Samenvatting

Opstelling: Marc van Velzen, Jeroen Burgers, Reinier Wapperom, Diederik Jiskoot, Pieter Bosua, Bob Timmermans (46. Diederik Derksen), Wesley Borsboom, Rory Willemstijn, Bart Boutens (Rick Klootwijk), Rob Kanters en Patrick de Kievit (Sjoerd Boutens)

Deze middag kreeg het bekeravontuur van Dubbeldam 1 een vervolg met een thuiswedstrijd tegen SSW. Toevallig werden de twee Dordtse ploegen aan elkaar gekoppeld.

Onze keeper was teruggekeerd van vakantie en kon derhalve zijn plek weer in het doel innemen. Verdediger Arne van Weerden geniet deze week van zijn vakantie. Zijn plek werd ingenomen door Pieter Bosua. Sjoerd Boutens was niet volledig hersteld van zijn blessure opgelopen tegen EBOH en begon evenals aanvoerder Diederik Derksen op de bank.

Diederik Jiskoot keerde na zijn gebroken neus weer terug in de basis.

Met al deze informatie in het achterhoofd werd om half drie afgetrapt.

Dubbeldam had het betere van het spel, maar duidelijk was dat het team speelde zonder vertrouwen. Daardoor kwamen passes vaak niet aan en waren er vele misverstanden.

De tegenstander had een simpel spelletje. Dubbeldam tegenhouden en bij balbezit een lange bal naar voren om de supersnelle spitsen aan het werk te zetten.

Onze verdedigers hadden hier vaak veel moeite mee. Gelukkig stond Marc van Velzen regelmatig zijn mannetje.

Rory Willemstijn probeerde enig lijn te krijgen in het spel van Dubbeldam.

In het eerste half uur kon Dubbeldam slechts eenmaal gevaarlijk voor het doel van SSW verschijnen. Uit een voorzet van Bart Boutens tikte Patrick de Kievit de bal op de lat.

In de 35ste minuut werd onze keeper binnen zijn 5 meter gebied aangevallen. De jonge scheidsrechter besloot echter geen vrije trap toe te kennen en nadat Marc de bal had laten vallen was het voor de spits een koud kunstje de 0-1 binnen te schieten.

Vraag is het dan hoe het team op de tegenslag zal reageren.

Na een mooie aanval, waarbij Diederik Jiskoot een fraaie steekpass gaf op Rob Kanters en laatstgenoemde heel fraai afrondde leek Dubbeldam snel de opgelopen achterstand gelijk te trekken. De scheidsrechter kwam echter op zijn eerder genomen beslissing terug na overleg met zijn assistent van SSW. Hij had buitenspel geconstateerd.

Zo kon het gebeuren dat we de thee opzochten met een 0-1 stand

Na rust bleef Bob Timmermans geblesseerd achter in de kleedkamer en mocht Diederik Derksen de tweede helft spelen. Hartstochtelijk aangemoedigd door hun teammanager en supporters ging Dubbeldam op zoek naar de gelijkmaker. De gedrevenheid van langs de kant had zeker invloed op het spel.

In de vijftigste minuut maakte Wesley Borsboom met een prachtige kopbal uit een corner van Bart Boutens de gelijkmaker. Deze treffer gaf nog meer spirit aan het team en werd er steeds eerder druk gezet. Eigenlijk kwam onze tegenstander er in de tweede helft niet meer aan te pas. Sjoerd Boutens kwam Patrick de Kievit vervangen en Rick Klootwijk nam de plaats van Bart Boutens in. Sjoerd Boutens was met enkele kopballen enkele keren dicht bij de tweede treffer van Dubbeldam. Maar steeds gingen zij langs de verkeerde kant van de paal.

Dubbeldam ging steeds meer risico nemen, maar moest achterin scherp blijven enwaakzaam zijn met de snelle spitsen.

Op het moment dat iedereen dacht dat strafschoppen moesten gaan beslissen wie naar de derde ronde zou gaan, viel toch nog het doelpunt van Dubbeldam.

Rory Willemstijn zette druk en veroverde ook de bal.

Hij zocht de achterlijn op en wachtte heel lang met zijn voorzet.

Hij had al diverse medespelers vrij voor het doel zien staan, maar trok de bal keurig terug op Wesley Borsboom. Onze rechtermiddenvelder was goed meegelopen en schoot de bal heel netjes binnen.

Zo bekert Dubbeldam verder.

Hopelijk geeft dit resultaat vertrouwen voor de competitie. Wij hebben in de tweede helft in ieder geval gezien dat werklust uiteindelijk toch beloond wordt.

VERSLAG AD

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
25/1014:00KNVB Beker2009 - 2010

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 12Win
SSW 11Loss

SSW 1

Goals
2
0
Assists
2
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 114:00
Dubbeldam 1
  SSW 1

    Dub KO 46 50 67 73 95 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland