Samenvatting

Op zondag 23 september stond voor VVR de uitwedstrijd tegen Dubbeldam op het programma. Eerder die dag had het tweede elftal van VVR het goede voorbeeld gegeven door het tweede elftal van Dubbeldam met 1-2 te verslaan. Een goed voorbeeld doet goed volgen luidt een oud gezegde: VVR won met 0-4.

De doelstellingen voor VVR waren duidelijk vooraf de wedstrijd: er moest gewonnen worden. VVR begon dan ook goed aan de wedstrijd en dwong binnen 10 minuten al diverse goede kansen af. Zo kon Tymo vrij op de keeper aflopen na een foute inspeelpass van de goalie, helaas ging de bal rakelings naast. Niet veel later ging Robert goed door en legde hij de bal terug op de inkomende Jolan die zijn schot geblokt zag worden door de verdediging. Na wéér goed doorjagen van de voorhoede kon opnieuw Tymo op de keeper af, ditmaal werd hij gehaakt en zo kreeg VVR na een kwartier terecht een penalty. Specialist Jan wist hier wel raad mee en schoot beheerst binnen: 0-1. Na deze goal een periode van weinig kansen. Dubbeldam kwam iets beter in de wedstrijd maar creeerde weinig kansen. De verdediging van VVR stond namelijk goed en gaf weinig weg aan de sterke spitsen van het thuisteam. Groot minpunt was wel het uitvallen van middenvelder Rico die weleens even uit de running kan zijn. Vijf minuten voor rust weer een opleving in de wedstrijd: Jolan ontsnapte aan zijn directe tegenstander en gaf Robert een niet te missen kans: 0-2. Twee minuten later stond het al 0-3. Na een goede uittrap van Jens kwam Jolan 1op1, zijn schot strandde bij de meegelopen Tymo die eenvoudig kon binnenkoppen: 0-3!

Na de rust was het voor VVR zaak om Dubbeldam niet terug in de wedstrijd te laten komen. Afgesproken werd om vooruit te blijven voetballen en druk op de bal te blijven geven. Dit lukte goed. Dubbeldam probeerde een treffer te forceren maar de verdediging van VVR kraakte niet. Het werd zelfs nog 0-4. De ingevallen Tobias schoot vanuit een lastige hoek knap op goal. De keeper kon hier nog redding op brengen maar was kansloos op de rebound van Tymo. Hierna gaf Dubbeldam de moed op en kon VVR de wedstrijd rustig uitspelen.

Kortom: een verdiende overwinning voor VVR wat eindelijk zijn kansen verzilverden. Volgende week de thuiswedstrijd tegen RSV waar hopelijk een vervolg kan worden gegeven aan deze overwinning. Tot dan!!

Bron: VVR

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
23/0914:004e klasse2012 - 2013

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 10Loss
VVR 14Win

Dubbeldam 1

VVR 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 414:00
Dubbeldam 1
  VVR 1

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland