Samenvatting

Rob Kanters schiet Dubbeldam naar eerste zege van het seizoen!

Opstelling: Marc van Velzen, Pieter Bosua, Jeroen Burgers, Reinier Wapperom, Arne van Weerden, Diederik Derksen, Rory Willemstijn, Rob Kanters, Wesley Borsboom (Diederik Jiskoot), Sjoerd Boutens en Patrick de Kievit (Rick Klootwijk)

Een heerlijk zonnetje scheen vanmiddag over sportpark Schenkeldijk, zou dit de voorbode zijn voor een hele fijne middag waarin ons eerste team de eerste zege van het seizoen binnen zou slepen? Tegenstander sc ’t Zand staat derde op de ranglijst en had tot vanmiddag al 16 punten vergaard. Vorig seizoen eindigden beide ontmoetingen in een gelijkspel 0-0 en 1-1.

Dubbeldam kon deze middag niet beschikken over Bart Boutens vanwege een oorontsteking en de al langer geblesseeerden Bob Timmermans en Walter Burgers.

Vraag bij de aftrap was of Dubbeldam de goede wedstrijd van vorige week een vervolg kon geven. Onze mannen startten zeer geconcentreerd en heel voorzichtig werd een licht veldoverwicht gecreeerd. In de derde minuut trok Rory Willemstijn naar binnen en zijn schot kon ternauwernood worden gekeerd door de keeper van ’t Zand. Uit de daaruitvolgende corner kon Dubbeldam niet gevaarlijk worden. In de tiende minuut was het wederom Rory Willemstijn die de keeper testte en ook nu reageerde hij bekwaam en kon met een uiterste krachtsinspanning de eerste treffer voorkomen.

’t Zand had in de eerste helft een klein kansje. Deze werd ingeleid door een inschattingsfout bij Dubbeldam, maar mede door attent reageren van onze doelman Mark van Velzen liep dit met een sisser af.

Na een half uur spelen ging Dubbeldam nog meer druk zetten en kwam ’t Zand er niet meer uit.

Een aanval werd op rechts opgezet, vervolgens verlegde Rob Kanters het spel naar de linkerkant. Hier gaf Rory Willemstijn knap voor en Patrick de Kievit legde de bal met de borst keurig klaar voor zijn collegaspits Sjoerd Boutens. Oog in oog met de keeper van onze tegenstander schoot hij iets te gehaast en net naast. Dubbeldam zakte niet terug en de bal werd direct weer door onze middenvelders opgepakt. Aanvoerder Diederik Derksen trok over rechts en zocht de achterlijn op. Daar passeerde hij nog een tegenstander om daarna netjes terug te leggen op de vrijstaande Patrick de Kievit. Iets te nonchalant schoof hij de bal ook naast het doel. De kansen volgden elkaar daarna in een rastempo op. De afwerking liet echter nog te wensen over. Tot de 44ste minuut. Wesley Borsboom passte op Rob Kanters. Hij trok voor het doel langs en haalde vernietigend uit. De keeper moest nu gelukkig het antwoord schuldig blijven. Eindelijk een voorsprong. Beide ploegen konden direct de kleedkamers opzoeken, want de scheidsrechter liet niet meer aftrappen.

In de tweede helft begon Dubbeldam in eerste instantie waar het gebleven was. De tegenstander werd snel onder druk gezet en daarbij was het wachten op foutjes bij de Tilburgers.

Gedurende de tweede helft ging het team steeds meer inzakken. Enerzijds hadden wij natuurlijk veel kracht verbruikt. Daarnaast loopt het team niet over van vertrouwen. Uit angst om een tegendoelpunt te moeten incasseren gingen onze mannen steeds verder achteruit lopen.

’t Zand nam het heft over in de wedstrijd en voor ons doel ontstonden een aantal hachelijke momenten.

Trainer Gradus Roeland bracht verdediger Diederik Jiskoot voor de aanvallende midenvelder Wesley Borsboom.

Doordat Dubbeldam de bal voorin maar moeilijk in bezit kon houden, werd de druk op de Dubbeldamverdediging erg groot. Onze verdedigers speelden deze middag allemaal een puike partij en waren zeer geconcentreerd. ’t Zand dacht de gelijkmaker te scoren, maar de scheidsrechter had al lang gefloten voor een overtreding op onze uitkomende doelman.

Na een afgeslagen corner trok Rory Willemstijn in de 88ste minuut richting Tilburgs doel. Deze was geheel verlaten daar de keeper mee naar voren was getrokken. De verdediger van ’t Zand bracht echter redding voor zijn team. Rory maakte hierbij een overtreding. Dit leverde hem zijn tweede gele kaart op van de middag en dus kon hij iets eerder douchen.

Vervolgens was het nog vijf minuten billenknijpen voor alle Dubbeldammers en des te groter was de ontlading toen de scheidsrechter na 93 minuten affloot.

Een geweldige opsteker voor het team.

Hard werken is altijd de basis voor resultaten en onze mannen hebben vandaag echt megahard gewerkt. Hopelijk kunnen wij deze lijn doortrekken als wij volgende week in Etten-Leur tegen de hekkensluiter van de 2e klasse Internos spelen.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
08/1114:002e klasse2009 - 2010

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 11Win
Sc ’t Zand 10Loss

Sc ’t Zand 1

Goals
1
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 014:00
Dubbeldam 1
  Sc ’t Zand 1

    Dub KO FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland