Badr in de goal, de achterhoede werd gevormd door: Robert, Kurvers, Bart en Jurgen, op het middenveld: Ingmar, Kievit, Gerard en Loy en voorin de twee giganten Menno en Butters.

De eerste paar minuten gingen redelijk gelijk op, het balletje werd (voor Cinco begrippen) lekker rond getikt en iedereen werkte hard voor elkaar. Dit resulteerde in een aantal kansen voor Patrick, Brian en Menno. Ingmar kopte 2x over na fraaie corners van Roy en Patrick, dit tot grote opluchting van de rest van het team. Nóg een week verhalen van Ingzaghi aanhoren hadden enkele teamgenoten niet getrokken.

Na een klein kwartier vond Menno het mooi geweest en besloot dat het toch maar eens tijd werd om er een balletje in te schieten. Kort daarna rondde Jurgen een mooie aanval af en daarna maakte Menno met 2 fraaie goals zijn loepzuivere hattrick compleet. Vader Ad stond met een glimlach van oor tot oor zichtbaar te stralen langs de lijn, zo trots als een pauw op zijn Menno.

In de rust bleven Ingmar, Menno, Robert, Roy en Brian achter in de kleedkamer en zij werden vervangen door Tim, Perry, JJT, Steffa en debutant Youri de Bruijn. Tijdens de tweede helft was het laatste beetje verzet van Beek Vooruit snel gebroken toen Justin met een droge knal de 5-0 voor zijn rekening nam.

Gerard kreeg in deze tweede helft de ruimte die je hem eigenlijk niet moet geven en bleef als een ware Iniesta met passjes strooien. Vanaf de kant werd hij door enkele supporters al gedoopt tot ‘’de architect’’. Helaas wist Gerard zijn goede optreden, niet te bekronen met een doelpunt. Daarnaast zorgden Youri en Tim met hun snelheid voor veel gevaar en wist Das Phantom alias Stephan K. steeds op de juiste plekken op te duike(le)n.

Na een minuut of 65 komt Youri door op rechts en die niet niemand anders vrijstaan, dan…. wie anders: Das Phantom. Deze had zichzelf met een nog nooit eerder vertoonde loopactie weten vrij te lopen en stond hierdoor op een kleine 5 meter klaar om de bal binnen te tikken! De bal van Youri had precies de juiste snelheid en richting en daardoor zou het een koud kunstje moeten zijn om de bal tegen de touwen te werken. Na uiteindelijk de bal 2x gemist te hebben én beide tegenstanders die zichzelf inmiddels in de baan van het schot probeerden te werpen, omver te hebben gelopen was de keeper nog het enige obstakel die Steffa tegen zou komen om zijn eerste goal aan de Schenkeldijk te maken.

Stephan koos eieren voor zijn geld en besloot ook deze maar mee te nemen en met bal en al in het doel te werken. Extra bijzonder was dat Stephan zelf eerder én langer dan de bal in het net lag. Ondanks zijn fijne motoriek kostte het hem enige moeite om zichzelf ui te net te bevrijden. Eind goed al goed want de uitstekend fluitende scheidsrechter keurde de goal goed. Dit tot grote vreugde van zijn teamgenoten en fans langs de lijn.

Dubbeldam 5 is een team van weinig regels, echter is er één regel waar niemand onderuit komt. Namelijk het halen van een kratje bier na het maken van je eerste goal in dit team. Mark Kurvers zag de dorst bij iedereen toenemen en wist dat dit een fraai moment was om zijn eerste goal te maken, uit een corner maakte hij de 7-0, dit wederom tot grote vreugde van zijn teamgenoten.

Hierna zorgden Bart en Youri met 2 mooie bekeken balletjes nog voor de 8-0 en 9-0. Helaas leidde een moment van chaos achterin nog tot een tegentreffer. Marc wist de bal de eerste 2x nog tegen te houden, tot Perry vond dat de gasten uit Breda ook wel een doelpuntje hadden verdiend. Hij gunde de spits van Beek Vooruit een meter of 5 van het goal de bal om ook nog een eretreffer te maken. Erg sportief Perry!

Zo werd het voetballende deel van CINCO op deze mooie zondag afgesloten met een 9-1 overwinning. Deze mooie uitslag bleek voor Zondag 1 trainer Richard Smaal nét de trigger die zijn ploeg nodig had, ook Zondag 1 schoot uit de startblokken en won met maar liefst 20-0. Of dit de echte reden is, óf dat ook zij bier toch net wat lekkerder vinden smaken na een overwinning laten we in het midden.

Volgens het programma hebben we aankomend weekend rust om die week daarna de kraker tegen Bavel 6 af te werken.

Zondag is er door onze reporter Nick Bakker een spontaan item gemaakt over Justin Nelson, er waren geluiden binnen de club wie die vriendelijke grote jongen met baard nou eigenlijk is. Het artikel over Justin is met zoveel enthousiasme ontvangen dat wij Nick hebben gevraagd om hier nog een deel 2 van te maken.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
14/1012:006e klasse2018 - 2019

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 59Win
Beek Vooruit 111Loss

Live

9 - 112:00
Dubbeldam 5
  Beek Vooruit 11

    KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland