Samenvatting

Het zijn drukke tijden voor de sterren van Dubbeldam 3. De ene na de andere wedstrijd moet worden afgelegd en deze week zelfs drie in een week. In de eredivisie klagen de profjes over dergelijke schema’s, maar de mannen van Dubbeldam 3 hoor je niet klagen. 
Afgelopen donderdag stond de wedstrijd thuis tegen Virtus op het programma. We hadden uit een fikse oorwassing gekregen dus we waren gebrand op een goed resultaat. Twee keer verliezen van Virtus dat gaat de sterren niet gebeuren, zo was de tendens. Normaliter is er een toernooi met Hemelvaart maar dat kon dus niet plaatsvinden door vele competitieverplichtingen. We moesten vandaag op het hoofdveld dus er zat extra druk op.
De personele problemen beginnen steeds minder te worden en alleen de blessure van KampiKoentje is nog van een ernstige aard. Helaas was Koen ook vandaag niet in staat acte présence te geven en zo schitterde hij ook eens een keer op een wedstrijddag. Weliswaar door afwezigheid. Maar schitteren is schitteren.
Vanaf deze plek ook een hartelijke felicitatie aan PapaPatrick. Een kersverse vader. Hij was wel aanwezig om ons te supporter dat getuigt van een sterk teamgevoel. Of hij was toe aan de broodnodige rust. Het was wel vreemd dat hij in zijn slaapzak in de dugout lag natuurlijk maar de waarheid ligt vast ergens in het midden.
Onze sterren kregen deze keer eindelijk eens een ontvangst die ze verdienen. Toen de mannen naar buiten stapte om de warming up te gaan doen werden ze onder applaus en veel gejuich onthaald. Eindelijk worden we eens op waarde ingeschat. Toen we overmand door emotie van deze steunbetuiging wilde gaan warmlopen bleek dat dit applaus niet voor ons was maar toch voelde het heel even goed. Dat kan niemand ons meer afnemen.
We begonnen vandaag in de volgende opstelling:
Soeteman in de goal, Achterin speelde we met Rocco, Jeroen, Wappie en Dicky. Op het middenveld Tak, Nick, Stefan, Gokinho en Wols en in de spits Johan. Op de bank zaten de herstelde Olie en Jesper en ook Ferdy en Martin waren bereid ons te helpen.
Dick de Boeff was helaas geblesseerd geraakt. Niemand wist precies waarom, maar de meeste dachten toch dat dit bij een lopend buffet moet zijn gebeurt. Een andere logische verklaring was er niet. Hoe dan ook we moesten weer een vlagger zien te vinden. Overigens is dezelfde Dick de Boeff aangeklacht wegens het opzettelijk willen toebrengen van ernstig letsel aan een hond. Sterker nog: zijn eigen hond. Bij een poging de bal te ontwijken wilde hij, soepel als hij is, even opzij stappen en landen hierbij op zijn hondje. Het was bijna een hotdog geworden. Het beestje heeft het wonder boven wonder overleefd. Maar mentaal is hij er slecht aan toe. Zeer slecht. Deze zaak zal nog een wel een staartje krijgen. Geen kwispelend staartje vermoedelijk.
Dan over naar de orde van de dag. De wedstrijd. Eigenlijk kan ik zo het verslag van afgelopen zondag kopiëren want het spelbeeld was identiek. We hadden 90% balbezit en tot aan de 16 meter werd er vrij behoorlijk gespeeld alleen de kansen werden niet afgemaakt of de laatste pass was net niet goed. De eerste kans was voor Gokinho die schoot net over en ook Nick en Johan (schot net over) kregen de bal er maar niet in. Het was wachten tot de eerste goal viel want de ene na de andere aanval werd ingezet en Virtus konden alleen maar ballen wegperen. Zo kwam er na een minuut of 25 weer een kans die stefan niet verzilverde (hoe is het mogelijk??)maar in de rebound wist de Gnoe hier wel raad mee. 1-0. Het begint wel een hele mooie week te worden voor onze sterspeler De Gnoe. Deze week werd hij al verkozen tot man of the match wat hem bepaald niet koud liet. ” Ik heb een hoop meegemaakt, hoog niveau gespeeld, veel kampioenschappen en promoties mogen meemaken maar dit gevoel is niet met dat te vergelijken”, verteld De Gnoe. “Als je in dit team uiteindelijk deze titel krijgt is dat kippenvel ja, kippenvel!” zegt Dennis. Tuurlijk, ik kleur wel eens buiten de lijntjes maar ben ook vooral mens he…dan doet dit gewoon iets met je”.
De eerste helft vorderde en kans op kans volgde en leverde helaas geen goals op. Een schitterende pass van de Gnoe op Tak die de bal van een meter of 30 over de keeper wilde volleren werd maar net gered door de keeper van de brabanders. De gastheren begonnen een tikje gefrustreerd te worden en vooral Gokinho en De Gnoe moesten het een aantal keer ontgelden. Dennis kreeg in 10 seconde drie tikken van achter gevolgd door een duidelijke natrap beweging van een speler van Virtus. Deze naschopchinees kon het niet helemaal hebben en moest dit botvieren op de kuit van de Gnoe. Hetgeen in een klein opstootje resulteerde. Errory had die gade geslagen en genas wonderbaarlijk van al zijn kwaaltjes en rende de 100 meter in 7.34 en sprong over 12 hekjes heen om even verhaal te halen. ” Ik dacht even dat ze mijn broertjebroertjebroertje wilde pakken maar gelukkig pakte ze hem niet”. “Ik hou zoveel van die jongen, dat is met geen pen te beschrijven. Als er dan zoiets gebeurt ben ik gewoon erg beschermend voor mijn SuperBroertjebroertje.” aldus Errory. De nummer 3 van virtus alias de Chinese muur werd eruit gestuurd voor 10 minuten evenals onze Gnoe. Vrij snel was alles weer rustaaagh en konden we verder spelen en even dachten we de tweede goal te maken maar helaas stond Jeffrey volgens de scheids buitenspel. er heerste was twijfel maar na het zien van de beelden kon je idd zien dat het puntje van de gok in buitenspelpositie staat en iets erna volgde het signaal voor de rust.
Nou gebeurde er in de eerste helft nog wel iets heel opmerkelijks. Nick kreeg een vrije trap toegekend van de scheidsrechter op een lekkere positie om iets leuk mee te doen. Maar hij besloot de bal uit te schieten omdat hij niet geraakt zou zijn. Nick Willemstijn. De geboren Duitser met nederlands paspoort die een bal teruggeeft omdat die niet geraakt zou worden. Dit was voor veel mensen niet te bevatten. Wat bezielde el patron? Zou die aan zelfverbeteringslessen begonnen zijn? Zou er gewetenswroeging hebben plaatsgevonden? Of zou het komen omdat CCC alias Cocky uit de havuh er niet bij was en is hij dan zijn naai-kompas kwijt? Hoe dan ook het was voor vriend en vijand een opmerkelijke beslissing waar nog lang over werd nagepraat.
De tweede helft was eigenlijk identiek aan de eerste alleen het tempo, als daar al sprake van was, ging een aantal tandjes omlaag en het werd onzorgvuldiger. Wel kwamen er weer een dozijn aan kansen. De 2-0 liet lang op zich wachten maar na een kleine 20 min viel die dan toch. Een goede voorzet op het hoofd van Gokinho, die hem heerlijk binnenknikte betekende het einde van het verzet van de tegenstander. De 3-0 volgde vrij snel. Stefan passende zijn man en ging de 16 in en werd hard ten val gebracht. Penal. Onze moraalridder Nick ging achter de bal staan. Even was het spannend; vond hij dit een penal of zou die hem naastschieten omdat het een onterecht gegeven strafschop was? Maar nee, gelukkig schoot die hem binnen. 3-0. Niet veel later volgde ook de 4-0. Een schot van de sterk spelende Gokinho werd gepakt door de keeper maar in de rebound wist Young Jesus 2 hem wel binnen te schieten. Hierna was het een echte zomermiddagpartij en was het sluipen naar het eindsignaal. Een paar Kapperommetjes maakte het nog een beetje leuk en spannend. Vooral in onze eigen 16 dan. Maar allemaal met goede afloop. GoodOldOlie wist nog een goal te maken nadat hij keurig de keeper omspeeld had en de bal netjes binnenschoof. Niet veel later floot de scheids af.
Weer lekker de puntjes binnen en 5 goals gemaakt. Hadden er met gemak tien kunnen en moeten zijn maar laten we niet te kritisch zijn. Na afloop werd er gezellig nagepraat en gepilst. Maar niet door YoungJesus(stefan)die moest vrij snel douchen en weg.Oh hij ging zeker naar Dordt? Niet? Oh nee Giro kijken zeker dan? Ook niet?Oh had hij een verjaardag dan ofzo? Ook al niet? Neen, hij moest naar een winkel in Antwerpen om te gaan kijken naar meubels die hij eventueel zou kunnen aanschaffen. Voor de geïnteresseerde hij heeft een leuk TV-Kastje gezien maar hem toch maar niet gekocht. Tot zover de afdeling Lekker Belangrijk.
Komende zondag mogen we alweer aantreden. Uit tegen Victoria 03. Hopelijk kunnen we de lijn van de laatste weken vasthouden en ook daar de vele kansen omzetten in een aantal goals. Alle mensen die naar Virtus-Dubbeldam 1 gaan rij gerust even langs smorgens. U zult er geen spijt van krijgen. We spelen om 10:00 uur. Inderdaad, een mooie tijd. Mocht u onverhoopt toch niet kunnen dan zijn we de week erna weer te bezichtigen de Schenkeldijk. Tegen de koploper Unitas 30. Hopelijk tot zondag en anders zeker de week erna!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
10/0512:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 35Win
Virtus 30Loss

Dubbeldam 3

Martin Bernhart Verdediger
Rocco Bootsma Verdediger
Dennis Wols Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Jeffrey Stam Middenvelder
  5

Virtus 3

Goals
5
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

5 - 012:00
Dubbeldam 3
  Virtus 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland