Samenvatting

Dubbeldam speelde vanmiddag op een zonovergoten sportpark Schenkeldijk tegen het eveneens laaggeklasseerde Unitas’30. Een belangrijke ontmoeting waarin grote belangen op het spel stonden.

Bij een overwinning blijft Dubbeldam ver weg van de directe degradatieplaatsen, maar een nederlaag brengt het degradatiespook erg dichtbij.

Vergeleken met de verloren stadsderby tegen EBOH kende de opstelling nogal wat wijzigingen.

Onze aanvoerder Rob Kanters keerde terug na twee wedstrijden schorsing en nam zijn vertrouwde plaats centraal achterin in. Diederik Jiskoot begon daardoor op de reservebank. Hier trof hij eveneens Arne van Weerden. Bart Boutens bleek voldoende hersteld om aan de wedstrijd te beginnen als linksback.

Ondanks een tik op de enkel tijdens de training kon ook Dennis Geschiere vanaf de aftrap aanwezig zijn. Hij nam de plaats in van de voor één wedstrijd geschorste Sjoerd Boutens.

Vanaf het eerste fluitsignaal speelde Dubbeldam naar voren. Een snel doelpunt zou het vertrouwen van de tegenstander in een goede afloop uiteen laten spatten.

Dubbeldam combineerde vaak goed op het middenveld, maar de voorzetten vanaf de flanken bereikten slechts zelden onze spits.

In de eerste tien minuten mocht Dubbeldam ook diverse corners nemen, maar het wil maar niet lukken om hieruit gevaarlijk te worden.

Alhoewel wij enkele spelers hebben met veel lengte, komen de ballen niet voor de goal.

Na een vrije trap van Rob Kanters lag de bal wel in de zestien maar in de kluts caramboleerde de bal net langs de verkeerde kant van de paal.

Unitas’30 kwam slechts zelden gevaarlijk over de middenlijn. Toch redde onze keeper Roy van der Linden zijn ploeg halverwege de eerste helft.

Een voorzet van Unitas’30 kwam gevaarlijk binnen onze zestien. De spits kon gemakkelijk binnenschuiven, maar trof een in goede vorm verkerende Roy van der Linden op zijn weg.

Dubbeldam verloor vaak de tweede bal waardoor zelden een periode druk gezet kon worden.

Wij kwamen dan ook niet verder dan enkele schoten van Dennis Geschiere en Rory Willemstijn.

Dennis Geschiere ging in het strafschopgebied iets te gemakkelijk naar de grond waardoor de scheidsrechter terecht niet voor een strafschop floot.

Een aanval van Unitas’30 werd onschadelijk gemaakt door een Dubbeldamsbeen waarna onze keeper de bal in zijn handen pakte.

De scheidsrechter besloot te fluiten voor een indirecte vrije trap op een paar meter van ons doel.

Maar wederom keerde Roy van der Linden uitstekend.

Net voor rust had Dubbeldam Unitas’30 een tik uit kunnen delen.

Een schot van Dennis Geschiere belandde voor de voeten van Charles de Vries.

Onze spits had het vizier niet op scherp en tikte de bal net naast de paal.

Na de onderbreking een zelfde spelbeeld. Dubbeldam bleef zoeken naar een opening in de afweer van Unitas’30.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
27/0314:002e klasse2010 - 2011

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 10Draw
Unitas’30 10Draw

Unitas’30 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 014:00
Dubbeldam 1
  Unitas’30 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland