vs

Samenvatting

Zondag 5 november was het weer zover. Matchday. De belangrijkste en leukste dag van de week voor het sterrenensemble.
Helaas niet voor uw razende reporter… Om daar dieper op in te gaan neem ik u even mee naar afgelopen donderdag avond. Het leek een doodgewone trainingsavond te worden voor de mannen van Dubbeldam 3, 15 man sterk gaven acte de precense en dus kon een heerlijke partij beginnen. Helaas werd dit na een kleine 10 minuten uw verslaggever fataal. Rocco zeker weer? hoor ik u denken, of de muur van vlees heeft je gepakt zeker? waren de logische reacties. Maar  niets is minder waar.
De ogenschijnlijk sympathieke, goed uitziende spits  Johan Bruijstens blijkt een wolf in schaapskleren. En wat voor wolf. Een bloeddorstige wolf. Snap steeds meer dat hij zijn zoon Vince heeft genoemd want hij is gewoon fan van Vinnie Jones , zo bleek. Wat er precies gebeurde was onduidelijk maar duidelijk was wel dat Johan het boekje ver en ver te buiten ging met deze charge waardoor ondergetekende een aantal weken moet toekijken. Wat opzich voor een verslaggever geen verkeerde positie is maar dat terzijde. Het verbaasde een ieder. Het doet me wel deugd dat de club hem voor 12 wedstrijden heeft geschorst, en als de tuchtcommissie van de KNVB er nog 20 bovenop doet zal niemand verbaasd zijn denk ik. Als je op zon manier een carriere wil kapot maken heb je niks op een voetbalveld te zoeken.
Nu dan over naar de orde van de dag. We missen dus Tak vandaag maar daarvoor in de plaats is de Gnoe weer terug en ook Pat-blik Stolk was weer bereid gevonden ons te versterken.Er waren geen marathons, Jeu-de-Boulles toernooien of wijnproeverijen in de buurt dus Gebrsewappie was er bij.
Ook de Gnoe maakte een erg fitte indruk, een iets te fitte indruk voor de mensen om hem heen. De vermoedens bestaan dat die in China een verkeerd gerechtje heeft besteld want de Gnoe was drukker dan ooit. De gnoe trok een paar sprints om te kijken of die fit genoeg was. Na 3 sprints kwam die er achter dat er met zijn hamstring niks mis is maar dat die snel een infuus nodig had.
We begonnen met de volgende elf: Cleansheet Soeteman in de goal, achterin: Jeroen, Stolk, Reinier en Koen: Middenveld: Stefan, Dick vd Net, Nick willemstijn en Olie en Jesper met als spits Johan. De wedstrijd begon vrij gemakkelijk en als snel werd duidelijk dat er veel tijd en ruimte werd gegund door onze tegenstander en we dus rustig konden proberen te voetballen. Met nog wel wat slordige passes waren we toch duidelijk de bovenliggende partij. al vrij snel kwamen er ook wat kansen wat uiteindelijk de 1-0 opleverde. Nick draaide fraai weg van zijn tegenstander en schoot de bal onberispelijk tegen de touwen. ” Knap dat die scoorde, zeker gezien het feit dat die grotetandenkoorts heeft” zegt de Gnoe langs de kant nog altijd bijkomend van die 3 sprints van 13 minuten geleden. De wedstrijd verliep verder vrij gezapig en op 1 goede redding van Soeteman was er weinig gevaar voor onze goal en speelde het meeste zich af voor de goal van Beek vooruit, op een foute steek bal of 8 van nick na werd er redelijk getikt en zo kwam ook de 2-0 op naam van Jongens-betaal-ff-tikkie Nikkie. Een vrije trap die zacht laag slap langs de muur ( waar de keeper keurig achter bleef staan) werd gepromoveerd tot doelpunt toen de keeper ook nog over de bal heen dook. Er volgde nog een mooi schot van Wijnier Gebrsewappie die de eerste helft nog een beetje marathon in de benen had, die van een meter of 40 met zijn binnenkant op het doel wilde schieten. De bal werd halverwege geblokkeerd anders had die misschien zeker wel de achterlijn gehaald. Een ongelooflijk harde vrije trap van Stolk werd door de keeper gepakt, niet veel later was het weer Nick die een mooie bal met links in de verre hoek mikte en de 3-0 was een feit. Verder moeten we even vermelden dat Jesper 2 kansen om zeep heeft geholpen maar daar heft die vast een heel goed excuus voor, mocht u hem zien op de club vraag er gerust even naar. Het rustsignaal klonk.
In de rust gebeurde er nog iets merkswaardig. Eigenlijk was volgens de taktische plannen van de trainer het de bedoeling om Wijnier er uit te halen maar Jesper stak hier een stokje voor. ” Als je die jongen nu wisselt breek je hem mentaal. Hij heeft al 7 maanden niet gevoetbald, wat niet te zien was ook  de eerste helft, zie het als liefdadigheid”, was Jespers uitleg. Verder waren er nog 2 wissels, De gnoe kwam Olie vervangen en Ferdy kwam er in voor Johan.
De tweede helft begon zoals de eerste eindigde de mannen uit Prinsenbeek hadden er zichtbaar niet al teveel meer zin in en de linksback besloot dan ook de bal een Nick te geven die zodoende heel makkelijk zijn vierde goal van de dag kon aantekenen. Heel snel hierna volgde ook de vijfde treffers van de middag. Na een lange bal van Jeroen die werd gemist door een van de prutsers achterin bij Beek Vooruit en De Gnoe pikt hem goed op en ziet Michel vrijstaan die hem makkelijk kan binnenschieten. De gnoe had er duidelijk zin in deze fase en als een dartelende Gnoe ging hij keer op keer door de verdediging heen en wist zodoende ook de 6-0 te scoren. Op een kleine botsing na( Waar die uiteraard niets aan kon doen) met de keeper gebeurde er niet zoveel meer. ” Die gozer noemt mij een wandelende klodder mayonaise, dat moet je niet doen bij Dennisie” was zijn respijt.
Pat-blikkie Stolk liep weer als vanouds te strooien met de een na de andere bal. Leuk te zien dat hij zich zo kan optrekken aan het niveau van Koen. ” Ik heb best hoog gespeeld maar een talent als Koen zie je maar zelden, jammer dat dat niet altijd erkend wordt maar ben blij dat ik ondanks mijn 38 jaar nog iedere wedstrijd van hem kan leren”  aldus paashaas Stolk. Ook Ferdy maakte nog een doelpunt in de slotfase van die duel. De vlagger probeerde nog te vlaggen maar de scheidsrechter negeerde het en zodoende eindigde de wedstrijd in 7-0. Een klinkende overwinning voor het sterrenensemble.
Langs de kant waren er weer vele supporters gekomen, die ondanks de erbarmelijke omstandigheden toch bleven staan om hun ploegie te steunen waar nodig. Of zou dat komen omdat Patrick de Kiviet binnen zat dat iedereen buiten bleef? Hoe dan ook grote klasse mannen en vrouwen! Zondag spelen we weer thuis dit keer tegen Victoria 03, dus we rekenen we weer op alle supporters. Tot zondag!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
05/1112:004e klasse2017 - 2018

Ground

Sportpark Schenkeldijk
Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland

Resultaten

ClubDoelpunten
Dubbeldam 37
Beek Vooruit 40

Dubbeldam 3

Reinier Wapperom Verdediger
Michel Nainggolan Aanvaller
Dennis Wols Aanvaller
Danny Soeteman Keeper
Jeroen Burgers Verdediger
Koen van Kalkeren
Johan Bruystens Aanvaller
Nick Willemstijn Middenvelder
Dick van der Net Middenvelder
Stefan de Meyer Middenvelder
Marco Olierhoek Aanvaller
Ferdy Overduin Middenvelder
Patrick Stolk Verdediger
Jesper de Bruyn Verdediger
Rory Willemstijn Middenvelder
Goals
7
0
Assists
1
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

7 - 012:00
Dubbeldam 3
    Beek Vooruit 4

        KO FT