vs

Samenvatting

Afgelopen zondag aan de Schenkeldijk was het weer zover het sterrenteam mocht weer aantreden. Deze week stond de streekderby op het programma. Aan de twee teams te zien leek het meer op een interland maar dat geheel terzijde. We hadden nog nooit tegen deze tegenstander gespeeld dus wisten niet wat we voetballend moesten verwachten. Maar zoals de meeste statistieken zullen deze ook niet liegen en gezien het feit dat IFC niet al te hoog staat zou dit op voorhand een neembare vesting moeten zijn.
Zou je zeggen…Maar zaterdag kwam er nieuws. Slecht nieuws. Nick melden ons dat waterdrager, spelverdeler, koning ingooi, balvirtuoos en bovenal de natuurlijk leider en steun voor de mindere Koentje Kampioentje niet mee kon doen wegens een sleurende knieblessure. Hoe nu verder. Ook Patrick Stolk zat met zijn in het haar. “ Hoe moet dit nu verder? Wie gaat nu de lijnen uitzetten? Ik heb geen idee waar ik moet lopen en hoe ik een bal moet raken zonder KampiKoentje” aldus Blikkie XXL.
We moesten toch verder en ondanks de lichte vorst in de grond en dit treurige nieuws werd er toch besloten om te voetballen. Ook miste we Robben Willemstijn. Die was de hele week ziek geweest en kon hierdoor niet spelen. “ Zo ziek als ik was gun je niemand, onmenselijke pijnen heb ik moeten doorstaan, iedereen die mij kent weet dat ik een training of wedstrijd niet zomaar oversla, aldus El Moesoe. “ Ik lag op bed met zeker 38,2”. “ Dan moet je niet spelen hoor, vind het al knap dat je dan nog komt, vulde Reinier hem aan.
Reinier, hoor ik u denken, is dat niet die laatste man van Dubbeldam 3? Opzich, lieve lezers heeft u daar gelijk in maar Reinier koos ervoor om met Dubbeldam 2 mee te doen. Na alles wat wij voor hem betekend hebben kiest die toch voor Dubbeldam 2. Het was klap op klap die we te verwerken kregen. De Gnoe Senior wist bij Reinier de juiste snaar te raken en zo waren wij onze flegmatische laatste man kwijt.
Noot van de redactie: Grote klasse van Reinier dat hij altijd paraat staat om zijn club te helpen en altijd klaar staat om andere teams te helpen. ( zeg dit maar niet tegen hem anders gaat die naast zijn schoenen lopen en 2 wappies per wedstrijd is wel genoeg)
Na al deze teleurstellingen te hebben verwerkt werd de opstelling bekend gemaakt door onze leider/ivoorzitter. Die er op carnavalsfotos uitzag als een soort kruising van Poltergeist en een aangerande lama met lepra dus wij waren benieuwd of die weer weldenkend was.
De volgende 11 kanjers werden de wei in gestuurd:
Soeteman op goal, achterin moest alleskunner Dick van der Net linksachterin Koentje doen vergeten en stonden Stolk en Jeroen centraal en Jesper “golden star” stond rechtsback. Op het middenveld stonden Michel, Axel, Stefan, Takkie en Nick. In de spits stond “Jo the Snow” Bruijstens .
We hadden al vrij snel door dat de tegenstander er niks van kon. Deze zin had overigens van zowel Dubbeldam als wel van IFC kunnen komen. Het was een ongekend dramatisch schouwspel. Na de vorige wedstrijd dacht iedereen dat het niet slechter kon. Dat leek als een soort ambitieus plan de Dubbeldam koppies in te zijn gekomen en we wilde het tegendeel bewijzen. De een na de andere slechte pass volgde elkaar op en IFC deelde vrolijk mee in de malaise met als hoogtepunt hun linksback en tevens aanvoerder. Die had werkelijk geen idee dat een bal rond was en hoe je dat ding moest raken. Hetgeen een aanvoerders dingetje leek te zijn. Onze captain voelde zich als een jaws op het droge. De eerste 15 balcontacten waren allemaal even slecht. Nee, das niet waar. De een was nog slechter dan de ander. De carnaval had zijn benen nog niet verlaten. Barry Balverlies werd er dan ook luidruchtig gescandeerd vanaf de zijkant.
“ Ik heb veel slechte wedstrijden gezien maar deze staat zeker in de top tien.” Zei dick de boeff, die wederom uitblonk door afwezigheid langs de lijn(als vlagger dan) “ Ik vind het niet zo heel slecht, maar ik heb mezelf als referentiekader” zegt oppersupporter Ries van Andel.
Over de wedstrijd zelf kunnen we dus eigenlijk wederom weer heel kort zijn.

 • Het was niet om aan te gluren
 • Stefan scoorde naar eigen zeggen 2x maar 1 was een eigen goal
 • Er is niet een keer vaker dan 4x overgespeeld
 • Die gasten konden er gelukkig nog minder van
 • Jesper heeft met een schwalbe nog geprobeerd de scheids de misleiden maar die trapte er gelukkig niet in. “ Ik ben geen scheidsrechter die zomaar penals geeft en zeker niet aan gasten die de boel proberen te sodemieteren” waren de vermoedelijke woorden van de scheidsrechter. Fonetisch gezien kwam er namelijk dit uit” Rtns ghtye al hr twp schsrchtr di zmr pnl gft”.
 • Tak scoorde nog een eigen goal.
 • Hij Heeft met een eigen goal zijn wedstrijd uitstekend samengevat. Hij wil wel maar kan eigenlijk niks meer.

Er waren nog wel een aantal positieve punten te melden. Zo maakte onze aanvoerder nog een vrije trap. Een stilliggende bal weet die dus wel op waarde te schatten. Hulde voor Barry Balverlies alias Penicillinickie. Ook was de Gnoe weer actief na zijn ongekend zware blessure van de vorige wedstrijd. “ Het is algemeen bekend dat een Gnoe redelijk snel hersteld, en de lange trektochten hebben mij zeker goed gedaan.” Jammer dat ik van de 4 acties weer 4 keer wordt neergeschopt. “ aldus Dennis.

Michel No-Coins-Lan was ook aanwezig ondanks dat die 4 bier en een Jagermeister op had. Een prestatie van weleer. “ Ik heb alles gegeven,(behalve een goede bal(red)) maar kon helaas niet mijn stempel drukken.” Was de haarfijne analyse van onze TurboPinda.
Verder kunnen we eigenlijk alleen maar een heldere korte analyse maken;
Drie punten dichterbij de titel. Geen blessures opgelopen. Ja, dat zou je zeggen. Maar zoals we van de Gnoe gewend zijn heeft zijn trektochten ook na de wedstrijd voortgezet. En anders als onze Jeppie heeft Dennisie nooit danslessen mogen genieten. Maar gedurende de tocht in de stad heeft die toch een ernstige blessure opgelopen na het uitvoeren van een dansmove. “ Snap er niks van, deze move ging zo goed in de laatste uitzending van het Gnoeienmeer(zie foto).” Aldus de Gnoe. “ Nu is het een kwestie van afwachten en hopen dat er niks gebroken is”.
We zullen u uiteraard op de hoogte houden van het laatste nieuws. Volgende week wacht er weer een belangrijke wedstrijd. Virtus uit. Dus wij zouden graag alle supporters van harte willen uitnodigen om hier bij te zijn. We kunnen natuurlijk alle steun gebruiken in deze cruciale fase van de competitie. Hopelijk tot zondag en anders de week erna aan de schenkeldijk!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
18/0212:004e klasse2017 - 2018

Ground

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland

Resultaten

ClubDoelpunten
Dubbeldam 33
IFC 31

Dubbeldam 3

Michel Nainggolan Aanvaller
Dennis Wols Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Axel Bruystens Middenvelder
Koen van Kalkeren
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Patrick Stolk Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

3 - 112:00
Dubbeldam 3
  IFC 3

    KO FT