Samenvatting

Een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft was Dubbeldam oppermachtig. Aan het einde van de wedstrijd mogen wij tevreden zijn dat we een punt pakken tegen de koploper.

Vanmiddag stond de tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen koploper Haarsteeg. Vorig jaar speelde Dubbeldam uit tegen Haarsteeg de beste wedstrijd van het seizoen, maar thuis behaalden we een zwaarbevochten gelijkspel. Haarsteeg heeft zich afgelopen zomer versterkt en door overwinningen in de eerste twee wedstrijden aan kop van de ranglijst genesteld.

Dubbeldam schoot vanmiddag uit de startblokken. Via de flanken werd menig Dubbeldam aanval opgezet.

In de zevende minuut van de wedstrijd was Dubbeldam dichtbij de openingstreffer. Uit een vrije trap van Reinier Wapperom kopte Rob Kanters hevig gehinderd door een verdediger van Haarsteeg binnen. Op de lijn kon zijn kopbal echter nog tegengehouden.

Uit een afgeslagen corner van Rory Willemstijn haalde Bart Boutens heel knap. Helaas verkeerde de keeper van onze opponent in een bloedvorm en redde katachtig. Dubbeldam bleef druk houden en een doelpunt kon niet uitblijven.

Ons eerste elftal scoorde het eerste doelpunt uit een corner van Rory Willemstijn. De vanmiddag ijzersterk spelende Patrick de Kievit was attent voor het doel aanwezig om het buitenkansje te verzilveren.

In de 24ste minuut was het wederom Patrick de Kievit die van dichtbij kon binnenschieten. Een fraaie aanval over de rechterkant werd door de jonge spits goed afgerond 2-0.

In het vervolg van de eerste helft vergat Dubbeldam de tegenstander de genadeklap uit te delen. Rory Willemstijn vond na een knappe solo de goalie van Haarsteeg op zijn weg. Na weer een goede aanval over de flanken ontstond een scrimmage voor het doel. Uiteindelijk kon niemand de trekker overhalen om de wedstrijd op slot gooien.

De verdediging van Dubbeldam stond in de eerste helft uitstekend en Mark van Velzen hoefde eigenlijk niet in actie te komen.

Zo werd de kleedkamers na rust opgezocht met een 2-0 voorsprong.

In de tweede helft leek het of de supporters naar een geheel andere wedstrijd stonden te kijken. Haarsteeg startte furieus en Dubbeldam dacht de wedstrijd makkelijk uit te kunnen spelen. Na een paar speldeprikken van onze tegenstander waren wij nog niet voldoende wakkergeschud. Zo kon het gebeuren dat wij in de 59ste minuut de aansluitingstreffer moesten incasseren. De volledig leeggespeelde Bart Boutens werd gewisseld voor de iets verdedigender ingestelde Bob Timmermans in de hoop meer grip op de wedstrijd te krijgen. Onze tegenstander weigerde echter het heft uit handen te geven en een minuut later had de gelijkmaker ook binnen kunnen liggen. Ditmaal kon onze keeper Mark van Velzen redding brengen.

In de 71ste minuut bracht trainer Gradus Roeland een extra middenvelder Wesley Borsboom voor spits Patrick de Kievit in de hoop weer controle over het middenveld te krijgen.

Op het moment dat Arne van Weerden druk probeerde te zetten op de verdediging van Haarsteeg, kwamen zij er razendsnel uit en was de organisatie weg uit onze achterhoede. Na een voorzet van de rechterkant kon Haarsteeg gemakkelijk de 2-2 binnenschieten.

Na deze gelijkmaker herstelde Dubbeldam zich enigszins.

Rory Willemstijn stuurde de altijd hardwerkende en kilometervreter Sjoerd Boutens diep. Onze spits leek de 3-2 op zijn schoen te hebben, maar de weifelende assistent scheidsrechter van Haarsteeg besloot uiteindelijk ten onrechte zijn vlag omhoog te steken. In slotfase was Dubbeldam nog een paar keer dicht bij de winnende treffer.

Grootste kans was voor Rob Kanters. Uit een corner van Rory Willemstijn kopte hij net naast. Even voor deze kans was een duidelijk geval van hands aan de verder goed leidende scheidsrechter van Oudheusden ontgaan.

Na ruim 90 minuten voetballen stond de stand van 2-2 op het scorebord.
Met een enigszins wrange smaak werd het punt behouden.

Volgende week gaan we in Drunen op jacht naar de eerste overwinning.

dubbeldam - Haarsteeg 2009

Details

DatumTijdLeagueSeizoen
21/0914:002e klasse2009 - 2010

Resultaten

ClubDoelpuntenUitslag
Dubbeldam 12Draw
Haarsteeg 12Draw

Haarsteeg 1

Goals
2
0
Assists
1
0
Yellow Cards
2
0
Red Cards
0
0

Live

2 - 214:00
Dubbeldam 1
  Haarsteeg 1

    Dub KO 12 24 68 72 FT

    Locatie

    Sportpark Schenkeldijk
    Zuidendijk 487, 3328 LE Dordrecht, Nederland