Samenvatting

Met nog twee wedstrijden te spelen is ons tweede Zondagelftal op kampioenskoers en dit is natuurlijk een mooie aanleiding voor uw verslaggever om eens te gaan kijken bij deze mannen. Natuurlijk speelt dit wereldelftal op het hoofdveld en als uw verslaggever aankomt, worden de spelers net het veld afgestuurd, omdat ze dezelfde kleur sokken als hun tegenstander aanhebben. Omdat DIA speelt in een kleur shirt dat lijkt op de partybus van Arie Bijker is dit geen overbodige luxe en zo lukt het zelfs uw verslaggever om onze mannen te onderscheiden van hun Brabantse tegenstanders. Met prachtige groene sokken staan onze mannen dan ook op het veld.

Om ervoor te zorgen dat er vandaag een waarheidsgetrouw verslag van deze wedstrijd op papier komt, zoekt uw verslaggever iemand op met verstand van zaken en zo staat hij de hele wedstrijd naast Hans Schellenbach, vader van onze aanvoerder Robert Schellenbach. Mocht er een naam niet goed gespeld zijn, ligt dit zeker niet aan Hans, maar de opstelling aan het begin van de wedstrijd is: Rumo van Oosten, Pieter Bosua, John van den Broek, Rob Kanters, Thawin de Lange, Kjeld Koster, Robert Schellenbach, Jordy Wouters, Sjoerd Boutens, Sjors Volders en Michel van Pelt.

Op de bank zit bijna nog een heel elftal; vandaag had trainer Dennis Wols de beschikking over maar liefst 21 spelers; een ongekende luxe. Dennis is dit jaar de trainer van het elftal dat met zoveel succes in deze competitie voetbalt. Om de trainer te ondersteunen zijn er maar liefst twee begeleiders nodig: Ron de Bruyn en Bart Boutens. Vandaag zit ook Joey op de bank, natuurlijk niet als reservespeler, maar als onze onvolprezen verzorger. Langs de lijn is het Gerard Noordhoek die gewapend met vlag moet zorgen voor het betrappen van tegenstanders op buitenspel.

We zijn er klaar voor en onze spelers overduidelijk ook. De klok staat nog maar net op één minuut als Sjoerd de bal al op de lat legt en dit is het begin van een festival van gemiste kansen. Niet dat dit heel erg is, de lente is eindelijk begonnen en het is meer dan goed toeven langs de lijn. In de zon is het bijna zomers en alleen de nog wat frisse wind zorgt voor enige verkoeling.

Dennis zit op een stoel naast de dug-out; dit is alleszins te begrijpen, omdat super-sub Patrick de Kievit heerlijk op het bankje ligt. Hij is vandaag niet te horen en pas na afloop van de wedstrijd zien de supporters hem op het gras lopen. Als een van de spelers van DIA geblesseerd op de grond ligt, regelt Dennis even dat de verzorger van DIA aan komt snellen. In het eerste kwartier is het voetbal nog wat ongecontroleerd, geen van de ploegen is veel sterker en het eerste doelpunt is exemplarisch voor de wedstrijd. Een waarschijnlijk niet zo bedoelde voorzet van Michel wordt door Sjors hard ingeschoten.

Even later is het weer Sjors, die na een perfecte voorzet de bal naast tikt. DIA heeft in de hele eerste helft eigenlijk maar een kans en dit is precies het aantal gele kaarten dat vandaag wordt gegeven. Het is Michel die na opmerkingen op de scheidsrechter zorgt voor dit unieke feit. De spelers van DIA willen ook dat Sjors een gele kaart krijgt; hij mist in een duel de bal en hij lijkt een speler van DIA te raken. Hans mompelt dat als Sjors de intentie heeft om iemand te raken, hij ook echt iemand raakt. Vlak voor het rustsignaal zien we een mooie assist van Pieter op Sjors; de aanname is briljant, het doelpunt mooi en zo gaan we met 2-0 rusten.

In de tweede helft probeert DIA wanhopig te gaan voetballen, maar het is Dubbeldam dat de eerste echte kans krijgt. Naast missers voor open doel staat ook de paal nog in de weg en als in de 52e minuut DIA vanuit het niets scoort, lijkt het opeens nog spannend te gaan worden. Dubbeldam moet zeker nog een keer scoren om te voorkomen dat ze tegen een onverdiend gelijkspel oplopen, maar ze gaan vooral door met het missen van de mooiste kansen. Een perfecte voorzet gaat voorlangs en wordt door twee aanvallers van ons gemist.

Direct na deze gemiste kans gaat Dennis beginnen met wisselen. Alle vijf de invalbeurten worden benut en zo zien we ook Joey Gooshouwer, Stan van Pelt, Johan Kiele, Ricardo Arkes en Mitch Klijn het veld inkomen. Pas in de 66e minuut wordt er gescoord uit een vrije trap van Dubbeldam. Robert staat in de buurt, maar het lijkt er vooral op dat een speler van DIA de bal als laatste raakt. Dennis staat als enige te juichen en roept hard over het veld dat de spelers best wat meer enthousiast mogen zijn: “Juichen mag, jongens.”

En Dennis heeft gelijk; met dit doelpunt is het verschil gemaakt. Als even later Robert de bal briljant op Sjors speelt, zorgt onze spits met een hard schot voor de 4-1 en mag hij even later met een hattrick op zijn naam het veld af. Zijn we bij de Zondag 1 gewend dat Sjors invalt, nu zijn we getuige van een originele Volderuit. In de 76e minuut is het Robert die nu overduidelijk wel scoort, al probeert Joris Booij stug vol te houden dat ook dit een eigen doelpunt is. Invaller Mitch zorgt met een gruwelijk schot van afstand voor de einduitslag van 6-1. Het is Rumo die met een prachtige redding ervoor zorgt dat deze uitslag ook echt op het wedstrijdformulier komt te staan.

Zo heeft Zondag 2 gedaan wat ze moesten doen. Het is wachten op de uitslagen van Beek Vooruit en Terheijden. Normaal gesproken zullen zij hun wedstrijden winnen en is het volgende week behalve Moederdag ook Zondag 2-dag.

Alle wedstrijden worden dan om 12:00 gespeeld en hoewel Dubbeldam uit speelt, hoeven onze helden het eiland niet af. We spelen dan tegen RCD, dus eigenlijk gewoon een beetje thuis. Iedereen kan dus gewoon bij Zondag 2 en Zondag 1 gaan kijken. Laten we onze mannen naar het kampioenschap schreeuwen!

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
01/0511:00reserve 2e klasse2015 -2016

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 26Win
DIA 21Loss

Dubbeldam 2

DIA 2

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

6 - 111:00
Dubbeldam 2
  DIA 2

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland