Samenvatting

DORDRECHT . Het eerste zondagelftal van Dubbeldam leed gisteren op eigen veld een kansloze 3-0 nederlaag tegen Roosendaal. Zorgwekkend voor de ploeg van trainer Arie van der Zouwen was dat er in negentig minuten op één mislukt schot van Patrick de Kievit na, niet één kans werd gecreëerd.

De Rooms Katholieke voetbalvereniging Roosendaal stond voor de wedstrijd in Dordrecht tegen Dubbeldam op de ranglijst in punten nog onder Dubbeldam. Op het veld waren de Brabanders gisteren op alle fronten de bovenliggende partij. In de eerste helft, toen Dubbeldam zelfs verzuimde om strijd te leveren, maar ook in de tweede helft, toen de gastheren wel bereid waren om af en toe de mouwen op te stropen. De 0-2 achterstand bij rust was op dat moment al hopeloos.

,,Roosendaal eindigt zeker bij de bovenste vier ploegen,’’ zei Van der Zouwen na afloop, die vooral de as van de bezoekers roemde. Tom van der Borst, Nick van Dijk, Terry Jäger en de slimme spits Barry Perk waren inderdaad een paar maatjes te groot en te slim voor de zwart-witte streepjes.

Van der Zouwen die overigens vond dat zijn ploeg ook in het eerste bedrijf naar zijn mogelijkheden had gevoetbald, wanhoopt nog niet. ,,We misten vandaag te veel spelers en dan valt in het eerste bedrijf ook nog mijn beste spits Sjoerd Boutens uit.’’ Boutens haakte net als een paar weken geleden af met een hamstringblessure. Van der Zouwen: ,,Hij heeft donderdag voluit meegetraind en leek helemaal hersteld.’’

De eerste helft was voor de aanhang van de Dubbeldammers niet om aan te zien. Roosendaal combineerde naar hartelust, liet de bal snel rondgaan en gaf een wel erg slordig en tam Dubbeldam geen enkele gelegenheid om op te bouwen. Nadat Terry Jäger namens Roosendaal al na twee minuten de lat had geraakt, schoot diezelfde Jäger binnen tien minuten wel met scherp. Hij kreeg binnen het zestienmetergebied de tijd om te draaien en in de korte hoek raak te schieten. Op slag van rust deelden de gasten al de genadeklap uit. Barry Perk liet zich slim zakken en bediende de diepgaande Terry Jäger op maat: 0-2.

Na rust kwam Dubbeldam fel uit de startblokken, maar de fysiek sterke verdediging van de Roosendalers gaf geen krimp en loerde op de beslissende counter. De beste kansen waren dan ook voor Roosendaal. Zo verscheen Barry Perk oog in oog met de jonge Dubbeldam-keeper Roy van der Linden. De Dordtse doelman bleef dankzij een knappe reflex overeind. De lang verwachte 0-3 viel pas in de 90ste minuut. Perk was het succesvolle eindstation.

Van der Zouwen: ,,We moeten dit jaar minimaal drie tegenstanders onder ons houden. Dat gaat ons zeker lukken.’’

Scoreverloop: 9. Terry Jäger 0-1; 45. Terry Jäger; 90. Barry Perk 0-3

Opstelling Dubbeldam: Van der Linden; Burgers, Van Weerden, Kanters, Bart Boutens; Stam, De Kievit, De Vries, De Meijer; Naaktgeboren, Sjoerd Boutens (40. Volder).

RKVV Roosendaal: Antens; Krijnen, Bierkens, Den Braber, Van Campenhout; Van Dijk, Van der Borst, Jäger; Franken (85. Van Iersel); Perk, Konings (71. De Been).

Bijzonderheden: De prima fluitende scheidsrechter Van Hout uit Groesbeek gaf geel aan Sjoerd Boutens en Rob Kanters (beiden Dubbeldam).

 

Na een week rust door de hevige regenval moest Dubbeldam 1 vanmiddag aantreden tegen Roosendaal. Dubbeldam begon aan deze wedstrijd met een voorsprong van drie punten op de ranglijst, maar ook twee wedstrijden meer gespeeld. Door schorsingen en blessures was het voor trainer Arie van der Zouwen een hele puzzel om tot een selectie te komen.

Vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter van Hout was aan het team te merken dat de onnodige nederlaag van twee weken geleden tegen ’t Zand er bij de spelers hard had ingehakt.

Dubbeldam was slordig in de passing en leed veel balverlies.
Onze tegenstander uit Roosendaal combineerde vooral voorin sterk.
In de negende minuut kwamen zij al op voorsprong.
De Dubbeldamdefensie greep niet in en de spits van Roosendaal kon eenvoudig de 0-1 achter Roy van der Linden schieten.

Dubbeldam was alleen gevaarlijk bij een kopbal van Charles de Vries die over het doel ging.

De achterstand brak het beetje zelfvertrouwen bij Dubbeldam volledig.
Roosendaal was scherper en feller in de duels waardoor Dubbeldam slechts zelden tot een goede aanval.

Halverwege de eerste helft raakte Sjoerd Boutens weer geblesseerd aan zijn hamstring en moest vervangen worden door A junior Sjors Volder.

Een minuut voor rust kreeg Dubbeldam de volgende mokerslag te verwerken.
Onze defensie schatte een voorzet volledig verkeerd in, waardoor de spits geheel vrij de 0-2 kon binnentikken.

Na de pauze schoof onze laatste man Rob Kanters door naar het middenveld waardoor Dubbeldam in de tweede helft meer initiatief had.
Onze voorhoedespelers zette eerder druk op de verdedigers van Roosendaal en daar hadden zij duidelijk moeite mee.

Toch viel de bal steeds net niet goed, waardoor de goalie van Roosendaal weinig tot niets te doen kreeg.

Het meeste gevaar kwam uit de inworpen van Charles de Vries, maar wij bleken voor de goal van Roosendaal niet alert genoeg.

In de blessuretijd besliste Roosendaal defenitief de wedstrijd 0-3.

Over twee weken staat de derby tegen RCD op het programma.
Dennis Geschiere keert dan terug van een schorsing.

RCD heeft echter vandaag vertrouwen getankt door een 0-1 zege in en tegen Aardenburg.

 

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
21/1114:002e klasse2010 - 2011

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 10Loss
Roosendaal 13Win

Roosendaal 1

Goals
0
0
Assists
0
0
Yellow Cards
2
0
Red Cards
0
0

Live

0 - 314:00
Dubbeldam 1
  Roosendaal 1

    Dub KO 40 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland