Samenvatting

DORDRECHT . Even leek Dubbeldam gisteren op eigen veld op weg op naar een stunt. De voor lijfsbehoud knokkende ploeg van interim-trainer Leo van Steenis stond ruim een kwartier voor tijd nog met 1-0 voor tegen runner-up TSC uit Oosterhout. De gasten kwamen evenwel toch nog langszij.

De wedstrijd tussen Dubbeldam en TSC was zeker in het eerste bedrijf niet om aan te zien. TSC was de bovenliggende partij, was op het middenveld heer en meester, alleen een goede eindpass zat er niet in. De thuisploeg kwam niet eens aan een fatsoenlijke opbouw toe.

Voor de thee waren er dan ook slechts twee hoogtepunten te noteren. Kjeld Huveneers mocht namens de gasten alleen op de jonge Dubbeldam-doelman Roy van der Linden af. Zijn doelpoging zat tussen een schot en een voorzet in en verdween daardoor naast de voor hem verkeerde kant van de paal het doel. Aan de andere kant stond Charles de Vries oog in oog met TSC-keeper Robbert van Oorschot. Van Oorschot redde met zijn lichaam en in de rebound mikte De Vries naast.

Na rust hield Dubbeldam de organisatie achterin op orde, won veel meer duels op het middenveld en zette meer druk naar voren.

De beloning kwam in de 62ste minuut. Charles de Vries liep aan de rechterkant door op een kansloze pass, maar veroverde op pure wilskracht de bal op Lars Verwijst. Zijn pass kwam met een beetje geluk via het been van TSC-aanvoerder Jeffrey van Ginneken terecht bij Patrick de Kievit, die vervolgens direct uithaalde: 1-0.

Dubbeldam leek op weg naar een verrassende zege. Immers bleef TSC in aanvallend opzicht machteloos tegen het voor elke meter knokkende en zeer vroeg storende Dubbeldam. Eén klein foutje, balverlies op zo’n twintig meter van het doel, van spelbepaler Rob Kanters, had evenwel verstrekkende gevolgen. Nicky van Ooyen kreeg daardoor namens TSC de kans om vrij uit te halen. Van der Linden was kansloos op het schot dat via de binnenkant van de paal werd binnengeschoten: 1-1.

Beide ploegen kregen daarna nog één kans op de winnende. Rob Kanters schoot van een meter of zestien net over het doel. Aan de andere kant strandde een soortgelijke poging van Jeroen van Leijsen in de veilige armen van Van der Linden.

,,Een terechte uitslag,’’ zei een na afloop realistische Van Steenis. ,,Wel jammer. Ook ik dacht even aan een driepunter. Ik heb na onze treffer zo’n beetje elke vijf seconden op mijn klokje gekeken. Helaas.’’ De opvolger van de weggestuurde Arie van der Zouwen was toch blij met het punt. ,,Uit heeft Dubbeldam kansloos verloren van TSC. Vanmiddag hebben we alleen al op basis van wilskracht partij kunnen bieden tegen de nummer twee van de ranglijst. Alleen in de eerste helft werden we twintig minuten weggespeeld. Alleen hebben we ook in die fase bijna geen kans weggegeven. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst.’’

De jonge keeper van Dubbeldam, Roy van der Linden, baalde van het gelijke spel. ,,Ik heb in de tweede helft bijna niets te doen gehad en bij die ene kans was ik kansloos,’’ aldus Van der Linden die in zijn eerste seizoen een betrouwbare indruk maakt. ,,Met dank aan mijn trainer en oud-keeper Mark van Velzen. Ik vind overigens dat ik nog beter kan en beter moet worden.’’

Scoreverloop: 62. Patrick de Kievit 1-0; 74. Nicky van Ooyen 1-1

Opstelling Dubbeldam: Van der Linden; Jiskoot, Walter Burgers, Van Weerden, Bart Boutens; Naaktgeboren, Kanters, Stam, Willemstijn (79. Wesley Borsboom); De Vries, De Kievit (87. Jeroen Burgers).

TSC: Van Oorschot; De Leeuw, Van Ginneken, Clemens (78. Kastelijns), Verwijst; Ernst, Dolion, Van Leijsen, Van Ooyen; Huveneers (85. Lafeber), Efe.

Bijzonderheden: Scheidsrechter Ton van der Haak uit Oude Wetering gaf geel aan Arne van Weerden en Bart Boutens (beiden Dubbeldam). Bij Dubbeldam ontbraken Sjoerd Boutens (geschorst) en Dennis Geschiere (blessure).

 

DUBBELDAM SPROKKELT PUNT TEGEN TSC

Vanmiddag stond de eerste thuiswedstrijd van 2011 voor Dubbeldam op het programma.
Het team van trainer Leo van Steenis wacht nog op de eerste driepunter in het nieuwe jaar.
Dat zou ook deze middag een hele opgave worden aangezien de nummer twee van de competitie TSC op visite kwam.

In Oosterhout speelde Dubbeldam een kansloze wedstrijd en kwam met een 4-0 nederlaag nog genadig weg.

In tegenstelling tot vorige week tegen Moerse Boys was Sjoerd Boutens voor deze wedstrijd geschorst, terwijl Rob Kanters juist terugkeerde. Rory Willemstijn was voldoende hersteld om aan de aftrap te verschijnen. Jeroen Burgers kon in ieder geval weer op de bank plaatsnemen en Diederik Jiskoot startte in de basis.

Dubbeldam begon afwachtend en het initiatief lag bij de tegenstander.
Zij wisten elkaar makkelijk te vinden in de combinaties.
Toch wisten zij slechts zelden gevaarlijk te worden voor het doel van Roy van der Linden.

In de zevende minuut verloor Dubbeldam heel eenvoudig de bal op het middenveld, waarna TSC er razendsnel uitkwam.
Gelukkig was de linksbuiten niet attent en had hij niet in de gaten dat hij in buitenspelpositie stond.
Anders had hij deze mogelijkheid ook nog voorlangs geschoten.

Vijf minuten later had Charles de Vries de 1-0 voor Dubbeldam op zijn schoen.
Na goed storend werk voorin veroverde hij de bal en kreeg doortocht naar het Oosterhoutse doel.
Hij trok goed naar binnen, maar zijn schot werd door de keeper gepareerd en in de rebound schoot onze spits net naast.

Dubbeldam werkte hard, maar was in de passing niet altijd even gelukkig.
Patrick de Kievit kreeg ook een goede mogelijkheid, maar zette zijn actie net te ver door zodat hij niet aan schieten toekwam.

Aaangezien de nummer twee van de competitie ook niet bij machte was om gevaar te stichten was de ruststand van 0-0 een hele logische.

Na de onderbreking voetbalde Dubbeldammer feller en was duidelijk afgesproken om eerder druk te zetten op de verdediging van onze tegenstander, zodat zij minder makkelijk konden spelen.

Dit leverde direct resultaat op en meer balbezit voor ons eerste elftal.
Uit zo’n situatie kwam ook de 1-0 voor Dubbeldam tot stand.
In de 62ste minuut veroverde Charles de Vries weer sterk de bal op zijn directe tegenstander.
Vervolgens was zijn voorzet precies op maat voor zijn maatje in de spits Patrick de Kievit.
Patrick rondde vervolgens koelbloedig af 1-0.

Technisch TSC pakt 1 punt bij fysiek sterk Dubbeldam.

TSC sleept verdiende 1-1 uit vuur bij Dubbeldam.

Trainer Rob Sestig moest vandaag weer behoorlijk sleutelen. Het begon al met de grensrechter
Ad Laming had zich ziek gemeld. Gelukkig stond er weer iemand op binnen TSC die Ad met veel verve prima verving.
Marco Boers was er gelukkig weer bij maar stond wel aan de verkeerde kant van de lijn en erger nog op krukken.
Hopelijk gaat het snel goed komen met hem. Ook Bart Stadhouders had zich af moeten melden wegens ziekte.

In de basis vandaag de altijd onvoorspelbare Kjeld Huveneers die met een actie zomaar een hele achterhoede het bos in kan sturen.

Al in de 7e minuut was het Nicky van Ooijen die met een pass in de diepte Huseyn Efe vrij voor de doelman plaatste. Huseyn schoof technisch de bal mooi langs de uitkomende doelman echter de bal rolde ook naast de verkeerde kant van de paal.

In de 12e minuut wat slordig balverlies van Gordillio Clemens en gelijk moest doelman Robbie van Oorschot vol aan de bak.

TSC probeerde te voetballen op een technisch manier en op te bouwen van achteruit terwijl Dubbeldam mat lange ballen en fysieke strijd TSC dat probeerde te belemmeren.

Pak daarbij een scheidsrechter die maar zelden de voordeelregel wilde toepassen en een grensrechter die bij elke aanval met de vlag omhoog stond en je weet al gelijk dat het geen mooie wedstrijd kon worden.

De 2e helft eenzelfde beeld. Echter Dubbeldam liet duidelijk merken tevreden te zijn met een gelijkspel.

De bal ging nogal eens in de nabij gelegen sloot en de spelers van Dubbeldam zo groot als ze waren vielen nogal eens neer bij balverlies.
Telkens weer verzorging op het veld en het spel maar ontregelen. Tempo eruit halen was het devies.
En als je dan bij een wilde trap naar voren per toeval ook nog je spits in scoringspositie kan brengen dan heb je geluk.

En wel dubbel geluk als die dan ook nog even de 1-0 binnen schiet . (Vandaar de naam Dubbel-dam )

Gelukkig bleef TSC erin geloven. Dennis Kastelijns , Patrick Lafeber en Wouter van Steijn kwamen in het veld.

Een mooie aanval van TSC waarbij Jeroen van Leijsen de bal breed gaf , Kjeld Huveneers er over stapte en Nicky van Ooijen met de buitenkant van de schoen de bal hoog via de binnenkant van de paal binnen joeg 1-1.

Met nog 15 minuten te gaan golfde het spel zowat op en neer. TSC kreeg nog een vrije trap op de rand van de zestien maar Nicky heeft blijkbaar meer moeite met makkelijke dan moeilijke ballen. Deze ging hoog over.

TSC was voetballend beter maar kreeg ook geen kansen. Het gelijke spel was uiteindelijk wel terecht.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
13/0214:002e klasse2010 - 2011

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 1101Draw
TSC 1101Draw

TSC 1

Goals
1
0
Assists
1
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 114:00
Dubbeldam 1
  TSC 1

    Dub KO 62 79 87 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland