Samenvatting

Vandaag stond de derby tegen RCD op het programma met grote belangen voor beide clubs. Bij een overwinning kan nacompetitie ontlopen worden, terwijl bij een nederlaag naar beneden gekeken moet worden. De verwachting voor aanvang is dat Oosterhout de punten in huis houdt in de confrontatie met het reeds gedegradeerde Unitas’30.

In deze belangrijke ontmoeting kampt trainer Leo van Steenis met name defensief met grote zorgen.

Aanvoerder Rob Kanters en Arne van Weerden vieren vakantie in Mexico. Linksback Bart Boutens heeft aan de wedstrijd tegen Roosendaal een hielkneuzing overgehouden en komt naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen niet meer in actie.

Jeffrey Stam en Charles de Vries kampen nog altijd met een hamstringblessure al kon Charles de Vries wel op de bank plaatsnemen. Rory Willemstijn kon daarentegen voor het eerst in lange tijd weer in de basis starten. Stefan de Meijer zakte een linie en begon als rechtsback aan de wedstrijd.

Klokslag half drie mocht RCD aftrappen. Dubbeldam nam het initiatief in de wedstrijd en de eerste kans was voor Rory Willemstijn. Door het harde en hobbelige veld stuiterde de bal net verkeerd weg voordat hij doeltreffend zou af kunnen ronden.

Enkele minuten later wilde Rory Willemstijn de doelman van RCD testen, maar zijn schot was te zacht om de goalie te verontrusten.

Na een klein kwartier kon onze doelman Roy van der Linden zich voor het eerst onderscheiden. Na een kopbal uit een corner wist hij de bal nog net over te tikken. Dubbeldam trok daarna het initiatief weer naar zich toe. De grootste kans in het eerste bedrijf was voor Wesley Borsboom. Een gekraakte vrije trap van Rory Willemstijn belandde voor zijn voeten. In plaats van de bal loeihard binnen te punteren, probeerde hij de bal nog aan te nemen, zodat de verdediging van RCD nog redding brengen. Niet veel later was Sjoerd Boutens de defensie van RCD te snel af. Oog in oog met de doelman van RCD schoot hij net voorlangs.

Dubbeldam besefte weldegelijk het belang van deze ontmoeting. Ondanks de tropische omstandigheden werkte de ploeg keihard voor een goed resultaat.

Toch moest men waakzaam blijven want het gevaar van de twee voorwaartsen van RCD zijn bekend. De verdediging onder aanvoering van Walter Burgers stond als een huis en gaf geen kansen weg. Aanvallend was de passing vaak slordig, zodat echt grote kansen verder uitbleven.

Met een 0-0 stand werd de kleedkamers opgezocht en sijpelde het bericht door dat Oosterhout een 2-0 voorsprong had genomen op Unitas’30. Dit zou betekenen dat Oosterhout weer op twee puntjes van Dubbeldam komt en alles nog open is.

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
08/0514:002e klasse2010 - 2011

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 11Draw
RKsv RCD 11Draw

Dubbeldam 1

RKsv RCD 1

1
Goals
1
1
Assists
0
0
Yellow Cards
0
0
Red Cards
0
0

Live

1 - 114:00
Dubbeldam 1
  RKsv RCD 1

    Dub KO 75 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland