Samenvatting

Het was alweer de laatste wedstrijd van het seizoen afgelopen zondag. Het seizoen zit er alweer op. Een nette derde plaats was al veilig gesteld dus er was weinig meer om voor te spelen behalve natuurlijk de eer. En het verslag. De tegenstander vandaag was de hekkensluiter dus we waren aan onze stand verplicht om de 3 punten aan de Schenkeldijk te houden. En we speelde op het hoofdveld. Met een zonnetje erbij kon deze ochtend/middag bijna niet meer misgaan. 

Er was een hele ontspannen voorbereiding bij de mannen van het sterrenteam. Een nagenoeg voltallige selectie was opgetrommeld om de laatste wedstrijd tot een goed einde te gaan brengen. Ook Stanley Booy was hierbij aanwezig. Een risico opzich maar El Patron durfde het vandaag wel aan. Alleen De Gnoe kon er vandaag helaas niet bij zijn. “Ik kan niet meer het risico nemen om mee te doen. Ik wordt elke week speler van de week. Ik Kan niet meer normaal over straat. Dan maar helemaal niet komen en alle risico’s vermijden”, waren de woorden van de Gnoe. Ook bleek in de warming-up dat Danny nog steeds niet fit genoeg was om te starten dus we hadden weer een keepersprobleem. Gelukkig was Jesper nog licht geblesseerd door de training van donderdag. Rocco pakte de bal van Jesper af maar in zijn val kwam die ongelukkig terecht. Jesper zag dit voorval echter iets anders.” Rocco loopt me al weken te zoeken en te trappen. Het begint steeds ziekere vormen aan te nemen, die jongen is net zo gek als dat die grijs is. Knettergek dus!” was Jesper zijn relaas. Hoe dan ook hij was gelukkig niet wedstrijdfit en kon dus niet in de goal starten. Een zichtvan verlichting galmde over sportpark Schenkeldijk. De enige die teleurgesteld waren over deze situatie was de tegenstander. Ook Gokinho ontbrak. Die heeft zich de laatste weken bij ons dermate in de kijker weten te spelen dat de trainer van Dubbeldam 1 niet meer om hem heen kon en hem meenam voor de nacompetitiewedstrijd van het eerste. Klasse gedaan Gokinho!

Gelukkig was Ferdy wel fit genoeg om in de goal plaats te nemen en zo starten we met de volgende 11: Ferdy in de goal dus, achterin Rocco, Stolk Jeroen en Martin op het middenveld Axel, Dick, Nick, Tak en Olie en in de spits Johan.

De wedstrijd begon zoals we hadden verwacht. We hadden 90% balbezit en legde de tegenstander de wil op en creëerde wederom veel kansen. Een schot van Johan ging net over en ook Olie en Nick wisten net het netje niet te vinden. Na een minuut of 20 wist Dicky een goede bal op tak te geven die bij de 2e paal Olie helemaal vrij zag staan en deze miste niet en kopte fraai binnen. 1-0 Niet veel later was het weer GoodOldOlie die de trekker overhaalde na een heerlijke steekpass van el Patron. Hierna was de ban wel gebroken en de tegenstander had nu helemaal niks meer in te brengen. Ferdy heeft, in tegenstelling tot Jesper, wel een aantal reddingen moeten verrichten en deed dit dan ook met verve. Een uitstekende doelman is dan toch wel een verrijking voor je team. Stolkie had weer genoeg pass-tegoed op zijn rechter staan en strooide als vanouds met de ene na de andere heerlijke pass. Helaas meestal op Axel dus er gebeurde niet veel mee maar de passes waren om van te watertanden. Gelukkig niet door Nick die zet zijn tanden meestal liever een stuk hout. Dat geheel terzijde. Axel wist wel met een droge knal van 20 meter de stand op 3-0 te zetten maar wel met een beetje medewerking van de Etten-Leurse Jesper die ook niet al te veel ballen tegenhield. Toen even later Olie ook nog zijn derde mocht maken was het jongensboekje compleet. Drie keer scoren in je laatste wedstrijd (althans dat zegt Olie ) in een helft dat is natuurlijk een droom die uitkomt. “Hier kan je alleen maar van dromen. Mijn 4e afscheid inmiddels bij Dubbeldam maar dit went nooit hoor. Genieten!” aldus Olie. In de rust werd er vooral heel veel water gedronken en gezocht naar adem door de meeste spelers.

Stefan was nog zo ontdaan van zijn reserverol van vorige week dat die deze week zich helemaal niet heeft aangekleed. ” Als ik me wel omkleed sta ik ook wissel, kan ik net zo goed niet omkleden” waren de woorden van Stefan. ” Ik zeg je eerlijk dat het pijn doet. Voetbal is mijn leven. Maar als El Patron er een persoonlijke vete van wil maken moet ik misschien maar eens elders gaan kijken, ik heb genoeg aanbiedingen” vertelt Stefan. Hoek, IJsselmeervogels, Barca en Raptim willen mij allemaal vastleggen. Dat zegt genoeg lijkt mij, aldus Stefan Missi.

De tweede helft dus ook geen Legendarische nummer 14 binnen de lijnen maar wel onze puntenpakker Stanley. Als dat maar goed gaat, de marge is immers nog maar 4. Ik heb het nog niet in andere verslagen aangehaald maar Stanley heeft nog niet gewonnen dit seizoen. Alleen een aantal gelijke spelletjes. Dit even voor jullie informatie. Hij kwam in de spits te staan om ieder risico te vermijden. Hij begon nog even op de bank want ook Johan speelde zijn (zegt hij) laatste wedstrijd en zou wel mooi zijn als die dat winnend kon afsluiten. En ook dit jongensboek kan de schappen in. Nick dribbelde op gigantische snelheid de 16 in en zag Johan” Het scheermes” Bruijstens helemaal vrij staan. Hij nam de bal aan, draaide in een weerzinwekkend tempo om zijn as. Het leek een beetje op een aangereden kangaroe met lepra en hooikoorts maar toen het zover was en hij de 180 graden had overbrugd schoot die de bal keurig in de verre hoek. Hij is het nog niet verleerd. Onze Superspits. Wederom een jongensboek.” Ik kan wel huilen zegt Johan”, dit is waar je die 44 jaar naar toe hebt gewerkt. En als het dan zover is en je mag die goal zo aërodynamisch binnenknallen valt er een last van je schouder. Nee, dit ga ik niet snel vergeten. Althans niet tot de Alzheimer echt toeslaat tenminste, aldus Johan. 5-0 dus!

Het was zover. Dit verslag wordt toch nog spannend hoor ik u denken. Stanley ” zero points” Booy komt het veld in voor Johan. De tegenstander begon ook meer en meer te schreeuwen en kregen nog dat laatste vleugje vertrouwen. Zou het dat toch…En zeker toen onze komische duo achterin Hakkie en Kappie nog een paar acts eruit toverde. Als twee volleerde Grimaldi’s werd er gekapt, gedraaid en pogingen te hakjes gedaan. met wisselende successen. Gelukkig niet met erge gevolgen. Er werden nog de nodige kansen gemist en toen gebeurde er iets wart voor altijd de boeken in gaat als redelijk bizar. Gaat u er even goed voor zitten, pak een zakje chips en een glaasje cola want dit is wel een verhaal. Stanley Booij kwam zag en overwon. Alle vooroordelen en statistieken veegde die van tafel. Als een bronstige panter vloog die over het veld en maakte die een ongekend gretige indruk. Ja Stefan zo kan het ook. De elegantie combineren aan werklust en souplesse. Puur genieten Stanley. En dat was niet alles. Dit alles bekroonde hij op magistrale wijze. Met een DOELPUNT! niet meer langer de schlemiel maar de held. De 6-0 schoot die binnen alsof die nooit anders gedaan heeft. Iedereen die erbij was zal hier met kippenvel en euforische gevoelens aan terugdenken. 3 juni 2018. Het is zo’n datum waarvan ze ooit gaan vragen weet je nog waar je was toen Stanley de zesde goal maakte. Het was zo’n dag! De scheids had ook geen hoop meer op nog iets mooiers dan dit en floot maar snel af.

Na de wedstrijd werden Johan en Olie nog bedankt voor hun bewezen diensten en kregen namens de selectie beiden een bal aangeboden met alle namen erop. Een trofee die ze hun hele leven niet zullen vergeten. We hebben Axel nog de rest van de ballen aangeboden als hij ook zal stoppen, maar helaas heeft die deze optie niet benut.

Hoe dan ook het was een meer dan leuk jaar met allerlei leuke en spannende ervaringen. Ups en Downs uiteraard maar altijd met ontzettend veel plezier. Ik wil van deze plek ook alle supporters bedanken voor de steun en het uitlachen. En volgend seizoen gaan we gewoon weer verder en hopen jullie dan weer allemaal te mogen voorzien van een aantal fantastische voetbalmomenten. Voor nu wens ik jullie allen een fijne zomer en tot het nieuwe seizoen!

Dubbeldam 31

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
03/0612:004e klasse2017 - 2018

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 36Win
DSE 30Loss

Dubbeldam 3

Martin Bernhart Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Rocco Bootsma Verdediger
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Axel Bruystens Middenvelder
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Patrick Stolk Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Erik Jan Tak Middenvelder
Reinier Wapperom Verdediger
Stanley Booy Middenvelder
  6 3

DSE 3

Goals
6
0
Assists
3
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

6 - 012:00
Dubbeldam 3
  DSE 3

    KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland