Samenvatting

Vanaf het moment dat de programmering voor de derde klasse D bekend werd, stond zondag 5 november met rood omcirkeld in de agenda van alle Dubbeldammers. Op deze zondag stond de derby tegen de Rooms-Katholieke sportvereniging van de Reeweg op het menu. 
Deze wedstrijden hebben altijd net iets extra’s, zo zeer dat onze Captain deze week met koorts in bed lag en terug dacht aan de doorgezaagde doelpalen en vermiste middenstip.
Gelukkig dit keer geen vandalisme, maar nog steeds wel DE wedstrijd. Na zes wedstrijden was het ook nog eens een topwedstrijd in de derde klasse D tussen de nummers drie (RCD) en vier (Dubbeldam). Het verschil was slechts een puntje. Met name in competitieverband heeft Dubbeldam het de laatste jaren erg moeilijk tegen onze stadsgenoten, waarbij ook vaak grote nederlagen geleden werden. Gelukkig liet aanvoerder Dennis Stam voorafgaand aan de wedstrijd in het AD aantekenen dat zijn ploeg er klaar voor was en extra geprikkeld om voor veel publiek de overwinning binnen te slepen.
Trainer Brasco Tuvaljevic had geen personele problemen. Op Noah Speelmeijer na was iedereen fit. De volgende elf spelers stonden an 14.00 uur aan de aftrap: Robin van Dijk, Stan van Pelt, Kevin Bosman, Dennis Stam, Fabian Kaljee, Enzo van de Vossenberg, Rory van der Weijden, Jeffrey Stam, Jurgen Abrahamse, Dennis Geschiere en Jerry van Ingen. De reserves deze middag: Dylan Koorneef, Wesley Borsboom, Rick de Graaf en Sven den Engelsen.
En dan nadert de klok van twee uur en komt de regen met bakken uit de hemel vallen. Gelukkig deerde dit de supporters en voetballiefhebbers niet en ze komen in grote aantallen naar de Schenkeldijk. Achteraf zal niemand hier spijt van hebben gekregen. Niet alleen wordt het in de loop van de wedstrijd droog en komt er zelfs een klein zonnetje te voorschijn, tevens krijgen ze van de spelers een geweldige wedstrijd voorgeschoteld.
Als onze pupil van de week Milo Kain het goede voorbeeld heeft gegeven en een doelpunt heeft gemaakt bij RCD, staat even na twee uur Dennis Geschiere klaar om de aftrap te nemen met de wedstrijdbal geschonken door Davon en Ashley Oeben.
Dubbeldam kent een droomstart in deze derby, want al in de eerste minuut weet Jerry van Ingen te scoren. Na een goede combinatie gaat Dennis Geschiere sterk door over de linkerflank. Vervolgens legt hij de bal panklaar op het hoofd van Jerry van Ingen 1-0.
Dubbeldam lijkt zich geen raad te weten met deze snelle voorsprong. In plaats van het eigen spel te blijven spelen, gaan we achteruit lopen. Trainer Brasco probeert boven het gezang van de supporters uit te komen en zijn spelers naar voren te dirigeren.
Onze mannen komen er nog maar moeilijk uit en we hebben veel balverlies op het middenveld. Toch scheelt het niet veel of we verdubbelen in de veertiende minuut de score. Na een overtreding mogen we vanaf de rand zestien een vrije trap nemen. Daar waar iedereen wacht op een schot van Dennis Geschiere is het dit keer Kevin Bosman die uitstekend de lange hoek zoekt. Deze prima vrije trap kan maar ternauwernood gekeerd worden door de doelman en in de rebound komt Jerry van Ingen net te kort om de tweede tegen het net te schieten.
In de twintigste minuut komt RCD terecht op gelijke hoogte. Een corner wordt afgeslagen, maar vervolgens geven wij RCD te veel ruimte. De bal kan nog eenvoudig afgelegd worden en daarna is het voor een van de verdedigers simpel om de bal hoog tegen de touwen te schieten en Robin van Dijk kansloos te laten.
Dubbeldam blijft onrustig en slordig voetballen en krijgt hiervoor de rekening gepresenteerd in de 36ste minuut. We krijgen de bal niet weggewerkt uit onze verdediging en nemen hier ook te een risico bij. RCD profiteert gretig en neemt een 1-2 voorsprong.
de gedachten bij veel supporters dwalen dan weer af naar eerdere derby’s waarin Dubbeldam ook vaak op voorsprong kwam om vervolgens tegen een grote en kansloze nederlaag aan te lopen.
In de allerlaatste minuut van de eerste helft krijgt Dennis Geschiere een grote kans om de stand nog voor rust gelijk te trekken. Hij gaat alleen op de doelman af, maar mede door het moeilijk bespeelbare veld speelt hij de bal net te ver voor zich uit. Zo kan de doelman van RCD de gelijkmaker voorkomen.
Tijdens de eerste helft raakte Enzo van de Vossenberg bij een verdedigende actie op de zijlijn geblesseerd. Na een paar moeizame minuten lijkt hij verder te kunnen spelen, maar in de rust moet hij toch afhaken. Rick de Graaf, de laatste weken met een blessure toekijkend, start zijn warming-up en hij verschijnt direct bij de aftrap in de tweede helft binnen de lijnen.
FY4G8634Een herboren Dubbeldam komt na een kwartier uit de kleedkamers. We zetten de tegenstander direct onder druk de toeschouwers kunnen genieten van mooie combinaties. Toch is het een individuele actie van Dennis Geschiere die aan de basis staat van de gelijkmaker. Met een droge schuiver weet hij uiteindelijk de doelman van RCD in de lange hoek te verschalken.
Dubbeldam neemt hierna zeker geen gas terug. Daar waar de eerste helft RCD de bovenliggende partij was, heerste Dubbeldam in de tweede helft. In de 58ste minuut dwingt Stan van Pelt de doelman van RCD tot een uiterste krachtsinspanning om zijn schot uit de bovenhoek te ranselen. De daaruit voortvloeiende corner brengt Dubbeldam dan toch bijna weer op voorsprong. Bij de tweede paal schiet Rory van der Weijden net voorlangs, helaas zien de Dubbeldammers ook geen kans deze bal alsnog het laatste tikje te geven.
Een enkele keer is RCD uit de counter nog gevaarlijk, maar Dennis Stam en Kevin Bosman hebben hun verdediging goed staan. Toch is het in de 64ste minuut weer RCD dat op voorsprong komt. Binnen de zestien kan de aanvoerder van RCD kort wegdraaien en van dichtbij binnenschieten.
Het toont het karakter van onze ploeg dat we onze koppen niet laten hangen maar weer op zoek gaan naar de gelijkmaker. Helaas moeten wij dit doen zonder onze topscoorder want Dennis Geschiere verlaat halverwege de tweede helft geblesseerd het veld en zijn plaats wordt ingenomen door supersub Sven den Engelsen die de laatste weken erg trefzeker is. De trainer geeft ook een signaal af want aanvallende middenvelder Jordy Wouters voor verdediger Fabian Kaljee.
Het is vervolgens wachten tot Dubbeldam zich eindelijk beloont voor het goede spel in de tweede helft. Tot de 74ste minuut. Een schitterende aanval over vele schijven belandt via Rick de Graaf bij Jerry van Ingen. Hij trekt de bal vanaf de achterlijn voor en vindt het hoofd van Sven den Engelsen. Onze invaller legt de bal panklaar voor de inlopende Jeffrey Stam. Jeffrey schiet de bal vervolgens keurig achter de kansloze doelman en de scheidsrechter heeft goed waargenomen dat de protesten voor buitenspel ongegrond zijn.
Dubbeldam neemt echter geen genoegen met een gelijkspel en gaat op jacht naar de winnende treffer. Twee minuten na de gelijkmaker wordt een vrije trap van Stan van Pelt van richting veranderd anders was hij zeker binnengevlogen.
Vervolgens speelt Jerry van Ingen zich vrij en heeft doortocht naar het doel van RCD. Hij omspeelt de keeper maar wordt ver naar buiten gedreven. Dit geeft de verdedigers van RCD de kans om alsnog in te grijpen en Dubbeldam van een voorsprong te houden.
Het blijft genieten in deze slotfase van het spel van onze mannen. Na een mooie combinatie legt Jerry van Ingen terug op Rick de Graaf die ziet dat Sven den Engelsen er beter voor staat. Onze invaller die de laatste weken zo op schot is, verzuimt zijn ploeg op voorsprong te brengen want hij zoekt het doel te hoog.
In de 90ste minuut is weer Jerry van Ingen gevaarlijk. Hij omspeelt enkele RCD spelers en trekt de bal terug. Helaas wordt de bal te zacht ingeschoten waardoor de doelman alsnog redding kan brengen.
In de blessuretijd slaat de schrik nog even om het hart van de Dubbeldammers als RCD nog een grote kans krijgt uit een corner. Gelukkig gaat de bal er niet in, want een nederlaag zou zo onterecht geweest zijn.
Al met al kunnen alle aanwezigen na een boeiende derby wel leven met een gelijkspel. RCD was beter in de eerste helft en Dubbeldam in de tweede. Jammer blijft wel dat de tegenstander effectiever met de kansen om gingen dan wij, maar goed dan hebben we nog iets om aan te werken voor de return.
Na deze enerverende wedstrijd hebben onze mannen een weekje rust. Hopelijk is dat genoeg om de blessures te laten genezen. Op 19 november staat de uitwedstrijd tegen FC Pretoria R op het programma

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
05/1114:003e klasse2017 - 2018

Resultaten

Club1e Helft2e HelftDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 1123Draw
RKsv RCD 1213Draw

Dubbeldam 1

Enzo van de Vossenberg Middenvelder
Dennis Stam Verdediger
Rory van der Weyden Middenvelder
Dennis Geschiere Aanvaller
Rick de Graaf Verdediger
Jerry van Ingen Aanvaller
Fabian Kaljée Verdediger
Jordy Wouters Middenvelder
Kevin Bosman Verdediger
Stan van Pelt Verdediger
Robin van Dijk Keeper
Jeffrey Stam Middenvelder
Sven den Engelsen Middenvelder
  3

RKsv RCD 1

Goals
3
0
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

3 - 314:00
Dubbeldam 1
  RKsv RCD 1

    Dub KO 58 62 78 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland