Samenvatting

Het einde van de competitie is weer in zicht. De prijzen in onze klasse zijn al verdeeld en het is dus een wedstrijd om des keizers baard zoals dat zo mooi heet. Er staat niets meer op het spel. Dubbeldam 3 staat op een keurige tweede plaats en de nummer 1, de kampioen Unitas’30 kwam dus op bezoek. Het was heerlijk weer om te voetballen. Alle facetten voor een heerlijk voetbalmiddag waren aanwezig. Op een paar sterren na dan natuurlijk. 

We zullen eerst de afwezige sterren even behandelen die helaas niet aanwezig konden zijn om allerlei redenen. Over Koentje is al veel gezegd en geschreven de laatste tijd. Helaas zonder weinig resultaat. Hij heeft nog steeds niet de weg richting Schenkeldijk kunnen vinden. Komende week komt de RVG(Raad van Gepen) bijeen om de lopende zaken te bespreken dus het is ten zeerste afwachten of we volgend seizoen KampiKoentje nog aan het werk zullen zien bij Dubbeldam 3. Hierover later meer.

Ook Jankovic was vandaag niet aanwezig. Voor een ieder die de social media rond Dretje Hazes volgt weet dat Jesper de laatste weken met geknepen billen heeft moeten toekijken maar gelukkig is alles weer goed met Dre en zijn Monique en zodoende wilde Mevrouw Jankovic wel met Jespertje op vakantie en zo was alles eind goed al goed. Voor ieder die Jesper een warm hart toedraagt is dit goed nieuws.

Dan Hadden we natuurlijk nog Rendier Wapfelkorn die wederom liever ging hardlopen dan met zijn vrienden voetballen. Maar dit keer wel voor een zeer goed doel dat mag ook gezegd worden. We zijn dan ook met zijn alle ontzettend trots op Gebresewappie. En vanaf deze plek wil ik Wijniertje dan ook van harte feliciteren met zijn behaalde prestatie, daar kunnen we als Dubbeldammers zeer trots op zijn. En het scheelt weer een paar tegengoals/hartverzakkingen en wappiekappies dus we kunnen spreken van een Win-Win situatie.

Ook PapaStolk kon vandaag niet komen hij had het nog te druk met flesjes maken en luiertjes verschonen dus we moesten het vandaag doen met de volgende 11 spelers:

Soeteman op de goal, Achterin speelde deze week Rocco, Errory, Jeroen en Dicky. De middenvelder waren vandaag Tak, Stefan, Gokinho, Wolsie en Olie. In de spits uiteraard de vertrouwde naam Johan ” de slachter” Bruijstens.

Nick was vandaag niet in staat 90 minuten te spelen dus El Patron had zich vandaag op de bank geposteerd. Er werd door menigeen getwijfeld aan de fysieke ongemakken. Er werd eerder gedacht aan podiumvrees. ” Tegen de onderste wil die altijd spelen want dan kan die misschien scoren maar tegen de bovenste durft die weer niet. Leer mij die bever kennen.” waren de liefkozende woorden van zijn broertje Errory. ” Die jongen kan er helemaal niks van, die kan nog geen 3 keer hooghouden met een ballon in een telefooncel” vult de Gnoe zijn vriend Errory aan.

Het was een wedstrijd die helemaal bij het weer paste. Het tempo was ongekend laag. En er werd rustig beetje rondgespeeld. Tot de bal bij Stefan kwam, maar daarover later meer. De beginfase was duidelijk voor Dubbeldam. Die hadden duidelijk de intentie om weer niet (uit namelijk ook niet) te gaan verliezen van de kersverse kampioen. Met het zonnetje op het veld werd het tempo er niet beter op maar er volgde zoals u van de sterren gewend bent wel weer de nodige kansen. Olie was heel dichtbij een treffer maar ook Jeff, Johan en Wolsie hadden hun vizier net niet op scherp staan. Er werd wel aardig getikt en de in velen getalen aanwezige supporters vermaken zich opperbest.

Na een klein half uurtje werd Olie diepgestuurd en zoals we Olie kennen was die getergd om te scoren en had Gokinho even niet gezien, in tweede instantie kwam die toch nog voor de voeten van onze sterspeler Gokinho en die was wederom trefzeker. “Ik wil deze treffer graag opdragen aan Mevrouw Gokinho, Connie en Anouk, zij zijn mijn grootste fans en waar ik ook speel, boodschappen doe of ben ze zijn er altijd voor me”, aldus een emotionele Gokinho. Een lekkere opsteker voor de sterren die de wedstrijd volledig onder controle hadden en ook de 2-0 kwam niet veel later. Na een mooie actie van de sterk opkomende rechtsback Rocco die met een prachtige pass de assist voor zijn rekening nam. Een assist die wel heel erg goed moet zijn geweest want mensen ga even zitten mocht u dit staand of lopend aan het lezen zijn. Deze assist werd afgemaakt. Maar door wie…U raad het nooooooooit…Door Stefan! Stefan scoort een doelpunt. Dan moet het wel een hele goede assist zijn geweest. Hij klopte de keeper met een bekeken lob.  Stefan de Misser heeft hem er dan eindelijk in liggen. Lekker zo vlak voor rust de tweede goal.

In de rust was iedereen heel relaxed en vooral nog compleet ondersteboven van de goal van Stefan. Vele leken het niet te beseffen en konden hun tranen dan ook niet in bedwang houden.” Die jongen heeft hier zo hard voor gewerkt. hij heeft hier jaren naar toegeleefd en dan zo’n goal. Ik kan wel janken, aldus Anouk die duidelijk aangeslagen was door de goal van Young Jesus. En dat Rocco dan de pass mag geven is natuurlijk extra mooi. Ik ben heel trots op mijn lieve Rocky”.

In de tweede helft werd het er allemaal niet veel beter op. Het spel werd slordiger, de passes onnauwkeurig met als hoogtepunt op dat gebied de pass van Tak op Johan. Nou is dat gegeven opzich niet zo heel bijzonder. Maar Johan was inmiddels gewisseld voor Diamante Miesie en hij stond te vlaggen. CCC heeft het ook allemaal gadegeslagen en stond er wel op dat dit incident vermeld zou worden in het verslag om gehele objectiviteit te waarborgen. Iets was uw verslaggever uiteraard nastreeft. Bij dezen dus;-)

Even terug naar de orde van de dag. U las zojuist dat Johan stond te vlaggen. Dick ontbrak helaas weer. Ondanks een aantal scooterritjes was hij niet in staat om te vlaggen.” Mijn riem is gisteren spontaan geknapt,” was de ietwat vreemde verklaring voor zijn afwezigheid. Gelukkig hadden we aantal wissels die dit wel wilde oppakken. Zoals gezegd de tweede helft was rommelig en slecht. Nick had inmiddels ook het veld betreden. En ook Ferdy zou nog zijn minuten maken.

Ook in de tweede helft kregen we wederom genoeg grote kansen. Het probleem daarvan was alleen dat de verkeerde mensen de kansen kregen. Nou ja mensen, zeg maar gewoon mens, namelijk Stefan. Hij werd tot twee keer toe alleen op de keeper afgestuurd en faalde beiden keren hopeloos. Zelfs in deze situaties weer Stefan “Lionel” Missi niet de rust te bewaren en de keeper van 67 jaar en 122 kilo te verschalken. Bijzonder jammer. Maar de supporters leken een en ander wel amusant te vinden. En dat is dan ook weer veel waard. Helaas was het niet veel later weer raak en schoot Stefan Eto’Over wederom een bal niet erin.

Een mooie rush van Errory, waarbij hij zijn aansteker verloor, (zou hij die bij zich hebben om het vuurtje soms wat aan te wakkeren?) werd helaas niet beloond. Er werd nog wel een derde goal gemaakt door Nick maar die was puur voor de statistieken en mocht niet meer baten. Sterker nog een hoop mensen waren in lichte mineur omdat uitgerekend Berry Bever de bal erin moest schieten. Wederom een club naam uitgelegd. Dubbeldam – Unitas 30 het staat er al. Ontzettend handig die namen de laatste weken. En zo kloppend ook. De kampioen is kansloos naar huis gestuurd. Een lekker gevoel!

Volgende week spelen we uit tegen IFC en de week erna alweer de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen DSE. We gaan ervan uit dat het B veld(zou die B voor beton staan?) dan weer goed gevuld is met onze vaste harde kern. Het is mooi om te zien dat supporterslegioen van Dubbeldam 3 steeds groter wordt. Hopelijk tot dan!

Sterren Dubbeldam 3

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
20/0512:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 33Win
Unitas’30 30Loss

Dubbeldam 3

Michel Nainggolan Aanvaller
Rocco Bootsma Verdediger
Dennis Wols Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Erik Jan Tak Middenvelder
Jeffrey Stam Middenvelder
Rory Willemstijn Middenvelder
  3 1

Unitas’30 3

Goals
3
0
Assists
1
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

3 - 012:00
Dubbeldam 3
  Unitas’30 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland