Samenvatting

Matchday! Het is weer zondag. Het gaat door. De sterren zijn weer hongerig. Tegenstander vandaag was Rood Wit Willibrord. Doorgaans een lastige te nemen vesting dus de mannen waren allemaal licht gespannen, niet te, maar een gezonde spanning was merkbaar in de kleedkamer.  Pas na een scheet van Michel was het ijs gebroken. Niet alleen het ijs trouwens.  Enkele mensen waande zich in een bijna dood ervaring.  De turbo pinda was niet helemaal fit. Hij had de 5 bier weer aangetikt dus voelde zich weer erg ziekjes en was ook fysiek niet helemaal top. De eerste wisselplek was bekend.
De tweede wisselplek was gereserveerd voor Nol Brouwer alias Jeppie Jankovic. Jesper was donderdag weliswaar uitgevallen op de training maar toch had iedereen wel de hoop dat  JJ weer beschikbaar was. Helaas. Niets bleek minder waar. De boy JJ had  een uur voor de wedstrijd even zijn lichaam getest op de plaatstelijke parkeerplaats maar voelde nog teveel hinder om zijn acte precence te kunnen geven vandaag. Jammer, maar als Jesper niet kan spelen is er vaak wel iets ergs aan de hand dus er was niemand die vraagtekens stelde bij zijn absentie.  Ook  Rocco is nog steeds geblesseerd met een hele, typische Roccoiaanse blessure ; niemand heeft dit ooit eerder meegemaakt. Maar wel een ADERlating voor het team.  Ook Stefan de Meijer alias Gerrie Globetrotter was weer eens weekendje de hort op. En  liet zijn team dus wederom in de steek. Grote stress ontstond er want wie moet nu de goals gaan maken nu de zelfbenoemde legendarische nummer 14 er niet is.
Gelukkig had onze trainer/leider/aanvoerder/Ivoorzitter uiteindelijk wel genoeg mensen om toch een representatief team de wei in de kunnen sturen. We begonnen dan ook met de volgende opstelling.
Cleansheet Sweetyman in de goal. Achterin speelde we met Jeroen, Wappie en Pat-Blikkie en op links de muur van vlees. Op het middenveld de gebroeders samen met Dick van der Net, Axel en Olierhoek. In de spits was good-old Johan weer te vinden.  Dick de Boeff was ook weer bereid gevonden in de ijzige kou te gaan staan vlaggen. “ Maar Le Bouff heeft het nooit koud, die heeft zijn dekbed ingeslikt” was de uitleg van de Gnoe.
Er waren overigens opmerkelijk veel supporters voor Johan aanwezig. Dochter en zoon waren aanwezig, ook zijn broer en neefje(maar die stond in het veld) alleen vrouw Gerlinde ontbrak. “  Na alles wat er is gebeurt omtrent Takkie en de horrorsliding die mijn man Johan de Butcher gemaakt heeft ga ik niet gewoon staan kijken. Dan zou ik mezelf voor de gek houden” was de uitleg van Gerlinde.  Takkie kon deze week , mede door 3 spuiten, weer op de bank plaats nemen. Vergezeld door de Gnoe, Michel zoals gezegd, Pim Sterrenburg en Robert Mol hierna te noemen Moldinho.
De wedstrijd begonnen we zoals eigenlijk iedere week ; ontzettend slecht. De passing zat er nog niet helemaal lekker in. Wijnier heeft de eerste 5 passes stuk voor stuk verkloot.  Dat was hoopgevend. Het veld werd veel te groot gemaakt en zeker de eerste 20 min werden we op het middenveld kleurenblind getikt door RWW. De beste kansen waren ook voor de gastheren. Gelukkig waren ze nog niet helemaal scherp voor de goal en wisten ze niet te scoren. In de 25e min volgde er een laf schot van een meter of 25 met 3 stuitjes en de gemiddelde snelheid van een rollator met 4 lekke banden. Helaas de bal bleek door onze keeper niet te kunnen worden gekeerd. Cleansheet Danny was de goede vorm van voor zijn ziekte duidelijk even  verloren. Gelukkig was er nog genoeg tijd om herstelschade te gaan starten maar een lekker begin was het niet. Kort hierna begon de blessuregolf voor Hamstring United. Strooipiet Stolk had bij het uitschieten van een bal iets verkeerds gedaan en moest er direct uit met een ogenschijnlijk zware blessure.  Gelukkig was Pim er helemaal klaar voor om in te vallen. “ Ik roep al weken dat die Stolk er geen klote van kan, maar de trainer geeft hem keer op keer de voorkeur. Ik zal laten zien wie er inhoort” aldus Pappa Pim.
Niet veel later gebeurde er iets bijzonder opmerkelijks. Een schot van een van ons zou naast zijn gegaan, ware het niet dat een van de tegenstanders dit ietwat vreemd inschatte en een handsbal maakte. Penalty. Nick liep erg ijverig naar de bal. Even sloop de angst in de ploeg. Niemand was natuurlijk vergeten dat Nick tijdens de Gepencup afgelopen mei bijna zijn ploeg eruit had geschoten door een penal te missen. Gelukkig was die nu meer succesvol en schoot feilloos de 1-1 binnen. Hierna kregen we wat meer grip op het middenveld en was er meer controle. Wat tot een paar kansjes leiden. Onderandere een kopbal voor Olie die voorlangs ging en een schot van Axel dat ruim over zoefde.  Gelukkig werd het goede spel beloond ban de laatste minuten en na een mooie aanval over rechts volgde en er een mooie pass op GoodOldOlie die met rechts(!!)keurig binnenschoot in de korte hoek.  Hierna volgende de volgende blessure. Dit keer was het Nick die naar de hamstring greep. Of naar zijn tanden maar daar bestond een hoop twijfel over. Hoe dan ook de Gnoe moest zich opmaken voor een lange invalbeurt.  Gelukkig was het hierna vrij snel rust want ook kilometervreter Dicky. Ook hij heeft last van een hamstring blessure. Niets blijft ons bespaard vandaag zo was de conclusie.
De tweede helft begon. Langzaam stroomde de zijkant vol met onze hondstrouwe supporters die ons wederom door deze moeilijke periode hielpen.  De Gnoe had er duidelijk zin in de tweede helft. Met een aantal sterke acties en mooie solo’s schoot hij op sierlijke wijze door de defensie. Helaas kon hij het niet belonen met een goal tot na een kwartier na rust hij wederom een prachtige solo in petto had en de hardwerkende en sleurende Johan naast hem zag vrijstaan en keurig de bal aflegde op onze ervaren spits, die dit buitenkansje uiteraard niet onbenut liet. 3-1.
Dit voetbalde een stuk fijner. Tot in de 75e minuut het noodlot dan toch echt toesloeg. De muur van vlees had ook een hamstring blessure opgelopen. Even was er een hoop rumoer langs de kant. “ Bijk geblesseerd? Hoe kan dat? Zou de muur van vlees dan wel pezen en spieren bevatten? “ waren de reacties. Zou dan onze spelverdeler/sterkhouder ook een zware blessure hebben. Een aantal supporters barsten in tranen uit. De meeste van vreugde enkele van verdriet. “ Als zon speler een aantal weken eruit is, verpest je de titel. Zonder hem is Dubbeldam 3 niets waard.” Aldus een huilende Ries van Andel.
“ Diep en diep triest” stond Ron de Bruijn zijn vriend bij.
Gelukkig was Moldinho bereid in te vallen bij Dubbeldam 3. Onder luid gejuich van zijn team Dubbeldam OCHO kwam hij binnen de lijnen. Bij ieder balcontact waren zijn supporters uitzinnig. Het gaf hem duidelijk vleugels. Hij verloor nu maar 7 keer de bal per 10 minuten. Het gaf hem duidelijk vertrouwen. Een kwartiertje voor tijd kwam er opnieuw een teleurstelling: De Gnoe was ook niet meer in staat verder te spelen. “ Ik denk dat mijn heup gebroken is, ik heb er gewoon gnoeg van. “ was de reactie van de Gnoe.  Gelukkig was Tak in staat in te vallen en zodoende hadden we alle wissels gebruikt.
De wedstrijd liep wat gezapig door en beiden partijen hadden zich neergelegd bij deze uitslag. Behalve Jaapie Uilenbril die had nog iets moois in zijn gokje zitten, na een fraaie actie kwam die een op een met de keeper en faalfde niet. 4-1. De scheids floot voor de wedstrijd en gek genoeg kon de Gnoe er nog een sprint uittrekken richting de bar.” Als het om bier gaat voel ik geen pijn”, legde hij uit.
Een keurige uitslag tegen de nummer 2 van de competitie. De feiten : 7-21. Soeteman maakt weer een blunder, 5 man geblesseerd uitgevallen Een hoop supporters die ons weer naar de overwinning hebben geschreeuwd. Al met al een bewogen zondagje aan de Schenkeldijk.  Komende zondag weer tegen de nummer 2. Dit keer is dat Unitas’30. 10:30 spelen we dus mocht u zich vervelen en zin hebben in een doldwaas ochtendje voor humor en vertier, kom dan gerust kijken.
En anders tot de volgende thuiswedstrijd!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
26/1112:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 34Win
Rood Wit W 31Loss

Dubbeldam 3

Pim Sterrenburg Middenvelder
Michel Nainggolan Aanvaller
Dennis Wols Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Axel Bruystens Middenvelder
Koen van Kalkeren
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Patrick Stolk Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Rory Willemstijn Middenvelder
  4 1

Rood Wit W 3

Goals
4
0
Assists
1
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

4 - 112:00
Dubbeldam 3
  Rood Wit W 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland