Samenvatting

De eerste officiële herfstzondag is een feit en een stralende zon verwelkomt de spelers en toeschouwers op deze eerste competitiedag aan de Schenkeldijk. In de kleedkamers ruikt het naar nat gras, oud bier en volle sporttassen. In de gangen klinkt het geklik van noppen op de tegels en worden de laatste sigaretten voor het warmlopen aangestoken. Dubbeldam 1, 2 en 3 spelen allen thuis. Wat kan amateurvoetbal mooi zijn.
De tegenstander van vandaag is UVV’40 uit Ulvenhout. Ongeslagen in de beker was het duidelijk te zien aan de professionele warming-up dat deze blauwe brigade die lijn wil doortrekken in de competitie. Vanaf het fluitsignaal lag het tempo dan ook hoog en er werd er veel gelopen en van positie gewisseld. We moesten aan de bak, zoveel was duidelijk.
Achterin is besloten Patrick Stolk vandaag het voordeel van de twijfel te gunnen om zich zo de kans te geven zich te bewijzen op dit niveau. Met knikkende knieën, iets was achteraf normaal bleek te zijn, verstuurde hij de ene na de andere dieptepass waar onze flankspelers gretig gebruik van maakte. Ondanks veel balbezit en druk van de tegenstander resulteerde dit dan ook in een vroege 1-0 voorsprong toen Johan, gevoed door enkele decennia ervaring, met links de bal kon binnen schieten. Dat de wonderen de wereld nog niet uit waren bleek zo’n 10 minuten later wel toen na een aangeraakte voorzet de bal hoog het 16-meter gebied van de tegenstander in kwam zetten. Na een droogstand van een kleine 3000 minuten, met een gemiddelde van 0 doelpunten uit 30 wedstrijden en met een baard waar menig Syrië-ganger jaloers op zou zijn, stond onze eigen Stefan de Meijer die de bal vanuit de lucht onberispelijk op de pantoffel nam en hem zo tegen de touwen werkte. 2-0.
Toen 5 minuten later kans nummer 3 en 4 zich voordeden en deze beide keurig werden verzilverd door de prima spelende gebroeders Willemstijn (sterker door strijd), kreeg UVV’40 een les in effectiviteit waar de oren van gingen suizen en de schouders van gingen hangen. Overijverig, willen maar niet kunnen, en veel te gehaast bleef de studentikoze tegenstander op zoek gaan naar een treffer. Deze viel echter wederom aan de andere kant nadat Man of the Match Stefan de Meijer de bal voor de 2e keer vandaag binnen het doel werkte en zo de vloek officieel van zich af wist te gooien. Met 5-0 de rust in gaan zou voor elke ploeg genoeg moeten zijn, maar met dit sterrenensemble is niets vooraf zeker. De hardwerkende maar koortsige middenvelder Olie kon zich laten vervangen en verse wissels melde zich om de tweede helft te kunnen invallen.
Toen na de pauze de wedstrijd weer van start ging werd snel duidelijk dat de tegenstander van tactiek was gewisseld. Achterin blijven hangend lieten ze de zwart-wit gestreepte thuisploeg het spel maken, hopende op een snelle counter. Voor een korte periode lieten we ons inderdaad in de luren leggen en naar voren lokken, tot na een minuut of 5 het besef kwam dat wij als Dubbeldammers natuurlijk helemaal niet kunnen voetballen en dat wij het ‘’kick-and-run’’ principe praktisch hebben uitgevonden. Rory en Patrick konden achterin rustig de bal overtikken terwijl het veld breed werd gehouden en we namen de controle weer over.
Er werd gewisseld aan Dubbeldamse zijde en hij-die-niet-bij-naam-genoemd-zal-worden kwam binnen de lijnen. Persona non grata bij Dubbeldam 1, vaste bankwarmhouder bij Dubbeldam 2 en nu zoekende naar wraak en eerherstel bij Dubbeldam 3. Hij zal zich opnieuw moeten bewijzen om in gratie van deze supersterren te komen en werkte zich dan ook een slag in de ronde. Vanaf een meter of 20 van de goal won hij het duel van de slecht uitverdedigende middenvelder en met een ouderwetse droge pegel zorgde onze Joling look-a-like voor de 6-0 en de wedstrijd was gespeeld.
Danny wreef intussen in zijn handschoenen, hopende op de eerste clean sheet in 15 jaar, maar door geklungel achterin in een ware uitvoering van ‘Verdedigers On Ice’ viel toch de tegentreffer.
Het antwoord liet niet lang op zich wachten, nadat het geheime wapen door de thuisploeg werd ingezet en Ferdy de spits werd ingestuurd. Deze sluipmoordenaar uit Made, deze kalende Dolberg, deze blanke Thierry Henry, liep soepel en behendig weg bij zijn verdediger, op zijn wenken bediend door Nick en schoot gecontroleerd de bal langs de keeper. 7-1.
De verdediging stond vandaag als een huis, het middenveld was van ons en de aanvallers gingen uiterst doeltreffend met de kansen om. We zijn van start, 3 punten en langs de lijn ontstaat geroezemoes over een mogelijk kampioenschap.
Dit lijkt na 1 wedstrijd nog erg ver weg, maar als zelfs Stefan weer gaat scoren is alles mogelijk.
Tot volgende week!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
24/0912:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 37Win
UVV’40 41Loss

Dubbeldam 3

Axel Bruystens Middenvelder
Patrick Stolk Verdediger
Danny Soeteman Keeper
Koen van Kalkeren
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Jesper de Bruyn Verdediger
Jeroen Burgers Verdediger
Dick van der Net Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
Mark Smaal Middenvelder
  7 1

UVV’40 4

Goals
7
0
Assists
1
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

7 - 112:00
Dubbeldam 3
  UVV’40 4

    KO 65 65 65 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland