Samenvatting

Door Fred van Dongen
Dordrecht – In de derde klas van het zondagvoetbal haalde Dubbeldam thuis uit tegen Charlois SV (6-1). In dezelfde afdeling pakte ook RCD de volle buit (2-0 tegen Coal).
Dubbeldam
In z’n voorlopig laatste thuiswedstrijd kende Dubbeldam met name na rust geen enkel pardon met Charlois SV dat nog stille hoop koestert op een plekje in de nacompetitie.
Deze keer was Jerry van Ingen de gevierde man aan de Schenkeldijk. Met één goal voor en twee na rust verscheen zijn naam weer onder het hoofdstuk hattricks in de statistieken. ”Ik he geen idee de hoeveelste hattrick dit van mij was”, stelde Jerry zich na afloop bescheiden op. Zijn korte maar rake analyse van de wedstrijd: “De eerste helft was vrij lastig . Na rust liepen we over ze heen en liepen we flink uit van 1-0 naar 6-1”.
Dubbeldam dankte zijn weer uitstekende doelman Robin van Dijk dat het niet snel op achterstand kwam. Een knappe redding voorkwam een vroege 0-1. Dubbeldam nam daarna het initiatief over zonder veel potten te kunnen breken. Stan van Pelt was dicht bij de openingsgoal maar zag zijn schot op de lat uiteenspatten. Uiteindelijk moest een combinatie van het gouden duo Dennis Geschiere – Jerry van Ingen er aan te pas komen om de wedstrijd open te breken. Assist van Dennis, treffer van Jerry (1-0).
In de pauze bleek Dubbeldam alsnog de code van de Charloise kluis te hebben gevonden. De bezoekers kwamen er niet meer aan te pas. Enzo van de Vossenberg noteerde de 2-0 op aangeven van Jurgen Abrahamse, waarna Jerry van Ingen op assist van Mischa Brassien de score opvoerde naar 3-0. Uit het niets kwam Charlois nog op 3-1 maar dat verontrustte Dubbeldam geenszins. De motor bleef op volle toeren draaien. Jurgen Abrahamse, Jerry van Ingen en Enzo van de Vossenberg lieten het scorebord pas 6-1 stoppen.
*Dubbeldam bleef tweede in het klassement omdat de drie concurrenten ook de volle winst pakten. Voor Dubbeldam staan nog twee uitwedstrijden op het programma – Virtus (13 mei) en HWD (27 mei) alvorens de reguliere competitie er op zit. De eerstkomende drie weekends is de concurrentie aan zet. Of FC IJsselmonde en Virtus de achterstand op Dubbeldam weten in te lopen is de grote vraag. Moeten legt altijd druk op een ploeg. Koploper Meeuwenplaat heeft aan zes punten uit z’n resterende vier ontmoetingen genoeg om zich tot kampioen te laten kronen en rechtstreeks te promoveren naar de tweede klas.
*Stand bovenaan na vandaag: Meeuwenplaat 20-53, Dubbeldam 22-50, FC IJsselmonde 20-43, Virtus 18-40.
Bron Stem van Dordt

DORDRECHT-Aan de Dordtse Schenkeldijk was het zondagmiddag prijsschieten in het derde klasse D duel tussen Dubbeldam en Charlois. De thuisclub won met 6-1.Van Ingen (3x), van Vossenberg (2x) en Abrahamse (1x) waren de Dordtse doelpuntenmakers. Bij een tussenstand van 5-1 miste Charlois twee strafschoppen.Dubbeldam blijft ook na vandaag de runner up achter klassementsleider Meeuwenplaat.
Bron: Dordt Centraal

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
22/0414:003e klasse2017 - 2018

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 1156Win
sv Charlois 1011Loss

Dubbeldam 1

9Dennis Geschiere Aanvaller
Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Rick de Graaf Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller
Wesley Borsboom Middenvelder
Fabian Kaljée Verdediger
Jordy Wouters Middenvelder
Mischa Brassien Middenvelder
Kevin Bosman Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Max Bresser Verdediger
Robin van Dijk Keeper
Jurgen Abrahamse Aanvaller
  6 4

sv Charlois 1

Goals
6
0
Assists
4
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

6 - 114:00
Dubbeldam 1
  sv Charlois 1

    Dub KO 61 76 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland